Zašto se prilikom adaptacije stana najčešće bira PVC stolarija?


Građevina Građevina


Kompletno renoviranje stana podrazumeva i zamenu unutrašnje i spoljašnje stolarije, a PVC prozori i vrata su nešto što se najčešće postavlja i bira u većini situacija.

Postoji puno razloga za to, a odnos cene i kvaliteta je možda i najvažniji faktor.. Firma za adaptaciju nudi alternative i objašnjava dobre i loše strane, ali klijenti su ti koji donose konačnu odluku vodeći računa o svakom detalju pa i o vrsti materijala koji se koristi.

Kompanija Format alde lider u proizvodnji i ugradnji PVC  stolarije i dodataka, nam donosi najvažnije zaključke koji su učinili PVC stolariju toliko popularnom. Njihovo višegodišnje iskustvo i na hiljade zadovoljnih klijenata tvrdi da su ovo najveće prednosti ove stolarije:


PVC stolarija ima vrhunske izolacione učinke i otpornost


Bilo da se biraju prozori ili vrata, PVC stolarija ima nenadmašne učinke kada je izolacija u pitanju i to kako termička tako i zvučna izolacija.

Prva prednost se nalazi u profilima koji imaju čak 8 komora, dvostruko i trostruko staklo pa se gubitak energije svodi na minimum.

Izolacioni učinak je odličan i zbog odličnih okova koji na PVC stolariji funkcionišu savršeno, ne menjaju se i zatvaraju krila gotovo hermetički tokom čitavog perioda eksploatacije.

Majstori će naglasiti i činjenicu da PVC ramovi uspešno funkcionišu i do 40 godina, a da se ne promene ni malo. Zapravo, staroj stolariji je jako teško odrediti godinu proizvodnje pa se često misli i da je mnogo mlađa nego što je to uopšte slučaj.


Estetski je lepa i savršen je deo dekoracije


Koliko god da su neki elementi efikasni, klijenti ih neće prihvatiti ako nisu i estetski lepi. PVC stolarija i u ovom delu ima fantastične rezultate jer se bela stolarija jako lepo uklapa i u enterijer i u eksterijer.

Ipak, da bi se osiguralo da svaki klijent bude zadovoljan, stolarija se može bojiti u nijansu po želji, ali i uspešno imitirati druge materijale kao što je drvo ili metal. Lako se čisti, ne menja se ni pod uticajem ekstremnih vremenskih prilika.

Izgledaju uvek prirodno i uklapaju se uz svaku zamisao pa klijenti obožavaju PVC vrata i prozore. Moguće je čak odabrati varijantu sa dve boje, jedna za spoljašnji deo ramova, a jedna za unutrašnji pa se dobija zaista najbolja varijanta za posebne zahteve u uređenju.


PVC prozori i vrata su najjeftiniji na tržištu


Kada je u pitanju PVC stolarija cene su najniže i daleko povoljnije u odnosu na druge savremene modele kao što je ALU i Drvena stolarija.

Najbolji učinci, visoka estetika, niska cena, a tome treba pridodati i to da ne postoje troškovi održavanja pa se uloženo u stolariju višestruko isplati. 

Ona isplati sama sebe kroz niže troškove za zagrevanje prostorija, niže troškove za rashlađivanje prostora i manju emisiju ugljen-dioksida za zdraviju životnu sredinu.

Sve su to važne karakteristike prilikom odabira stolarije tokom adaptacije stana i zato se najčešće i koriste kao model koji svako bira i zato krase veliki broj stambenih i poslovnih objekata.

Možda ih i vi poželite u svom domu, hladno vreme je pred nama, pravo je vreme za zamenu vrata i prozora. Sada znate koji su to modeli pokazali odlične učinke.


Srodni tekstovi:


Voleli biste da ugradite novi kupatilski nameštaj – Evo na šta sve treba da obratite pažnju

Dosadio vam je nered u kupatilu i želite pravo osveženje prostora. No, pre nego što procenite...

Detaljnije

Mašine za rad na građevini

Kada se priča o radu na građevini mora da se dobro obrati pažnja na mašine koje se koriste pri radu....

Detaljnije

Komarnici – mali dodatak koji donosi ogromne prednosti

Komarnici su jedan od onih dodataka na prozorima i vratima za koji nismo ni svesni koliko su važni s...

Detaljnije

Kakve rančeve danas biraju tinejdzeri

Tinejdžeri danas biraju različite vrste rančeva u skladu sa svojim potrebama, stilom i preferencijam...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS