Letnje večeri u Beogradu i provod za svačiji ukus


Putovanja Život Život Putovanja


na bazenu

Leto je nekim čudom poranilo i ove godine, i odmah nam dalo do znanja šta nas očekuje tokom naredna dva do tri meseca. Osim kratkotrajnog predaha za one koji uspeju da odu na more ili one koji imaju vikendicu, pa mogu da petkom popodne nestanu sa vrelog asfalta, za većinu će se leto svesti na preteranu privrženost klima uređaju ili ventilatoru na poslu i jednaku ili sličnu situaciju tokom ostatka dana kod kuće. 

Ipak, nikada do sada vremenske prilike nisu uspele da pokvare večernji provod u Beogradu i prilično smo sigurni da to neće biti slučaj ni ove sezone. Stoga, ako ste rešili da uveče, kada temperatura malo padne, promolite nos napolje ili imate goste koji žele da vide i tu stranu naše prestonice, predstavljamo nekoliko predloga za sva godišta, raspoloženja i sve dane u nedelji.

Noćno kupanje za savršen kraj vrelog letnjeg dana

Odlazak na bazen leti je svakako dobra ideja, s tim što noćno kupanje spaja provod, rashlađivanje i opuštanje u jednom. Prava stvar za one koji ne vole gužvu koja je tokom dana neizbežna na bazenima, žele da izbegnu grupe glasnih tinejdžera ili roditelja sa malom decom, ili jednostavno zbog obaveza ne stižu na kupanje tokom dana. U opuštenoj atmosferi, sa prigodnom muzikom i osvetljenjem prilagođenim večernjem opuštanju, možete se rashladiti, napuniti baterije i družiti se sa prijateljima.

Opušteno veče u bioskopu na otvorenom

Ukoliko nemate kostim pri ruci ili jednostavno niste tip za bazene, a ipak cenite opuštanje i uživanje pod otvorenim nebom i još, povrh svega, volite da uživate u kvalitetnim sadržajima, kao i da to uživanje podelite sa prijateljima, onda je letnji bioskop prava stvar za vas. Svojevrsna atmosfera bioskopa na otvorenom je nešto na čemu će vam oni koje ste poveli sa sobom, a koji do sada nisu imali prilike da je dožive, biti veoma zahvalni. Neki bioskopi dozvoljavaju čak i unošenje sopstvenih napitaka i grickalica, pa je na vama samo da odaberete dan i neki kultni film da biste sa prijateljima podelili jedno sasvim nesvakidašnje iskustvo.

Kafana na vodi u gradu na ušću

Lokacija Savski kej i adresa Ušće BB, gde se nalazi i Kafana na vodi, dobro su poznati svakom ljubitelju dobrog provoda i noćnih izlazaka, jer se radi o epicentru noćnog života u Beogradu godinama unazad. Na ovom mestu nalaze se neki od najčuvenijih beogradskih splavova, čija je reputacija odavno nadmašila okvire državnih granica i iz sezone u sezonu okuplja veliki broj posetilaca iz regiona. 

Otvorena 2018. godine, Kafana na vodi je brzo postala jedno od omiljenih mesta za izlazak, čak i među veoma jakom konkurencijom, a može se pohvaliti i time da je, za razliku od većine ostalih splavova, jedina koja radi tokom cele godine. 

Ponuda kafane obogaćena je dobro poznatom atmosferom, kafanskom muziku i kafanskim cenama. Otvorena od 10 sati uveče, pa sve do ranih jutarnjih časova, Kafana na vodi nudi, pored velikog izbora domaćih i stranih alkoholnih i bezalkoholnih pića, i ponudu kvalitetnog mezetluka, kao i specijalitete sa roštilja koje pripremaju dokazani majstori ovog zanata. Za muzički program zadužene su najveće zvezde domaće scene koje će vas do zore zabavljati hitovima narodne i pop muzike.

Splav Lasta za provod do zore

Beograd je, barem po pitanju noćnog života, zasluženo dobio svoje mesto na mapi Evrope; decenijama važi za grad kvalitetnog noćnog života i dobrog provoda. Među bogatom ponudom klupskog života i jakom konkurencijom koja će se truditi da privuče svakog gosta tokom letnje sezone, prva asocijacija na splav je Lasta, i to samo po sebi govori o kakvom se ugostiteljskom objektu radi. 

Naravno, to nije slučajno i takav imidž je uporno i strpljivo građen, a presudu su na kraju dali sami gosti. Lokacija splava je Sajamski kej BB, a u blizini se nalazi prostrani gradski parking, tako da nećete morati da brinete ni o traženju mesta ni o automobilu. Uređenje enterijera ovog splava, što je inače jedna od njegovih najupečatljivijih karakteristika, izuzetan je posao arhitekte Đorđa Geca, koji inače stoji i iza uređenja nekih od najpopularnijih klubova u gradu. 

Muzički program je popunjen gostovanjima poznatih gradskih DJ-eva uz česta gostovanja popularnih izvođača iz inostranstva. Splav Lasta je inače omiljeno mesto okupljanja za sve koji cene dobar elektronski zvuk, akcenat se stavlja na deep i disco house muziku, ali se često nađe prostora i za mash-up večeri. Splav se otvara u ponoć, pa posetu možete kombinovati sa nekim od prva dva predloga, za potpuno ispunjeno letnje veče u Beogradu.







Srodni tekstovi:


Sve što treba znati o malču

Malč je veoma važan za dekoraciju pejzaža. Pomaže u zadržavanju vlage u tlu, kontroliše rast ...

Detaljnije

Komarnici – mali dodatak koji donosi ogromne prednosti

Komarnici su jedan od onih dodataka na prozorima i vratima za koji nismo ni svesni koliko su važni s...

Detaljnije

Prijatna stomatološka ordinacija za ugodniji osećaj

Odlazak kod stomatologa za mnoge izaziva neugodan osećaj samim tim što svaka popravka zuba il...

Detaljnije

Rolo garažna vrata – kvalitetan i praktičan izbor kupaca

U dobu tehnoloških otkrića koja su zaista neverovatna i od neprocenjivog značaja, novi izumi ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS