Kako izabrati wc šolju za kupatilo u privatnom ili poslovnom prostoru?


Građevina Život


Kupovina sanitarija za kupatilo nameće veliki broj nedoumica, prvenstveno zbog dostupnih raznovrsnih izbora, ponuda, brendova i modela u asortimanu domaćih i stranih proizvođača. Kako je wc šolja apsolutno potrebna svakom kupatilu i toaletu bez obzira na raspoloživu kvadraturu, dizajn i stil uređenja, mora se odabrati odgovarajuća varijanta koja ispunjava sve kriterijume kupca. 

U zavisnosti od konkretnog projektnog rešenja, prilikom uređenja kupatila angažuje se arhitekta, dizajner enterijera, moler, električar, keramičak i drugi profesionalci koji će pružiti adekvatnu pomoć, podršku i brojne ideje. Da bi se odabrala najbolja wc šolja u okviru kuće, stana, poslovnog prostora, salona, prodajnog ili drugog objekta, važno je upoznati se sa dostupnim vrstama i konkretnim mogućnostima instaliranja u kupatilu ili toaletu. 

Podna, monoblok ili konzolna varijanta za kupatilo

Danas su dostupne mnoge opcije kada se kupuje wc šolja i odluka se svodi na izbor prvenstveno između klasičnih podnih, ili ugradnih elemenata. U tom pogledu, razlikuje se veliki broj modela, prelaznih oblika i rešenja za svaki tip ambijenta. Naime, klasične podne vrste su izbor koji je bio karakterističan za davna vremena i generalno su prevaziđene u smislu dizajna, stila i izgleda samog modela i toaleta. Zauzimaju prostor poda, vodokotlić je vidljiv i postavljen uglavnom na zid sa odvodnim i dovodnim cevima, ali su generalno jeftinije i jednostavnije za samostalnu popravku. 

Sa druge strane, u modernom vremenu vrlo su zastupljenije i opravdano popularnije monoblok i konzolne varijante. Monoblok wc šolja podrazumeva i vodokotlić koji je spojen i nadovezuje se na samu sanitariju, štede prostor i estetski izgledaju znatno lepše u odnosu na klasičnu opciju, uz jednostavno održavanje. Najpopularniji izbor danas jeste konzolna sanitarija za prostor kupatila i toaleta, koja podrazumeva kompletnu ugradnju i pričvršćivanje za zid, uz vodokotlić koji nije vidljiv, ograđen je i estetski fantastično izgleda. Obezbeđuje odličnu uštedu prostora, jednostavno se koristi i prema potrebi održava od strane iskusnih majstora. 

Koje rešenje je najbolje odabrati?

Odgovor zavisi od više faktora, a pre svega raspoloživog prostora, budžeta i željenog stila uređenja. Uglavnom je klasična podna wc šolja sa vodokotlićem koji se nadovezuje putem cevi davno zaboravljeno rešenje, zbog čega je i cenovno na najnižem nivou. Moderni enterijeri opremljeni su uz monoblok i još inovativniji sa fantastičnom konzolnom varijantom. Kada se bira konzolna wc šolja činjenica je da košta više u odnosu na prethodna rešenja, ali fantastično štedi prostor, karakteriše je minimalistički dizajn i može se planirati u svakom prostoru kupatila. 

Pored toga, mogućnost kompletne ugradnje vodokotlića u zid, uz oblaganje keramičkim pločicama, kamenom, dekorisanje rasvetom i automatskim pokretanjem vode na pritisak tastera, čini kupatilo ambijentom koji je vanvremenski uređen i opremljen po najvišim standardima kvaliteta i stila. Jednostavnost održavanja podrazumeva čišćenje i eventualnu zamenu delova koju će za kratko vreme izvrštiti iskusni majstor. Zbog niza prednosti, ugradna wc šolja danas je najčešći izbor kupaca sanitarija.

Širok asortiman sanitarija na domaćem tržištu u koje spada i wc šolja, daje mogućnost kupcima da odaberu kvalitetno i isplativo rešenje za svoj poslovni ili privatni prostor. Da bi se odabrala najbolja opcija, obavezno se razmatraju dostupne vrste sanitarije, zatim raspoloživa kvadratura, željeni stil i dizajn prostora, kao i finansijske mogućnosti kupaca, pa tek onda sledi konačna odluka.
Srodni tekstovi:


GDE SE KORISTE SENDVIČ PANELI I ČEMU SLUŽE?

Sendvič paneli su savremeni i lagani građevinski materijal koji karakteriše izdržljivost i ko...

Detaljnije

Ručke za nameštaj – sve što bi trebalo da znate za dobar odabir

Odlučili ste se da osvežite prostor nekim komadom nameštaja i dolazite do važnog pitanja – kakve ruč...

Detaljnije

TRI RAZLOGA ZBOG KOJIH SU GUMENE PATOSNICE ZA AUTO PRAVI IZBOR ZA VAS

Iako se novim vozačima možda čini manje bitnim koji ćete izbor patosnica za auto napraviti pri prvoj...

Detaljnije

VAŠE KUPATILO – VAŠA INTIMA!

Bez obzira na površinu kupatilskog prostora kojim raspolažu, mnogi ljudi jednostavno ne biraj...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS