ZBOG ČEGA PANELNI RADIJATORI IMAJU PRIMAT U UPOTREBI?

Odabrati sistem grejanja nikada nije bio previše lak niti jednostavan zadatak jer treba objediniti energetsku efikasnost, s jedne strane, sa zadovoljavajućim toplotnim učinkom, sa druge. Pravi izbor da dobijemo ono što želimo jesu panelni radijatori.

DRUGAČIJE KONSTRUKCIJSKE OSOBENOSTI

Iako se panelni radijatori zapravo odnose i na takozvane norveške, koji mogu da funkcionišu i poput klasične električne grejalice, sam pojam je širi od ovog grejnog tela i odnosi se na tip radijatora uopšteno. Modernizovanjem ovog grejnog tela preko kojeg se emituje toplota i kod centralnog grejanja, dobili smo panelne radijatore čiji je način rada unapređen u odnosu na nekadašnje tučane radijatore ili pak aluminijumske. Međutim, oni se odnose i na moderne i vrlo tražene norveške radijatore, koji su sinonim za energetski efikasno, a istovremeno vrlo delotvorno grejno telo. 

Zbog specifičnog načina rada i kontinuiranog strujanja vazduha, jednostavnog korišćenja i brzog zagrevanja, te mogućnosti postavljanja u različite delove prostorija, kao i mobilnosti, postali su vrlo popularni i poželjni. Poenta je da svojom konstrukcijom koriste optimalnu količinu energije da bi se proizveo toplotni efekat i prostor obitavanja učinio toplim.

PRAKTIČNA STRANA

Svaki tehnološki i mehanički napredak za cilj ima unapređenje životnog standarda, odnosno olakšavanje svakodnevnih aktivnosti, uz kontinuirano stremljenje ka boljim i praktičnijim opcijama. Panelni radijatori su izuzetno praktični za upotrebu, posebno jer se koriste onda kada je to potrebno i koliko je potrebno, s mogućnošću podešavanja temperature. Te tako, ukoliko odemo na zimovanje nekoliko dana ili smo do uveče na poslu, grejanje neće raditi, a mi ćemo štedeti energiju, što dalje rezultira i ">značajnom finansijskom uštedom. To nije nikakav problem jer sistem rada ovih grejnih tela omogućuje da se oni vrlo brzo zagreju, te da se u prostoriji dosegne željena temperatura.

UKLAPANJE SA ENTERIJEROM

Pored određenih konstrukcijskih specifičnosti koji se svakodnevno unapređuju, praktičnosti prilikom upotrebe i visokog toplotnog učinka koji se može postići, panelni radijtori dobili su primat nad drugim grejnim telima i zbog svog dizajna. Naime, za razliku od negdašnjih masivnih radijatora ili pak velikih električnih peći, oni su daleko manji, lakši, modernijeg dizajna, odnosno svedenih, diskretnih linija, a takođe bivaju i različitih formi ili boja. Zahvaljujući obliku i glatkim površinama odlično se mogu uklopiti sa svakim enterijerom, bivaju vrlo diskretni, te ne zauzimaju previše prostora niti odudaraju svojim izgledom.

ZA GREJANJE ILI DOGREVANJE

Kada govorimo o panelnim radijatorima poznatim kao norveški, oni su zanimljivi jer mogu biti i mobilni, odnosno, osim što se po želji mogu fiksirati na zid, mogu predstavljati i svojevrsne grejalice koje se po potrebi premeštaju iz jedne u drugu prostoriju. Kao takvi, mogu biti osnovni izvor grejanja, ali, takođe, i kao dopuna nekom drugom grejnom sistemu – uvek je dobro imati alternativu. U svakom slučaju, prilikom kupovine, važno je odabrati panelni radijator spram osobenosti prostorije koju će zagrevati, njene kvadrature i izolacije, pri čemu je bitno sagledati važne performanse koje mogu uticati na konačni odabir. 

Oni su svakako isplativa investicija jer su generalno gledano povoljniji od drugih sistema grejanja, lako se ugrađuju, održavaju, postoji širok spektar modela i prikladni su za prostorije različitih namena – od kancelarija do kupatila.
Srodni tekstovi:


Alati koji će vam olakšati svakodnevne popravke u domu

Svako domaćinstvo suočava se sa sitnim popravkama i održavanjem. Često se ovi poslovi čine manje zah...

Detaljnije

Balansiranje između karijere i porodice: Novi modeli radnog vremena

U današnjem brzom i zahtevnom svetu, balansiranje između karijere i porodičnog života postaje...

Detaljnije

Vesti o Novaku Đokoviću koje je pratio čitav svet

Kada je u pitanju Novak Đoković vesti su doista šarenolike, jer ljubitelji sporta, pre svega ...

Detaljnije

Kada se kreativnost i kvalitet spoje - dobijamo Dsquared

Modna industrija je jedno od najinspirativnijih polja gde se izražava veliki deo slobode, kreativnos...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS