Kako da oplemenite dnevnu sobu i kuhinju?


Građevina Građevina

Poslednjih godina arhitekte projektuju stambeni prostor sa posebnim akcentom na velikom otvorenom prostoru u okviru kojeg se nalaze kuhinja, trpezarija i dnevna soba. Ovako otvoreni stambeni prostori su omiljeni kod velikog broja dizajnera jer mogu da kombinuju više stilova posebno uređujući kuhinju a posebno dnevnu sobu. Pored toga, veliki broj prozora omogućava znatno većoj količini dnevne svetlosti da uđe u stan što opet dizajnerima daje prostor za igranje za različitim vrstama zavesa.


Postavljanje rolo zavesa u kuhinji 


Kuhinja spada u prostorije u kojima porodice provode najviše vremena, pa je sasvim logično da one budu moderno opremljene i uređene sa stilom. Jedan od elemenata kojim se to postiže je i rolo zavesa.

Rolo zavese mogu biti idealno rešenje za prozore u kuhinji i čine se kao najpraktičnije rešenje ukoliko ne želite mnogo toga da menjate a ipak želite da osavremenite kuhinjski prostor. Lake su za montiranje i ugradnju, mogu da se postave na zid, prozor ili da se montiraju na plafon. Koju god opciju da izaberete, one će svakako biti pravo osveženje vaše kuhinje. Pored toga, rolo zavese se izrađuju od materijala koji su otporni na kuhinjske mirise što je veoma važno za pranje i održavanje.

Kada su u pitanju boje i dezeni ovih zavesa, nikada nećete pogrešiti ako se odlučite za klasične varijante u beloj, bež ili braon boji, koje će se lako uklopiti uz bilo koju boju kuhinjskih elemenata. Pored toga, u poslednjih nekoliko godina dizajneri se okreću malo smelijim varijantama u vidu zelene i ljubičaste boje rolo zavesa, čime unose dinamičnost u kuhinjski enterijer. Takođe, potražnja za zavesama u plavoj boji je u porastu jer one čine prostor otvorenijim i modernim.

Kada su u pitanju materijali koji se preporučuju za rolo zavese namenjene kuhinji, preporuka je svakako viskoza, mada i druge vrste materijala ne treba izbegavati.


Oplemenite dnevni boravak sa rolo zavesama


Dnevna soba je oduvek bila prostor u kojem se eksperimentiše sa različitim vrstama zavesa i njihovim bojama, samo je potrebno malo originalnosti.

Rolo zavese su tako koncipirane da kada ih postavljate u dnevni boravak, možete birati bilo koju boju i dezen tako da se smisleno uklope u ostatak sobe i stvore utisake opuštene i prijatne atmosfere u kojoj će te želeti da provodite više vremena.

Danas se jednobojne rolo zavese proizvode u svim bojama i dezenima, i bez obzira za koju boju se odlučite, one će se lako uklopiti u modernistički ili industrijski ili neki drugi stil dnevne sobe. Takođe u obzir možete uzeti i rolo zavese koje potpuno zamračuju dnevni boravak, takozvane “blackout” zavese. One su izrađene od posebnih vrsta materijala i mogu da neutrališu svaku vrstu spoljašnjeg osvetljenja, tako da se možete zakloniti od radoznalih pogleda od vana.


Kao i u kuhinji, i za dnevni boravak možete birati rolo zavese sa različitim dezenima i printovima ,a bez obzira za koji se odlučite vaša dnevna soba će izgledati elegantno opremljena.


Kada je u pitanju održavanje rolo zavesa, dovoljno je u jednu posudu sipati mlake vode i dodati sredstvo za pranje, natopiti krpu i bez problema će te ukloniti prljavštinu sa zavesa. Za sušenje rolo zavesa je dovoljno samo par minuta, a ovakvo održavanje će obezbediti da nastave da krase vašu kuhinju i  još dugi niz godina.


Srodni tekstovi:


Fratelli asortiman luksuzne obuće za koju je svaki korak pravo uživanje i komfor

Obuća je važan faktor ukupnog osećaja udobnosti, komfora i zadovoljstva. Svaki korak treba da bude l...

Detaljnije

Benefiti kupovine zemljišta: O čemu sve treba voditi računa

 Iako cena zemljišta na tržištu nekretnina stalno varira, poznato je da je ovo je...

Detaljnije

Operacija gornjih kapaka - sve što biste trebali da znate

Veliki broj žena srednje starosne dobi ima problem sa spuštenim kapcima koji utiče na komplet...

Detaljnije

Kako izgleda 19. nedelja trudnoće?

Ako ste trudni 19. nedelja nalazite se na polovini drugog tromesečja. Na početku ovog razdoblja beba...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS