Sportske vesti sa Olimpijade ili kako su nas naši heroji obradovali


Život

Olimpijske igre u Tokiju su se zvanično završile, a prašina zbog istorijskog uspeha naših sportista se još uvek nije slegla. Za vreme Olimpijade, dok smo navijali, svi smo se pretvarali u eksperte za sport koji smo u tom trenutku pratili, a zatim smo sa žarom čitali sve sportske vesti koje bi se pojavilie na portalima.


Još pre početka Olimpijade načitanije sportske vesti su bile o kvalifikacijama za Tokio. Danima smo navijali da se naše košarkašice plasiraju na Olimpijske igre. Takođe, dugo smo očekivali i odluku Novaka Đokovića o dolasku na Olimpijadu. Zatim, kada su igre počele, sa oduševljenjem smo gledali ceremoniju otvaranja i iščekivali izlazak naših sportista na teren.


Osim o uspehu pojedinaca ili timova na najprestižnijem sportskom takmičenju na svetu, najčitanije sportske vesti su tih dana bile i one o njihovim privatnim životima ili o počecima u karijeri. Kada je Milica Mandić ponovo donela zlato Srbiji u tekvondou najčitanije sportske vesti, osim onih o njoj, bile su i izjave njenog verenika o njenim pripremama za Olimpijadu, ali i povredi sa kojom je otišla u Tokio. Novak Đoković je podigao pravu buru na društvenim mrežama kada je objavio snimak navijanja naših sportista za „caricu Milicu“ kako su Mandićevu od milošte prozvali novinari.


Uprkos tome što nisu osvojile medalju u Tokiju, sportske vesti o košarkašicama, „Marininim lavicama“, kako smo ih od milošte nazvali su se čitale danima. Mlada Jovana Preković nam je donela novu radost kada je osvojila zlatnu medalju, a nakon što su vaterpolisti odbranili mesto na olimpijskom tronu radost, ponos i uzbuđenje svih građana Srbijie, ali i regiona su eskalirali. Kada su vaterpolisti u pitanju, najčitanije sportske vesti su bile su, sada već legendarne izjave Dušana Mandića.


Sportske vesti nakon Olimpijskih igara, legendarni oproštaj vaterpolista i doček 


Nakon što su osvojili rekordnih devet medalja na olimpijskim igrama u Tokiju srpski sportisti su svečano dočekani na aerodromu. Bilo je i smeha i suza radosnica, a svima su „srca pucala od ponosa“ dok su čitali sportske vesti o tome. Danima su se prepričavale suze Dejana Savića, najboljeg trenera vaterpolo reprezentacije koga smo ikada imali, kada su njegovi igrači, „sedmorica veličanstvenih“ počeli da pevaju pesmu „A sad adio“ kako bi se na taj način oprostili od mesta u reprezentaciji. 


Da bi im se zahvalili na radosti koju su nam doneli, organizovan je i tradicionalni doček na terasi Skupštine grada Beograda. Danima pre dočeka se u vazduhu osećala euforija zbog postgnutog uspeha. Ponovo smo bili najbolji i pokazali smo svetu da imamo kvalitetne igrače. Veliki broj građana je došao da pozdravi naše najbolje sportiste, a raspoloženje je bilo i više nego odlično. Čitava Srbija se sjatila u Beograd samo zbog tih par sati.


Terasa Skupštine grada Beograda bila je te večeri mala za sve naše igrače, trenere i članove stručnog osoblja. Danima su se čitale sportske vesti o divnom dočeku koji smo im mi, svi građani Srbije, priredili za, još jednu u nizu radost koju su nam doneli.
Srodni tekstovi:


Norveški radijatori – prednosti i mane

Ne samo da ljudi koji koriste grejanje na struju, uz primenu termo – akumulacionih peći i te k...

Detaljnije

Zašto su privatne srednje škole bolje od državnih?

Sumnja u kredibilitet privatnih srednjih škola postoji od samog početka njihovog postojanja. ...

Detaljnije

Renovirajte stan prema svojim potrebama

Letnji period godine je idalno vreme za renoviranje i adaptaciju prostora u kome živite. Adaptacija ...

Detaljnije

Nekoliko dobrih opcija u koje možete da investirate novac

Želite da pažljivo raspolažete svojim novcem, i da ga ulažete tako da možete da ostvarite profit? In...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS