Planirate duže putovanje? Da li je bolje ići sopstvenim ili organizovanim kombi prevozom?


Putovanja



Kada planirate svoj odmor, sigurno da vam je vrlo važno da bezbedno dođete do željene destinacije. Da li ćete ići sopstvenim autom, autobusom ili možda organizovanim kombi prevozom zavisi od nekoliko razloga. Najpre, od toga koliko vam je ispravan auto, tj.da li će izdržati bez ikakvog kvara na putu da vas doveze na zacrtano odredište. Isto tako, zavisi i od toga koliko ste siguran vozač, da li dobro poznajete put, kako se snalazite u saobraćaju, da li su vam naporne duge i iscrpljujuće vožnje i sl. 

Ukoliko na primer imate rodbinu na jugu Srbije koju biste posetili, a ne biste želeli da se umorite od prilično napornog puta, kombi prevoz Niš je idealna opcija. Mnogi studenti koji žive u Nišu a studiraju u Beogradu, najviše koriste ovaj vid prevoza. Najpre zbog toga što imaju određene popuste na kartu, ali i zbog same bezbednosti koju pruža organizovani kombi prevoz. 


Koje su prednosti kombi prevoza u odnosu na sopstveni ili neku drugu vrstu prevoza?

Kombi prevoz je definitivno sve popularniji poslednjih nekoliko godina. Sve veći broj firmi se upravo bavi pružanjem usluga prevoza na raznim relacijama, pa ne čudi činjenica što mnogo naših koji rade i borave u inostranstvu poput Austrije, Nemačke i sl. najčešće koristi kombi prevoz. Oni najpre kontaktiraju samu agenciju preko koje zakažu putovanje i kupe povratnu kartu. Od agencije se dobije broj vozača sa kojim se dogovaraju oko vremena u koje se kreće na put ali i oko mesta nalaska. Mnogi vozači nude tu opciju da vas pokupe na adresi na kojoj živite pa ne morate da vučete svoj prtljag do neke obližnje stanice. To je definitivno jedna od prednosti kombi prevoza u odnosu na opciju da idete autobusom.

Isto tako, sigurnost i bezbednu vožnju je nešto što pružaju sve firme koje se bave organizovanim kombi prevozom. Sva njihova vozila se redovno servisiraju tako da putnici ne moraju da brinu da li će se desiti neki ozbiljniji kvar na putu. 

Kada putujete sopstvenim prevozom morate da razmišljate o mnogo čemu. Najpre biste trebali auto da odvezete kod svog automehaničara koji će vam popraviti sve moguće nepravilnosti oko motora ili nekih drugih delova, tj. veliki servis je nešto što se podrazumeva. To automatski znači da ćete morati da izdvojite određenu sumu novca za to. Takođe, važno je da napunite rezervoar gorivom posebno ako prvi put idete do određene destinacije. Naravno, i to će vas dodatno koštati. A da ne pričamo o tome koliko će vas vožnja dodatno iscrpeti posebno ako idete na duži put.


Kada je poželjno koristiti kombi prevoz?

Kada idete na odmor, i želite da se u potpunosti prepustite i odmorite, kombi prevoz je jedno od boljih rešenja. Vama neće biti potrebna stoprocentna koncentracija koju biste trebali da imate kada biste upravljali volanom, što automatski znači da ćete rasterećeni stići na svoj zasluženi odmor. 

Isto tako ne morate da brinete da niste možda promašili neko skretanje ili ste prekoračili dozvoljenu brzinu ili da će vas možda saobraćajna policija zaustaviti. 

Vozači kombi prevoza su u najvećem broju slučajeva veoma iskusni vozači koji odlično poznaju put, tako da nemate potrebe za brigu. 

 








Srodni tekstovi:


Osnovne stvari koje bi trebalo znati o Egiptu i njegovim stanovnicima

Egipat ima bogatu kulturu koja kombinuje duboko ukorenjene tradicije drevne civilizacije i „eg...

Detaljnije

Kako se zaštititi prilikom kupovine nekretnine

 Kupovina nekretnine predstavlja jednu od najznačajnih životnih odluka i važan trenutak za sve ...

Detaljnije

Kakve sve aranžmane nudi agencija za solo putovanja?

Ukoliko ste ikada sanjali o nekom putovanju na egzoričnu destinaciju, niste imali neko društv...

Detaljnije

Bez neprijatnih iznenađenja: Precizno i temeljno odgušenje kanalizacije

Kada govorimo o vodoinstalaterskim uslugama, odgušenje kanalizacije je svakako jedna od naslo...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS