Bez neprijatnih iznenađenja: Precizno i temeljno odgušenje kanalizacije


Građevina

Kada govorimo o vodoinstalaterskim uslugama, odgušenje kanalizacije je svakako jedna od nasloženijih. Profesionalni vodoinstalateri koriste ručno ili mašinsko odgušenje u zavisnosti koliki je stepen zagušenja, pa ukoliko ste se suseli sa ovim problemom, trebalo bi da znate šta dovodi do zagušenja kanalizacije i kako da najefikasnije rešite ovaj problem.

Uzroci zagušenja kanalizacije

Iako mnogi znaju, često nesvesno i dalje imaju ružnu naviku bacanja svih onih naslaga i ostataka, što od hrane, što od kozmetike. Problem takođe prave i dlake koje otpadnu tokom tuširanja, kao i vlažne maramice i tuferi koji često završe u kanalizaciji. Vrsta otpada zavisi od mesta gde se odvod nalazi, pa su naslage od hrane najčešće u kuhinji, a od kozmetike u kupatilu.

Važnost redovnog održavanja

Redovno održavanje kanalizacije se pre svega odnosi na redovno čišćenje odvoda u kući, a to znači da moramo da čistimo za sobom svaki put kada se tuširamo, da očistimo kadu i slivnik od dlaka, kao i sudoperu od ostataka hrane, kako sve to ne bi završilo u odvodu. Takođe preporučuje se i redovni servis vodoinstalatera, koji će izaći na teren i pregledati odvode, kako bi dijagnostikovao da li je došlo do oštećenja u cevima i na ventilima. Ukoliko jeste, potrebno je da se odreaguje na vreme i da se ti delovi zamene. Pravna lica imaju obavezu redovnog servisiranja i pregleda kanalizacije kako bi sprečili zagušenja, pucanja cevi i druge probleme. Odgušenje kanalizacije je samo jedan od problema i usluga koju vodoinstalateri nude.

Efikasne metode dijagnostike 

Za ovaj problem vodoinstalateri koriste savremena dijagnostička sredstva. Nekada je bio veliki problem da se odredi mesto i stepen zagušenja, a sada vodoinstalateri koriste specijalizovane kamere kako bi otkrili odgušenje i dobili jasne informacije o mestu gde je potrebno da urade intervenciju. Mesto zagušenja nje moguće odokativno proceniti, zbog čega je za odgušenje kanalizacije pre dvadeset ili trideset godina bilo otežano i bilo je potrebno mnogo više rušenja, da bi se jedna cev zamenila. Danas ove specijalne kamere daju informacije putem ekrana i signalizacije tako da vodoinstalater koji radi detekciju može znati tačno mesto gde je zagušenje nastalo kao i stepen tog zagušenja, pa može brže obaviti intervenciju.

Profesionalno odgušenje kanalizacije

Profesionalno odgušenje kanalizacije podrazumeva detaljnu dijagnostiku i samu intervenciju, koja može podrazumevati ručno ili mašinsko otpušavanje kanalizacije. Najčešće se primenjuje mašinsko otpušavanje uz pomoć profesionalnih mašina za odgušenje.

U pitanju su mašine pod pritiskom, voma vozila i druge mašine koje imaju snagu da otpuše kanalizaciju u svim objketima, kada se locira tačno mesto odgušenja. Naon detekcije ukoliko se klijent složi, prelazi se na adekvatan način otpušavanja kanalizacije metodom koja je najefikasnija za datu situaciju. 

Prirodne metode za očuvanje odvoda bez hemijskih agresivnih sredstava

Svakako da možete pokušati sa prirodnim načinom za odgušenje odvoda, a to su rastvori koje pravimo od prirodnih sastojaka, koje ćete sigurno naći u svojoj kuhinji, kao što su soda bikarbona, so i voda. Sipajte rastvor i sačekajte. Trebalo bi da ima određenih rezultata, ako se voda i dalje vraća u kadu, sudoperu ili wc šolju, u zavisnosti od mesta zagušenja, to znači da odgušenje kanalizacije nije uspelo.

Tada je jedino pametno rešenje pozvati vodoinstalatera i zakazati izlazak na teren.

Hitne intervencije i 24/7 podrška

Ponekad se desi da je zapušena kanalizacija razlog za hitnu intervenciju, kada su cevi toliko zapušene ili ako se radi o zagušenju cele vertikale. Zato služe hitne službe za hitne intervencije koje rade od 00-24h. Svaki ozbiljan vodoinstalaterski servis ih ima, ovu službu možete pozvati bilo kada, čak i praznicima i vikendom.

Transparentna cena usluga

Svaki profesionalni vodoinstalaterski servis trebalo bi da ima transparentne cene, mada cena se ne može uvek odrediti unapred. Ono što je važno jeste da dobijete detaljno obajšanjenje za svaku intervenciju, kao i račun i garanciju za svaku uslugu i zamenjeni deo.

Bezbednost i dugotrajan rezultat odgušenja kanalizacije

Na kraju, važna je vaša bezbednost, zato birajte profesionalce u svom poslu, koji mogu da vam obezbede dugotrajne rezultate i potpuno odgušenje.  Nakon profesionalnog odgušenja, vaša kanalizacija i cevi će biti detaljno čiste i isprane a vama ostaje da vodite računa i održavate odvode kako ponovo ne bi došli u istu sitauciju. Iako vodoinstalateri u potpunosti otpuše cevi, ako vi nastavite sa starim navikama, za neko vreme ponovo ćete imati isti problem. Zato je prevencija stvarno važna kao i vaša usluga u održavanju odvoda čistim i mirišljavim. U prodavnicama imate na desetine proizvoda za lepši miris odvoda koje možete koristiti kako za tuš kabinu, kadu, sudoperu, tako da u vašem domu sve miriše na čisto a ne od nataloženih naslaga od otpada koje ste bacali mesecima unazad.

Potrebno je samo malo truda da sve održavate čistim, nakon svake upotrebe očistite sve slivnike od ostataka hrane i ne bacajte ništa što ne može da se rastvori u vodi, jer su guste tečnosti posebno opasne i dovode do brzog zagušenja

Srodni tekstovi:


Prednosti korišćenja uglja u industrijama

Kvalitetno, snažno i prisutno fosilno gorivo, koje se dobija iz rudnih bogatstava i veoma je jednost...

Detaljnije

Zašto su granitne pločice dobar izbor za kuhinju?

Granitne pločice poznate su po mnogim dobrim karakteristikama i osobinama koje imaju i zbog kojih su...

Detaljnije

Najnovije vesti dana u doba interneta su brže nego ikad

Najnovije vesti dana predstavljaju udarne informacije koje se na internet portalima objavljuju veoma...

Detaljnije

PET RAZLOGA ZAŠTO SU RANČEVI ZA LAPTOP BOLJI OD TORBE?

Svi poslovni ljudi muče istu muku. Gde spakovati laptop i kako da nam manje smeta. Oni koji svakog d...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS