Kućni video nadzor – cena ne sme biti presudna za vašu bezbednost


Građevina ŽivotVreme u kome živimo je vrlo nesigurno, izgubili smo poverenje jedni u druge, ali ne verujemo ni institucijama. Svesni smo činjenice da smo prepušteni sami sebi. Kako ne bi došli u situaciju da moraju da „jure svoju pravdu“, ljudi se jednostavno obezbeđuju kamerama. Jedino tako mogu biti sigurni u sopstvenu bezednost i bezednost svoje dece. Iz tog razloga se sve češće video nadzor postavlja na kuću. U bliskoj budućnosti će to postati apsolutno obavezna stvar i sastavni deo za funkcionisanje gotovo svakog domaćinstva, kao što su sada kablovska televizija, internet i sl.

Kada je u pitanju video nadzor, cena je vrlo važna stavka. To je nešto što nameštate jednom (ili bi bar tako trebalo da bude) i zato je potrebno da dobro razmislite šta tačno želite. Ipak, lako je to reći, a jako teško definisati kad se o video nadzoru malo zna. Iz tog razloga bi bilo dobro da se posavetujete sa nekim ko ima jasniju predstavu o tome šta baš vama treba, pa će vas na taj način manje deranžirati sama cena video nadzora.

Kako odlučiti...

Postoje četiri važna faktora, kojim bi trebalo da se vodite kada je reč o video nadzoru za kuću – tip sistema, broj kamera, kvalitet snimka, vrsta snimača. Nakon toga bi bilo potrebno da osmislite sopstvene jasne ciljeve i definišete šta želite. Ipak, s obzirom na to da je u pitanju tehnika za vaš dom, postoji nekoliko delova koji se uvek podrazumevaju kod video nadzora. Cena će biti uslovljena kvalitetom i posebnim potrebama koje izrazite.

Video nadzor za kuću

Najpre morate odrediti broj kamera. Najčešće se postavlja 4 – 2 za širok prostor u dvorištu, 1 kod ulaznih vrata i 1 kod garaže. Kakvu god odluku da donesete, ipak neka vam ne bude jedina briga kod video nadzora cena, jer je poželjno da za DVR ili NVR, izdvojite i neki dinar više kako biste kupili nešto sa više priključaka, ukoliko ikada poželite da povežete još neku kameru. One bi trebalo da budu sa dnevnim i noćnim režimom rada. 

Kada je reč o tipu sistema, analogna tehnologija visoke rezolucije HD TVI/CVI je idealna za kuću. Dobićete video nadzor cene koja je potpuno prihvatljiva i primamljiva. Ukoliko rešite da kod vašeg video nadzora cena ne igra nikakvu ulogu, treba da znate da su najskuplji IP sistemi (ali se preporučuju pre svega za firme, a ne za kuće). 

Kada je reč o vrsti snimača, svakom je korisniku najvažnije da snimak napravljen u realnom vremenu bude sačuvan, po mogućstvu u HD ili Full HD rezoluciji. Pored toga, dobro je da imate što više prostora za što više materijala (kapaciteti diskova se kreću od 250 GB pa na više).

Kućni video nadzor – cene

Kamere čija je rezolucija HD - 720p i Full HD - 1080p, koštaju oko 30 evra po komadu. Ukoliko su sa video zvukom skuplje su za 10 – 15%. Kod video nadzora cena DVR snimača koji su vam za kuću dovoljni iznosi između 80 i 300 evra. To je zato što je diktirana brojem kamera koje uređaj može da podrži, rezolucijom u kojoj se snimak može reprodukovati i sačuvati. Kod video nadzora cena prestaje da bude bitna stavka kada shvatite da investirate u sopstveni miran san.
Srodni tekstovi:


Kako odabrati odgovarajući bojler

Bojler je uređaj koji se može naći u svakom domaćinstvu jel bez njeg aili nema topple vode za tu&sca...

Detaljnije

Zanimljive činjenice o pivu

Ljubitelji napitka od hmelja se ne bave baš naročito time kada je pivo nastalo ili u kojoj se...

Detaljnije

Kako izabrati ginekologa?

Reproduktivno zdravlje je ključan faktor za svaku ženu i za njen psiho- fizički mir. Jako je važno b...

Detaljnije

Ručke za nameštaj – sve što bi trebalo da znate za dobar odabir

Odlučili ste se da osvežite prostor nekim komadom nameštaja i dolazite do važnog pitanja – kakve ruč...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS