Kako izabrati wc šolju za kupatilo u privatnom ili poslovnom prostoru?


Građevina Život


Kupovina sanitarija za kupatilo nameće veliki broj nedoumica, prvenstveno zbog dostupnih raznovrsnih izbora, ponuda, brendova i modela u asortimanu domaćih i stranih proizvođača. Kako je wc šolja apsolutno potrebna svakom kupatilu i toaletu bez obzira na raspoloživu kvadraturu, dizajn i stil uređenja, mora se odabrati odgovarajuća varijanta koja ispunjava sve kriterijume kupca. 

U zavisnosti od konkretnog projektnog rešenja, prilikom uređenja kupatila angažuje se arhitekta, dizajner enterijera, moler, električar, keramičak i drugi profesionalci koji će pružiti adekvatnu pomoć, podršku i brojne ideje. Da bi se odabrala najbolja wc šolja u okviru kuće, stana, poslovnog prostora, salona, prodajnog ili drugog objekta, važno je upoznati se sa dostupnim vrstama i konkretnim mogućnostima instaliranja u kupatilu ili toaletu. 

Podna, monoblok ili konzolna varijanta za kupatilo

Danas su dostupne mnoge opcije kada se kupuje wc šolja i odluka se svodi na izbor prvenstveno između klasičnih podnih, ili ugradnih elemenata. U tom pogledu, razlikuje se veliki broj modela, prelaznih oblika i rešenja za svaki tip ambijenta. Naime, klasične podne vrste su izbor koji je bio karakterističan za davna vremena i generalno su prevaziđene u smislu dizajna, stila i izgleda samog modela i toaleta. Zauzimaju prostor poda, vodokotlić je vidljiv i postavljen uglavnom na zid sa odvodnim i dovodnim cevima, ali su generalno jeftinije i jednostavnije za samostalnu popravku. 

Sa druge strane, u modernom vremenu vrlo su zastupljenije i opravdano popularnije monoblok i konzolne varijante. Monoblok wc šolja podrazumeva i vodokotlić koji je spojen i nadovezuje se na samu sanitariju, štede prostor i estetski izgledaju znatno lepše u odnosu na klasičnu opciju, uz jednostavno održavanje. Najpopularniji izbor danas jeste konzolna sanitarija za prostor kupatila i toaleta, koja podrazumeva kompletnu ugradnju i pričvršćivanje za zid, uz vodokotlić koji nije vidljiv, ograđen je i estetski fantastično izgleda. Obezbeđuje odličnu uštedu prostora, jednostavno se koristi i prema potrebi održava od strane iskusnih majstora. 

Koje rešenje je najbolje odabrati?

Odgovor zavisi od više faktora, a pre svega raspoloživog prostora, budžeta i željenog stila uređenja. Uglavnom je klasična podna wc šolja sa vodokotlićem koji se nadovezuje putem cevi davno zaboravljeno rešenje, zbog čega je i cenovno na najnižem nivou. Moderni enterijeri opremljeni su uz monoblok i još inovativniji sa fantastičnom konzolnom varijantom. Kada se bira konzolna wc šolja činjenica je da košta više u odnosu na prethodna rešenja, ali fantastično štedi prostor, karakteriše je minimalistički dizajn i može se planirati u svakom prostoru kupatila. 

Pored toga, mogućnost kompletne ugradnje vodokotlića u zid, uz oblaganje keramičkim pločicama, kamenom, dekorisanje rasvetom i automatskim pokretanjem vode na pritisak tastera, čini kupatilo ambijentom koji je vanvremenski uređen i opremljen po najvišim standardima kvaliteta i stila. Jednostavnost održavanja podrazumeva čišćenje i eventualnu zamenu delova koju će za kratko vreme izvrštiti iskusni majstor. Zbog niza prednosti, ugradna wc šolja danas je najčešći izbor kupaca sanitarija.

Širok asortiman sanitarija na domaćem tržištu u koje spada i wc šolja, daje mogućnost kupcima da odaberu kvalitetno i isplativo rešenje za svoj poslovni ili privatni prostor. Da bi se odabrala najbolja opcija, obavezno se razmatraju dostupne vrste sanitarije, zatim raspoloživa kvadratura, željeni stil i dizajn prostora, kao i finansijske mogućnosti kupaca, pa tek onda sledi konačna odluka.
Srodni tekstovi:


Odvajanje od roditelja: Saveti kako postati samostalan i nezavisan

Samostalnost je jedna od ključnih osobina svakoga od nas i predstavlja propusnicu za ulazak u svet o...

Detaljnije

Prednosti korišćenja uglja u industrijama

Kvalitetno, snažno i prisutno fosilno gorivo, koje se dobija iz rudnih bogatstava i veoma je jednost...

Detaljnije

Online kupovina - Kako do Kérastase proizvoda u Srbiji?

U moru brendova koji ženama (a i muškarcima) obećavaju preporođenu, sjajnu kosu koja će ostav...

Detaljnije

Važnost zdravlja očiju i očuvanja vida

Upravo zbog toga što vid predstavlja jedan od najbitnijih senzora naših čula, potrebno...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS