Renovirajte stan prema svojim potrebama


Građevina Građevina

adaptacija stana


Letnji period godine je idalno vreme za renoviranje i adaptaciju prostora u kome živite. Adaptacija stana uglavnom podrazumeva menjanje izgleda enterijera celog prostora, a sve sa ciljem da osvežite izgled vašeg doma i prilagodite ga svojim željama. 

Ukoliko imate iskustva u ovakvim poslovima ili ste nekada renovirali kuću ili stan, znate koliko truda i slobodnog vremena, opreme i alata ovakav posao iziskuje. Međutim, ukoliko ne možete i niste kvalifikovani da se posvetite adaptaciji stana, najbolja varijanta je da potražite pomoć od strane kvalifikovanih firmi, koje se bave renoviranjem i adaptacijom enterijera. Profesionalna lica će obići vaš dom i uraditi procenu i obim izmena i izraditi projekat. Sa njima vršite sve potrebne konsultacije, jer je jako važno da posao bude efikasno odrađen, bez dodatnih troškova i prepravki i u što kraćem roku. Ukoliko želite da napravite veće izmene i da nekim prostorijama u vašem stanu promenite namenu, stručnim licima to obavezno naglasite. Cilj celokupnog posla i adaptacije je da se ona izvrši u skladu sa vašim potrebama. U zavisnosti od planiranog obima posla, znaćete i da li se sve to uklapa u vaš kućni budžet, koji je, takođe, jako bitna stavka. 

Šta sve podrazumeva adaptacija stana?


Adaptacija stana može se izvršiti kompletno u celom stanu ili možete odraditi renoviranje određenog dela vašeg prostora ili samo određenih usluga. Te usluge podrazumevaju sledeće radove: 

  • Vodoinstalaterski i elektro-radovi

Zamena dotrajalih i ugradnja novih vodovodnih i kanalizacionih cevi u vašem kupatilu i kuhinji je posao koji se posle nekog perioda stanovanja mora obaviti. Kada već renovirate ove dve najbitnije prostorije u stanu, potrudite se da ne štedite na kvalitetu materijala. To isto važi i za postavljenje električnih instalacija. Neka stručna lica provere ispravnost vaših instalacija i, ukoliko je potrebno, izvršite potrebne izmene i montažu rasvete. 

  • Keramički radovi 

Ovaj postupak je neminovan u vašem kupatilu ili kuhinji, ukoliko se opredelite za prethodni korak. Keramičke radove možete izvoditi i u drugim prostorijama u vašem domu, kao što je hodnik ili terasa. Na vama je izbor pločica, a majstori vam uvek mogu pomoći oko neke sugestije. 

  • Gipsani radovi

Pomoću gipsa možete vrlo lako spustiti plafone ili odraditi pregradne zidove, ukoliko želite da napravite više soba ili novi raspored prostorija u svom domu. 

  • Zamena stolarije

Zamena stolarije podrazumeva skidanje starih prozora i vrata i postavljanje novih. Ukoliko se odlučite za ovaj korak, pored različitog izbora materijala ( drvene, pvc, aluminijumske stolarije ili kombinacije aluminijuma i drveta), obratite pažnju i da montaža istih bude ispravna. Uz zamenu vaše stolarije, obratite pažnju i na izbor roletni, koje imaju multifunkcionalnu ulogu u zaštiti vašeg doma od spoljašnjih uticaja i provala, pogotovo ukoliko vam je stan na nižim spratovima. 

  • Podovi 

Ukoliko želite da vaš dom zablista u punom sjaju, prilikom adaptacije stana obratite pažnju na svoje podove. I ovde se možete opredeliti za širok asortiman materijala, od parketa i brodskog poda, do laminata i lioleuma. Odaberite materijal koji odgovara vašim potrebama i koji je u skladu sa vašim finansijskim mogućnostima. 

  • Molerski radovi

Biranje boja za vaše sobe je možda i najlepši deo prilikom adaptacije, jer pomoću boja postižete efekat toplote ili vizuelnog uvećanja prostora, ukoliko vam je stan manjih dimenzija. Ali pre krečenja, sledi gletovanje i postavljanje lajsni, koje, ukoliko niste ekspert, ipak prepustite stručnim licima. 

 


Srodni tekstovi:


Iznajmljivanje vozila sa vozačem – usluga koja se razlikuje

Usluge rentiranja danas su neverovatno razvijene u različitim sferama života i biznisa, a posebno u ...

Detaljnije

Šta je važno znati kada se biraju naočare za vid iz optičarske radnje?

Naočare za vid danas se nose kao bitan element poboljšanja vida pored kontaktnih sočiva, odno...

Detaljnije

Sve prednosti kapsule za kafu

Započeti dan bez jače kafe, skoro da je nemoguće. Naravno, dele se tu ljudi u nekoliko grupa, one ko...

Detaljnije

Mašine za rad na građevini

Kada se priča o radu na građevini mora da se dobro obrati pažnja na mašine koje se koriste pri radu....

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS