Zašto se za dnevni boravak biraju u najvećoj meri ugaone garniture?


Život


Opremanje domaćinstva, bilo da je u pitanju raskošna kvadratura kuće ili minijaturni komfor u stambenoj zgradi, zahteva aktivno razgledanje, praćenje trendova i konsultovanje vrhunskih stručnjaka u oblasti dizajna enterijera. Dnevni boravak predstavlja bitno mesto okupljanja porodice, odmora i relaksacije, kao i druženja sa prijateljima, zbog čega je potrebno da bude savremeno uređen. 

Kada su u pitanju komadi nameštaja za udobno sedenje ili ležanje u dnevnom boravku, danas se u najvećoj meri biraju kvalitetne ugaone garniture. Dok su nekada na „sceni“ dominantni bili trosedi i dvosedi, danas u funkcionalne garniture izuzetno tražene i popularne na domaćem tržištu iz više razloga. 


Efikasno korišćenje i ušteda raspoloživog prostora u kući ili stanu

Zamolili smo stručnjake iz kompanije Atlas da nam daju savete za odabir adekvatne garniture za naše potrebe. Evo nekih saveta:

Prvi i osnovni razlog zašto su ugaone garniture u velikoj meri danas popularne, jeste odlično „uklapanje“ u svaki enterijer i raspoloživu kvadraturu. Naime, one mogu biti izuzetno velike i raskošne, pa smeštaju udobno i komforno i više od 10 osoba. 

Sa druge strane, za manje kvadrature kao što su u garsonjerama, takođe se mogu pronaći modeli koji će se u milimetar uklopiti u slobodan prostor zida. Izuzetno su fleksibilne, jer se mogu rasklapati i odvajati u delovima, imati naslone za ruku ili biti bez njih, što sveukupno utiče na efikasno korišćenje prostora u domaćinstvu.


Veliki broj dostupnih modela i dizajnova za svaki ukus kupaca

I dok su dimenzije veoma značajne kada se biraju ugaone garniture, posebno što mogu biti i manje od 1,5 metra dužine, značajna prednost je i bogata ponuda proizvođača, uvoznika i distributera na domaćem tržištu. U ovom smislu, kupci mogu odabrati željeni tip jezgra – sunđer, penu, žice ili kombinaciju, što direktno utiče na udobnost i dugotrajnost. 

Takođe, na raspolaganju je veliki izbor materijala od štofova različite debljine, do vunenih i pamučnih tkanina, sve do varijanti eko i prave kože. U zavisnosti od ličnih preferencija i ostatka uređenosti prostora, biraju se i jednobojni ili šareni dezeni, a u identičnom stilu dobijaju se jastučići, ali i kupuju fotelje. 


Jednostavno sklapanje, korišćenje i dugovečnost ugaone garniture

Uz sve navedene benefite koje kupci dobijaju odabirom ugaone garniture za svoj savršeni dnevni boravak, važan je i način montaže, kao i svakodnevnog lakog korišćenja. Danas su dostupni modeli koji se jednostavno sklapaju na licu mesta – uz kutiju i sunđere, ili složeniji tipovi sa šrafovima i drugim delovima. Naravno, profesionalni saloni obezbeđuju isporuku i montažu na željenoj adresi. 

Pored toga, postojanje mehanizma rasklapanja može ugostiti drage osobe u dnevnom boravku na prenoćištu bez problema. U ovom domenu, razlikuje se „klik klak“ sistem, rasklapanje razvlačenjem podnožja, ili podizanjem prostora za ležanje nakon skinutih jastučića. Takođe, inovativna ponuda razlikuje i modele sa fiksiranim naslonom, podesivim uglovima i visinom, kao i jastucima koji menjaju podlogu za leđa. 

Postoji čitav niz razloga iz kojih su ugaone garniture sjajan izbor za svaku kvadraturu kuće ili stana, a sve češće oplemenjuju i poslovne enterijere – kancelarije, hodnike i čekaonice. Veoma su praktične i funkcionalne, raspoložive u velikom broju modela, dizajnova i dezena, zahvaljujući čemu ispunjavaju potrebe i želje čak i najzahtevnijih kupaca nameštaja.

Srodni tekstovi:


Renovirajte stan prema svojim potrebama

Letnji period godine je idalno vreme za renoviranje i adaptaciju prostora u kome živite. Adaptacija ...

Detaljnije

Iznajmljivanje vozila sa vozačem – usluga koja se razlikuje

Usluge rentiranja danas su neverovatno razvijene u različitim sferama života i biznisa, a posebno u ...

Detaljnije

Vrste cirkulara i testera za drva

Sezona je opremanja domaćinstava drvima za novu zimsku sezonu za koju najavljuju da će biti duga i h...

Detaljnije

Zašto se diskus hernija danas svrstava u bolest savremenog čoveka?

Skoro da nema čoveka koji nije čuo za pojam diskus hernija. Mnogi su za ovu vrstu deformiteta kičmen...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS