Zašto se za dnevni boravak biraju u najvećoj meri ugaone garniture?


Život


Opremanje domaćinstva, bilo da je u pitanju raskošna kvadratura kuće ili minijaturni komfor u stambenoj zgradi, zahteva aktivno razgledanje, praćenje trendova i konsultovanje vrhunskih stručnjaka u oblasti dizajna enterijera. Dnevni boravak predstavlja bitno mesto okupljanja porodice, odmora i relaksacije, kao i druženja sa prijateljima, zbog čega je potrebno da bude savremeno uređen. 

Kada su u pitanju komadi nameštaja za udobno sedenje ili ležanje u dnevnom boravku, danas se u najvećoj meri biraju kvalitetne ugaone garniture. Dok su nekada na „sceni“ dominantni bili trosedi i dvosedi, danas u funkcionalne garniture izuzetno tražene i popularne na domaćem tržištu iz više razloga. 


Efikasno korišćenje i ušteda raspoloživog prostora u kući ili stanu

Zamolili smo stručnjake iz kompanije Atlas da nam daju savete za odabir adekvatne garniture za naše potrebe. Evo nekih saveta:

Prvi i osnovni razlog zašto su ugaone garniture u velikoj meri danas popularne, jeste odlično „uklapanje“ u svaki enterijer i raspoloživu kvadraturu. Naime, one mogu biti izuzetno velike i raskošne, pa smeštaju udobno i komforno i više od 10 osoba. 

Sa druge strane, za manje kvadrature kao što su u garsonjerama, takođe se mogu pronaći modeli koji će se u milimetar uklopiti u slobodan prostor zida. Izuzetno su fleksibilne, jer se mogu rasklapati i odvajati u delovima, imati naslone za ruku ili biti bez njih, što sveukupno utiče na efikasno korišćenje prostora u domaćinstvu.


Veliki broj dostupnih modela i dizajnova za svaki ukus kupaca

I dok su dimenzije veoma značajne kada se biraju ugaone garniture, posebno što mogu biti i manje od 1,5 metra dužine, značajna prednost je i bogata ponuda proizvođača, uvoznika i distributera na domaćem tržištu. U ovom smislu, kupci mogu odabrati željeni tip jezgra – sunđer, penu, žice ili kombinaciju, što direktno utiče na udobnost i dugotrajnost. 

Takođe, na raspolaganju je veliki izbor materijala od štofova različite debljine, do vunenih i pamučnih tkanina, sve do varijanti eko i prave kože. U zavisnosti od ličnih preferencija i ostatka uređenosti prostora, biraju se i jednobojni ili šareni dezeni, a u identičnom stilu dobijaju se jastučići, ali i kupuju fotelje. 


Jednostavno sklapanje, korišćenje i dugovečnost ugaone garniture

Uz sve navedene benefite koje kupci dobijaju odabirom ugaone garniture za svoj savršeni dnevni boravak, važan je i način montaže, kao i svakodnevnog lakog korišćenja. Danas su dostupni modeli koji se jednostavno sklapaju na licu mesta – uz kutiju i sunđere, ili složeniji tipovi sa šrafovima i drugim delovima. Naravno, profesionalni saloni obezbeđuju isporuku i montažu na željenoj adresi. 

Pored toga, postojanje mehanizma rasklapanja može ugostiti drage osobe u dnevnom boravku na prenoćištu bez problema. U ovom domenu, razlikuje se „klik klak“ sistem, rasklapanje razvlačenjem podnožja, ili podizanjem prostora za ležanje nakon skinutih jastučića. Takođe, inovativna ponuda razlikuje i modele sa fiksiranim naslonom, podesivim uglovima i visinom, kao i jastucima koji menjaju podlogu za leđa. 

Postoji čitav niz razloga iz kojih su ugaone garniture sjajan izbor za svaku kvadraturu kuće ili stana, a sve češće oplemenjuju i poslovne enterijere – kancelarije, hodnike i čekaonice. Veoma su praktične i funkcionalne, raspoložive u velikom broju modela, dizajnova i dezena, zahvaljujući čemu ispunjavaju potrebe i želje čak i najzahtevnijih kupaca nameštaja.

Srodni tekstovi:


TRI RAZLOGA ZBOG KOJIH SU GUMENE PATOSNICE ZA AUTO PRAVI IZBOR ZA VAS

Iako se novim vozačima možda čini manje bitnim koji ćete izbor patosnica za auto napraviti pri prvoj...

Detaljnije

Da li prekrivači za krevet mogu ulepšati prostor?

Iako možda baš i niste puno razmišljali u tom pravcu, detalji u prostoru i te kako mog...

Detaljnije

Kako se zauvek rešiti fleka od bubuljica: Vodič korak po korak!

Fleke od bubuljica predstavljaju jedan od najučestalijih problema sa kojima se suočavamo kada je reč...

Detaljnije

Etički aspekti video nadzora: Balans između privatnosti i sigurnosti

Video nadzor je postao sveprisutan u današnjem društvu, kako u javnim prostorima, tako...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS