Šta predstavljaju inovativni krovni sendvič paneli?


Građevina Građevina


Konstrukcija krova ima bitno mesto u izolaciji čitavih objekata i sprečavanju prodiranja padavina, vetra i drugih atmosferskih uticaja ispod površinskih slojeva, kao i oštećenja enterijera. Bilo da je u pitanju zgrada privatnih ili poslovnih namena, inovativni sednvič paneli predstavljaju sjajno rešenje za zaštitu od neželjenih pojava i produžavanja veka upotrebe svih tipova objekata.

Moderni krovni sendvič paneli izrađuju se od najboljih materijala, uz vrhunski tehnološki proces i čvrstu strukturu, koja savršeno pristaje različitim podlogama. Zahvaljujući visokom stepenu otpornosti, čvrstoće i izdržljivosti, sednvič paneli su višenamenski i mogu se postaviti kako na krovove, tako i konstrukcije zidova, a najčešće se koriste za oblaganje eksterijera kod kojih je važna izolovanost od spoljašnjih uticaja – hladnjače, hale, biznis centre i slično.

Karakteristike koje ima konstrukcija sendvič panela za krovove

Krovni sendvič paneli izrađeni su od tri sloja materijala, i to unutrašnje osnove od mineralne vune ili poliuretana, sa pocinkovanim limom koji se postavlja tako da oblaže spoljašnjost glavnog sloja sa gornje i donje strane. Dodatno, lim je zaštićen slojem od poliestera koji ima debljinu u proseku od 0,5 milimetara, za maksimum izolovanosti objekata od svih uticaja.

Namena koju ima troslojna konstrukcija ogleda se u zaštiti unutrašnjosti objekata od spoljašnjih uticaja na bazi kvalitetnih i trajnih materijala, koji su praktični i jednostavni za upotrebu. Krovni sendvič paneli se montiraju brzo i lako, štedeći materijal nosećih konstrukcija, a kupuju se u potpunosti spremni za ugradnju na objekte. Slojevi su dostupni u velikom broju raspoloživih dimenzija, koje se biraju u skladu sa stepenom potrebne zaštite objekata i na osnovu savetovanja sa stručnjacima u ovoj oblasti.

Benefiti upotrebe na svim tipovima objekata

Brojne su prednosti koje se uviđaju kada se postave krovni sendvič paneli, a osnovno je to da imaju tanku konstrukciju i savršeno štede prostor. Uz jednostavnu montažu u svega nekoliko koraka, ostavljaju dovoljno raspoloživog prostora, što potvrđuje konstrukcija od poliuretana koja zauzima svega 8 centimetara slojeva, dok kamena vuna do 10 centimetara debljine. Estetski, savršen su izbor za veoma visoke zgrade, samim tim što zauzimaju minimalan prostor i ne zahtevaju neka posebna ograničenja prilikom postavljanja. Lakoća montiranja potiče od preklapanja svakog profila sa susednim komadom panela, što zahteva profesionalan rad, ali uz minimalno vreme i angažovanje.

Pored toga, obezbeđuju izuzetnu izolaciju prostora od zvukova i atmosferskih uticaja, kao i temperatura, što daje privatnost i ambijent bez buke. Termoizolaciona svojstva bitna su kada su u pitanju zidni ili krovni sendvič paneli, a oni se dobijaju zahvaljujući čvrstoći konstrukcije, gustini pene i fizičkim karakteristikama samog lima. Istovremeno, termoizolacija stvara i uštedu energije u prostoru, što znači da nema prodiranja hladnoće ili toplote iz spoljašnjosti, kao ni intenzivnijeg trošenja raznovrsnih energenata. Uz sve benefite koji su prethodno istaknuti, važno je pomenuti da su krovni sendvič paneli otporni na požare, uz visok stepen protivzapaljivosti, što ih čini vrlo bezbednim i prikladnim za svaki tip objekata.

Krovni sendvič paneli idealno su rešenje za efikasnu zaštitu objekata od atmosferskih i drugih spoljašnjih uticaja, pružajući važne uštede, funkcionalnost i brojne druge benefite vlasnicima objekata. Dugačku listu prednosti prati i cenovna isplativost, posebno zbog činjenice da ne nameće dodatne izdatke u odnosu na bilo koje drugo alternativno rešenje, već čak stvara fantastične uštede.
Srodni tekstovi:


Šta treba da znamo o pumpama za vodu?

Kako bi voda mogla da se kao tekuča voda koristi u domaćinstvu, mora da bude pod nekim vidom pritisk...

Detaljnije

Koji parket odabrati pri uklapanju u ostatak enterijera

Kada je u pitanju uređenje enterijera, podne obloge su jedan od najvažnijih elemenata koji diktiraju...

Detaljnije

Kako da vaša radna soba postane inspirativno okruženje za rad?

Da li ste ikada sedeli za svojim radnim stolom i osećali da vam nedostaje inspiracija? Da li ste se ...

Detaljnije

Da li prekrivači za krevet mogu ulepšati prostor?

Iako možda baš i niste puno razmišljali u tom pravcu, detalji u prostoru i te kako mog...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS