Renovirajte stan prema svojim potrebama


Građevina Građevina

adaptacija stana


Letnji period godine je idalno vreme za renoviranje i adaptaciju prostora u kome živite. Adaptacija stana uglavnom podrazumeva menjanje izgleda enterijera celog prostora, a sve sa ciljem da osvežite izgled vašeg doma i prilagodite ga svojim željama. 

Ukoliko imate iskustva u ovakvim poslovima ili ste nekada renovirali kuću ili stan, znate koliko truda i slobodnog vremena, opreme i alata ovakav posao iziskuje. Međutim, ukoliko ne možete i niste kvalifikovani da se posvetite adaptaciji stana, najbolja varijanta je da potražite pomoć od strane kvalifikovanih firmi, koje se bave renoviranjem i adaptacijom enterijera. Profesionalna lica će obići vaš dom i uraditi procenu i obim izmena i izraditi projekat. Sa njima vršite sve potrebne konsultacije, jer je jako važno da posao bude efikasno odrađen, bez dodatnih troškova i prepravki i u što kraćem roku. Ukoliko želite da napravite veće izmene i da nekim prostorijama u vašem stanu promenite namenu, stručnim licima to obavezno naglasite. Cilj celokupnog posla i adaptacije je da se ona izvrši u skladu sa vašim potrebama. U zavisnosti od planiranog obima posla, znaćete i da li se sve to uklapa u vaš kućni budžet, koji je, takođe, jako bitna stavka. 

Šta sve podrazumeva adaptacija stana?


Adaptacija stana može se izvršiti kompletno u celom stanu ili možete odraditi renoviranje određenog dela vašeg prostora ili samo određenih usluga. Te usluge podrazumevaju sledeće radove: 

  • Vodoinstalaterski i elektro-radovi

Zamena dotrajalih i ugradnja novih vodovodnih i kanalizacionih cevi u vašem kupatilu i kuhinji je posao koji se posle nekog perioda stanovanja mora obaviti. Kada već renovirate ove dve najbitnije prostorije u stanu, potrudite se da ne štedite na kvalitetu materijala. To isto važi i za postavljenje električnih instalacija. Neka stručna lica provere ispravnost vaših instalacija i, ukoliko je potrebno, izvršite potrebne izmene i montažu rasvete. 

  • Keramički radovi 

Ovaj postupak je neminovan u vašem kupatilu ili kuhinji, ukoliko se opredelite za prethodni korak. Keramičke radove možete izvoditi i u drugim prostorijama u vašem domu, kao što je hodnik ili terasa. Na vama je izbor pločica, a majstori vam uvek mogu pomoći oko neke sugestije. 

  • Gipsani radovi

Pomoću gipsa možete vrlo lako spustiti plafone ili odraditi pregradne zidove, ukoliko želite da napravite više soba ili novi raspored prostorija u svom domu. 

  • Zamena stolarije

Zamena stolarije podrazumeva skidanje starih prozora i vrata i postavljanje novih. Ukoliko se odlučite za ovaj korak, pored različitog izbora materijala ( drvene, pvc, aluminijumske stolarije ili kombinacije aluminijuma i drveta), obratite pažnju i da montaža istih bude ispravna. Uz zamenu vaše stolarije, obratite pažnju i na izbor roletni, koje imaju multifunkcionalnu ulogu u zaštiti vašeg doma od spoljašnjih uticaja i provala, pogotovo ukoliko vam je stan na nižim spratovima. 

  • Podovi 

Ukoliko želite da vaš dom zablista u punom sjaju, prilikom adaptacije stana obratite pažnju na svoje podove. I ovde se možete opredeliti za širok asortiman materijala, od parketa i brodskog poda, do laminata i lioleuma. Odaberite materijal koji odgovara vašim potrebama i koji je u skladu sa vašim finansijskim mogućnostima. 

  • Molerski radovi

Biranje boja za vaše sobe je možda i najlepši deo prilikom adaptacije, jer pomoću boja postižete efekat toplote ili vizuelnog uvećanja prostora, ukoliko vam je stan manjih dimenzija. Ali pre krečenja, sledi gletovanje i postavljanje lajsni, koje, ukoliko niste ekspert, ipak prepustite stručnim licima. 

 


Srodni tekstovi:


Benefiti kupovine zemljišta: O čemu sve treba voditi računa

 Iako cena zemljišta na tržištu nekretnina stalno varira, poznato je da je ovo je...

Detaljnije

Odvajanje od roditelja: Saveti kako postati samostalan i nezavisan

Samostalnost je jedna od ključnih osobina svakoga od nas i predstavlja propusnicu za ulazak u svet o...

Detaljnije

PET RAZLOGA ZAŠTO SU RANČEVI ZA LAPTOP BOLJI OD TORBE?

Svi poslovni ljudi muče istu muku. Gde spakovati laptop i kako da nam manje smeta. Oni koji svakog d...

Detaljnije

Kućni video nadzor – cena ne sme biti presudna za vašu bezbednost

Vreme u kome živimo je vrlo nesigurno, izgubili smo poverenje jedni u druge, ali ne verujemo ni inst...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS