Šta sve treba da znate o kolicima za bebe?


Putovanja Život


Kolica za bebe su posebno dizajnirana za bezbednu vožnju beba i male dece. Obično imaju sedište sa uprtačem, sklopivi okvir i točkove za lako manevrisanje. Kolica za bebe dolaze u različitim veličinama i stilovima, u rasponu od laganih i prenosivih modela do kolica dizajniranih za grube terene. Važno je osigurati da su kolica koja izaberete bezbedna i udobna za vaše dete. 

Kada je reč o modelima, postoji dosta različitih modela kolica za bebe. Ponuda uključuje standardna kolica za bebe, kišobran kolica, kolica sa sedištem za auto koje je mobilno, sedišta na kolicima koja imaju nosiljke tj. 2u1 kolica, kao i dupla kolica za blizance ili kolica za trojke. Važno je uzeti u obzir vaše individualne potrebe kada birate kolica, jer postoji mnogo faktora koje treba uzeti u obzir kao što su tip terena na kojem ćete najčešće voziti dete, kao i veličina i težina deteta. Pored toga, neka kolica dolaze sa dodatnim karakteristikama kao što su džepovi i držači za čaše, tako da je važno da ih uzmete u obzir prilikom odabira.


Kolica za bebe - osnovna stavr za bebu posle kreveca


Kolica za bebu su jedna od prvih stvari koje roditelji imaju na umu kada očekuju bebu. To i ne čudi s obzirom na njihov značaj, a nadasve, kolica za bebe olakšavaju negovanje bebe iz više razloga. Kolica pružaju bezbedan i udoban način za vožnju beba i mališana, omogućavajući im da sede, spavaju, igraju se u svojim kolicima i razgledaju okruženje prilikom šetnje. Kolica takođe su zgodan način da šetate sa svojom bebom bez napora, odnosno, bez potrebe da je konstantno nosite u rukama. Dodaci koje imaju mnogi modeli kolica, kao što su pomenuti džepovi i držači za čaše, znatno olakšavaju nošenje zaliha dok ste u pokretu sa bebom.

Osim što se koriste za prevoz beba i mališana, kolica se mogu koristiti i za igru. Mnogi modeli kolica imaju dodatne prostore za odlaganje koji omogućavaju roditeljima da ponesu igračke i grickalice dok su napolju sa bebom u kolicima. 


Kako da izaberete odgovarajuća kolica za svoju bebu?


Evo šta na ovo pitanje kažu u firmi Letoshop. Kada biraju prava kolica za svoju bebu, roditelji treba da uzmu u obzir brojne faktore kao što su nameravana upotreba, pomenuti tip terena, kao i veličinu i težinu bebe. Pored toga, treba uzeti u obzir i dodatne karakteristike kao što su mesta za odlaganje, držači, kao i podesivi oslonci za noge, nadstrešnice za sunce i podesivi naslon sedišta. Neki modeli takođe dolaze sa dodatkom za kolevku ili sedište za mališane, što te modele čini idealnim za dremanje ili igru. Ostale karakteristike koje mogu biti dostupne uključuju korpu za odlaganje stvari koje nosite u šetnju sa bebom, podesivi upravljač i sigurnosni pojas u pet tačaka. Važno je osigurati da kolica odgovaraju uzrastu i veličini bebe i da ispunjavaju bezbednosne standarde. Čitanje recenzija o različitim kolicima takođe može pomoći roditeljima da donesu odluku o najboljem modelu za njihove potrebe.

Izaberite model koji će vam trajati, budući da većina beba koristi kolica do starosti od 36 meseci, iako to varira u zavisnosti od veličine i nivoa aktivnosti bebe. Najvažnije je osigurati da kolica odgovaraju uzrastu i veličini bebe i da ispunjavaju bezbednosne standarde, ali i da vam budu isplativa investicija koja će trajati, a koju bi, u najboljem slučaju, moglo i da nasledi mlađe dete.

Srodni tekstovi:


Vrste cirkulara i testera za drva

Sezona je opremanja domaćinstava drvima za novu zimsku sezonu za koju najavljuju da će biti duga i h...

Detaljnije

Asertivna komunikacija - šta je i kako se postiže

Komunikacija je izuzetna karikta u lancu svakodnevnih životnih i radnih obaveza. Upotreba i pravilno...

Detaljnije

PET RAZLOGA ZAŠTO SU RANČEVI ZA LAPTOP BOLJI OD TORBE?

Svi poslovni ljudi muče istu muku. Gde spakovati laptop i kako da nam manje smeta. Oni koji svakog d...

Detaljnije

Potražite letnje osveženje na bazenima

Usled letnje sezone i visokih dnevnih temperatura, neophodno je potražiti adekvatno osveženje. Bazen...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS