MODERAN ŽIVOT U POTKROVLJU


Građevina Građevina


Mračna potkrovlja, pomalo klaustrofobična, postala su prestižna mesta za život. Bez obzira da li su sa stilom opremljena za život, ili kao poslovni prostor, mogu da se organizuju u veoma lep enterijer. Do nedavno su bila rezervisana samo za umetnička ateljea ili za ljude slabijeg imovinskog statusa, a danas im je teško odoleti zbog svog jedinstvenog karaktera i veoma su privlačna kako dekoraterima, tako i budućim stanarima. Zbog obilja svetlosti, potkrovlja odišu šarmom i postala su trend u izboru životnog prostora. Taj veliki napredak na tržištu duguju modernizaciji građevinskih materijala, kao i stepenicama za potkrovlje. S toga, posebnu pažnju obratite na izbor materijala kada planirate da se uselite, naročito na stepenice za potkrovlje i konsultujte se sa stručnjacima zbog vašeg dugoročnog i kvalitetnog življenja ispod krova. Ovo je veoma važno da se zna – unutrašnje stepenice za potkrovlje se moraju precizno projektovati i planirati, jer one osim svoje funkcionalnosti treba da zadovolje i estetsku formu, pošto postaju bitan segment stambenog objekta. Kao unutrašnje, stepenice za potkrovlje najčešće se uvode tek kada je objekat skoro gotov, tačnije kada investitor uvodi promene u gotovom objektu. Rade se po projektnom planu, držeći se strogo pravila za stepenice za potkrovlja, ali je moguće usvojiti poneke sugestije krajnjih kupaca. Zbog toga je veoma važna komunikacija između inženjera, projektanta i kupca. 

STEPENICE ZA POTKROVLJE SU POSTALE STIL ŽIVOTA

Pošto su stepeništa postala ukras jednog doma, na tržištu vlada prava trka u finesama koje će privući potrošače da se odluče u izboru. Vrsta stepenica je postala odraz jedne porodice ili status neke firme. Dobre stepenice su one koje podržavaju prirodan hod čoveka – da budu na međusobnoj visini između 16 i 18 cm i da je širina gazišta od 26 do 50 cm. Tako se postiže lakoća koraka prilikom penjanja i silaženja. Međutim, ako se stepenice za potkrovlje koriste ređe ( spoljašnje su za neke prostorije slabijeg korišćenja ), mogu biti i nešto strmije, da bi se uštedelo na prostoru. 

Stepenice u unutrašnjosti treba da se lepo uklope u plafon donje prostorije. Tavanske stepenice koje vode ka tavanskom prostoru koji se ne koristi svakodnevno, mogu lepo da se prikriju da ne bi kvarile enterijer. Skrivene stepenice za potkrovlje su najčešće sa drvenim poklopcem koje može da ofarba u bilo koji boju i najčešće su drvenog rama i drvenog gazišta, mada ima i metalnih konstrukcija, kao i njihovih kombinacija. U zavisnosti od visine plafona na kome je otvor, gazišta su različita – za visoke plafone gazišta su obavezno veća, a za niže manja. Vrata na otvoru se veoma lako otvaraju i spuštaju pod određenim uglom, lako se rasklapaju i odmah su spremne za upotrebu.

Apsolutno sve prostorije na različitim visinskim nivoima se mogu povezati stepeništem i to po principu „uradi sam“. Ove prostorije se tako lako i efikasno koriste zanimljivim dizajnom životnog ili radnog prostora. Nekada je lakše sam povezati gotove stepenice nego pozvati majstora, a takvo rešenje nude spiralne stepenice lake montaže. Cela konstrukcija sa gazištima se ređa po već određenom redosledu, potrebno je samo proveriti zavrtene vijke, jer ćete te stepenice, upravo vi i vaša porodica, koristiti.








Srodni tekstovi:


Releji su jedan od najvažnijih sigurnosnih uređaja u svakom sistemu, a pogledajte od čega zavisi njihova cena

Najvažnija komponenta koja garantuje bezbednost u svakom električnom sistemu, u zgradama ili uređaji...

Detaljnije

Renoviranje doma

Ako ste se odlučili da renovirate svoj dom i da unesete neke novije, kvalitetnije i modernije elemen...

Detaljnije

Sa fakultetskim znanjem stranog jezika, pravac – sud

Studiranje jezika, a naročito stranih nekada je bilo vrlo popularno, naročito zbog toga što j...

Detaljnije

Razlozi iz kojih je prodaja stanova Zlatibor postala tako popularna

Tražnja za nekretninama u Srbiji ima rastući karakter u svim područjima, a posebno u planinskim pred...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS