ZBOG ČEGA PANELNI RADIJATORI IMAJU PRIMAT U UPOTREBI?

Odabrati sistem grejanja nikada nije bio previše lak niti jednostavan zadatak jer treba objediniti energetsku efikasnost, s jedne strane, sa zadovoljavajućim toplotnim učinkom, sa druge. Pravi izbor da dobijemo ono što želimo jesu panelni radijatori.

DRUGAČIJE KONSTRUKCIJSKE OSOBENOSTI

Iako se panelni radijatori zapravo odnose i na takozvane norveške, koji mogu da funkcionišu i poput klasične električne grejalice, sam pojam je širi od ovog grejnog tela i odnosi se na tip radijatora uopšteno. Modernizovanjem ovog grejnog tela preko kojeg se emituje toplota i kod centralnog grejanja, dobili smo panelne radijatore čiji je način rada unapređen u odnosu na nekadašnje tučane radijatore ili pak aluminijumske. Međutim, oni se odnose i na moderne i vrlo tražene norveške radijatore, koji su sinonim za energetski efikasno, a istovremeno vrlo delotvorno grejno telo. 

Zbog specifičnog načina rada i kontinuiranog strujanja vazduha, jednostavnog korišćenja i brzog zagrevanja, te mogućnosti postavljanja u različite delove prostorija, kao i mobilnosti, postali su vrlo popularni i poželjni. Poenta je da svojom konstrukcijom koriste optimalnu količinu energije da bi se proizveo toplotni efekat i prostor obitavanja učinio toplim.

PRAKTIČNA STRANA

Svaki tehnološki i mehanički napredak za cilj ima unapređenje životnog standarda, odnosno olakšavanje svakodnevnih aktivnosti, uz kontinuirano stremljenje ka boljim i praktičnijim opcijama. Panelni radijatori su izuzetno praktični za upotrebu, posebno jer se koriste onda kada je to potrebno i koliko je potrebno, s mogućnošću podešavanja temperature. Te tako, ukoliko odemo na zimovanje nekoliko dana ili smo do uveče na poslu, grejanje neće raditi, a mi ćemo štedeti energiju, što dalje rezultira i ">značajnom finansijskom uštedom. To nije nikakav problem jer sistem rada ovih grejnih tela omogućuje da se oni vrlo brzo zagreju, te da se u prostoriji dosegne željena temperatura.

UKLAPANJE SA ENTERIJEROM

Pored određenih konstrukcijskih specifičnosti koji se svakodnevno unapređuju, praktičnosti prilikom upotrebe i visokog toplotnog učinka koji se može postići, panelni radijtori dobili su primat nad drugim grejnim telima i zbog svog dizajna. Naime, za razliku od negdašnjih masivnih radijatora ili pak velikih električnih peći, oni su daleko manji, lakši, modernijeg dizajna, odnosno svedenih, diskretnih linija, a takođe bivaju i različitih formi ili boja. Zahvaljujući obliku i glatkim površinama odlično se mogu uklopiti sa svakim enterijerom, bivaju vrlo diskretni, te ne zauzimaju previše prostora niti odudaraju svojim izgledom.

ZA GREJANJE ILI DOGREVANJE

Kada govorimo o panelnim radijatorima poznatim kao norveški, oni su zanimljivi jer mogu biti i mobilni, odnosno, osim što se po želji mogu fiksirati na zid, mogu predstavljati i svojevrsne grejalice koje se po potrebi premeštaju iz jedne u drugu prostoriju. Kao takvi, mogu biti osnovni izvor grejanja, ali, takođe, i kao dopuna nekom drugom grejnom sistemu – uvek je dobro imati alternativu. U svakom slučaju, prilikom kupovine, važno je odabrati panelni radijator spram osobenosti prostorije koju će zagrevati, njene kvadrature i izolacije, pri čemu je bitno sagledati važne performanse koje mogu uticati na konačni odabir. 

Oni su svakako isplativa investicija jer su generalno gledano povoljniji od drugih sistema grejanja, lako se ugrađuju, održavaju, postoji širok spektar modela i prikladni su za prostorije različitih namena – od kancelarija do kupatila.
Srodni tekstovi:


Šta treba da znamo o pumpama za vodu?

Kako bi voda mogla da se kao tekuča voda koristi u domaćinstvu, mora da bude pod nekim vidom pritisk...

Detaljnije

Zašto bi trebalo da imate i držač za TV?

U ne tako dalekoj prošlosti su kao držač za TV bile korišćene obične komode. U većini ...

Detaljnije

Kako pronaći adekvatan tip motokultivatora po pristupačnoj ceni?

Da biste imali uredno i plodno zemljište, koje će dati bogate useve, morate se pobrinuti o nj...

Detaljnije

XIAOMI PREDSTAVIO NAJNOVIJE 11T I 11T PRO MODELE DOMAĆOJ PUBLICI

Inovativni Xiaomi modeli 11T i 11T Pro predstavljeni domaćem tržištu u svečanoj atmosferi beogradsko...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS