Za bezbednost je vrlo važno kakve su gume na vašem automobilu


Putovanja


Nema tog vozača, iskusnog ili ne, koji nije upućen u to da je izuzetno važno da gume na automobilu budu kvalitetne. Čak i neko ko nije mnogo fokusiran na bezbednost, odnosno nije naročito upoznat sa važnošću korišćenja i letnjih i zimskih guma, kada ode kod majstora na tehnički pregled, sigurno će čuti da je došlo vreme da zameni gume, jer su se ove istrošile. Ipak, ako želi da bude maksimalno bezbedan, svaki vozač bi trebalo i te kako i o tom detalju da vodi računa, a ne da čeka poslednji momenat da to učini. 

U principu, tačno se zna kada je potrebno staviti zimske gume, odnosno promeniti ih i ponovo staviti letnje. 


Namenski dizajnirane uslovima vožnje, koji su specifični za hladniji period godine, zimske gume možda nisu naročito jeftine, ali bez njih nijedan vozač koji drži do sigurnosti i svoje i osoba koje prevozi, neće dočekati zimu. Tim pre što je trenutno aktuelnim zakonom tačno određeno kada se moraju montirati zimske gume. Cena je ono što kao negativnu karakteristiku navode mnogi vozači, ali ipak to treba posmatrati kao svojevrsnu investiciju na dugoročnom nivou, koja je i te kako isplativa, a na prvom mestu posmatrano sa aspekta bezbednosti. Tim pre što zimske gume uglavnom ne treba kupovati svake sezone, tako da čak i ako njihova cena možda u datom momentu za nekoga nije naročito povoljna, dobra vest je da svakako neće morati svake godine da izdvaja tu sumu novca. 

Posebno je važno da ljudi koji voze automobile u zimskim ski centrima, na primer, odnosno na putevima na kojima se nalaze i led i snežni pokrivač u toku zimskih meseci da vode računa o tome da na vreme montiraju zimske gume. Cena u tom smislu ne bi trebalo da ih brine, prosto zato što je to vrlo važno za njihovu bezbednost u datom momentu. 

Zimske gume M + S 

Različite su oznake zimskih guma, ali one koje se smatraju najbolji su M + S ( za blato i sneg ), a koje još imaju i jedan dodatni simbol. U pitanju je simbol koji predstavlja planinu sa tri vrha i sa jednom snežnom pahuljicom. Zvanični naziv tih guma je 3 PMSF i smatra se da su te zimske gume najbolje za korišćenje na onim putevima, na kojima ima snega ili poledice, prosto zato što zbog svojih karakteristika mnogo bolje prijanjaju na podlogu. Samim tim te zimske gume pružaju mogućnost da zaustavljanje vozila u momentu kočenja bude i brže i lakše, što znači i da će biti bezbednije. 

Kada su u pitanju M + S zimske gume, cena im varira u zavisnosti od proizvođača. U većini slučajeva se to odnosi i generalno na sve vrste zimskih guma, budući da većina kompanija koje se bave prodajom nude svojim klijentima i različite akcije. Optimalna cena je oko 3 500 dinara za jednu gumu, a predviđena je i višegodišnja garancija. Naravno da ima i skupljih zimskih guma, ali je vrlo važno da vlasnik automobila odabere one, koje će mu pružiti najviši nivo bezbednosti u datom trenutku.Srodni tekstovi:


Da li se beba može umiriti cuclom?

Normalno je da bebe plaču, one na taj način izražavaju emocije, pokazuju da su gladne, možda ih nešt...

Detaljnije

Šta treba da znamo o pumpama za vodu?

Kako bi voda mogla da se kao tekuča voda koristi u domaćinstvu, mora da bude pod nekim vidom pritisk...

Detaljnije

XIAOMI PREDSTAVIO NAJNOVIJE 11T I 11T PRO MODELE DOMAĆOJ PUBLICI

Inovativni Xiaomi modeli 11T i 11T Pro predstavljeni domaćem tržištu u svečanoj atmosferi beogradsko...

Detaljnije

Online kupovina - Kako do Kérastase proizvoda u Srbiji?

U moru brendova koji ženama (a i muškarcima) obećavaju preporođenu, sjajnu kosu koja će ostav...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS