Prijatna stomatološka ordinacija za ugodniji osećaj


Zdravlje Zdravlje

stomatološka ordinacija

Odlazak kod stomatologa za mnoge izaziva neugodan osećaj samim tim što svaka popravka zuba ili neki estetski zahvat poput skidanja kamenca nije ni malo prijatan. Da bi se eliminisao ili što više ublažio neprijatan osećaj, stomatolozi svoje ordinacije oplemenjuju brojnim porukama podrške. Pored navedenih motiva, prostor se uređuje uz primenu boja i slika na zidovima. Čitanjem časopisa ili zanimljivih činjenica o životu i prirodi koje se mogu nalaziti u ponudi ordinacija, svakom pacijentu skrenuće misli u pozitivnom smeru.

Koje sve usluge možete očekivati u stomatološkoj ordinaciji

Svaka stomatološka ordinacija po savetu stručnjaka trebalo bi da poseduje savremenu tehničku opremu. Pored opreme akcenat se stavlja na unutrašnji izgled same ordinacije. Stručnost osoblja, samog lekara i pomoćnih medicinskih radnika je od velike važnosti. Usled dobrog funkcionisanja samog stomatološkog tima, pruža se najkvalitetnija usluga. Kako zdravlje naših zuba i desni može izmeniti naš fizički izgled, savetuje se redovno odlaženje kod zubara. Usluga koju pacijent zahteva od svog izabranog stomatologa se adekvatno naplaćuje, što se odnosi na privatan rad. Bez obzira na cenu, pacijent treba da poseduje dozu savesti i odgovornosti, jer svaka se bolest može usporiti ili potpuno eliminisati ako su nam zubi zdravi. 

Koje vrste stomatoloških usluga pružaju stomatolozi

Pored izgleda desni i zuba ne treba zanemariti i izgled vilice. Stoga se preventivna stomatologija izdvaja upravo zbog značaja prevencije kod brojnih stomatoloških tegoba. Usled nagomilavanja plaka i kamenca nastaje paradentoza. Ona je direktni uzrok učestalog krvarenja i upale desni. Stoga se izdvaja paradentologija. U ovom slučaju, savetuje se adekvatna nega desni koja ukjljučuje korišćenje mekših četkica za zube i konzumiranje hrane sa manje šećera. 

Usled napredovanja bolesti kao što je paradentoza, brojni pacijenti ostaju bez svojih prirodnih zuba. Zbog toga se razvila zubna protetika. U skladu sa stanjem desni bira se i radi novi zubni implant. Još od ranog detinjstva savetuje se poseta zubaru. Tako će se kod dece razviti navike redovnog pranja zuba i održavanja dobrog zdravstvenog stanja. Dečija stomatologija je ovde našla svoju primenu. Kao ključna stvar za sve pomenute grane stomatologije, posebna pažnja se poklanja oralnoj higijeni. 

Adekvatna nega desni i zuba uz pravilnu ishranu

Uravnoteženom ishranom koja uključuje dovoljnu količinu ugljenih hidrata, vitamina i belančevina, svakako utiče na razvoj naših zuba još od najranijeg detinjstva. Dovoljna količina kalcijuma u organizmu direktno se vezuje za izgradnju zuba i razvoj samog korena. Folna kiselina koja se nalazi u kori zelene jabuke povoljno utiče na funkciju naših zuba. Ako jedemo neljuštenu jabuku time direktno masiramo naše desni, čineći ih tako dodatno jačim i zdravijim. 

Voće koje u sebi sadrži puno prirodnog šećera kao što su pomoranđže ne treba izbegavati u svakodnevnoj ishrani, pri čemu se savetuje ispiranje usta i desni mlakom vodom nakon njihovog konzumiranja. 

Trebalo bi izbegavati hranu koja je meka jer se time hrana među desnima duže zadržava. Nakon jela se savetuje upotreba konca kako bi se što više otklonio neželjeni efekat, koji dugotrajno zadržavanje hrane može da izazove. Ispiranje usne duplje medicinskom sodom bikarbonom učiniće da naši zubi na prirodan način dobiju sjaj i belinu. 


Srodni tekstovi:


Upotreba probiotika kod dece

Na samom početku da razjasnimo – najbolji probiotik za decu je onaj prepisan ili sugerisan od ...

Detaljnije

Kako izabrati ginekologa?

Reproduktivno zdravlje je ključan faktor za svaku ženu i za njen psiho- fizički mir. Jako je važno b...

Detaljnije

Kako odabrati najbolje gume za auto – kvalitet, dizajn i trajnost

Pneumatici su važan element sigurne i bezbedne vožnje, bez obzira da li su u pitanju starije ili nov...

Detaljnije

Iskustva vlasnika sa izgradnjom montažne kuće i životom u istoj

Kupili ste plac i sada je vreme da počnete da pravite kuću? Dvoumite se oko izgradnje klasične i mon...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS