Sejšeli: Romantična destinacija za medeni mesec iz snova!


Putovanja

Ako tražite savršenu destinaciju koja u potpunosti redefiniše pojam romantičnog ili prosto želite da svoj zajednički život započnete na pravi način, znamo savršeno mesto za vas i vašeg partnera gde možete u potpunosti da se prepustite jedno drugom.

Sejšelska ostrva su pravi raj za mladence i parove jer već na prvi pogled izgledaju kao dobro poznato mesto prvobitnog raja. Prva asocijacija na Sejšele kod većine ljudi je kristalno čisto more Indijskog okeana i peskovite plaže u hladovini palmi. Iako tome nemamo šta da zamerimo, sa bezbroj raznovrsnih plaža koje Sejšeli imaju u ponudi da opravdaju ovakva očekivanja, ovo mesto takođe nudi obilje avanture za putnike koji traže nešto uzbudljivije od leškarenja na plaži.

Od planinarenja po tropskoj džungli i pešačenja do vodopada, od obilaženja ostrva do ronjenja i gnjurenja, ima ponešto za svakog ljubitelja uzbuđenja u ovom prelepom uglu sveta. Zbog toga su se Sejšeli pozicionirali kao broj 1 destinacija za medeni mesec među turistima širom sveta. Zahvaljujući dobro organizovanim turističkim agencijama, postali su dostupni i našim putnicima.

Sejšeli za parove

Sa svojom magičnom tropskom klimom, ova ostrva su magnet posebno za mladence, koji žele netaknuto prirodno okruženje, privatnost i idilične pejzaže. 

Od beskonačnih bazena sa pogledom na okean, privatnih restorana na obali do luksuznih „adult only“ odmarališta osmišljenih do detalja kako bi se doživljaji podigli na još veći nivo, Sejšelska ostrva grade imidž destinacije za zaljubljene parove tokom cele godine.

Gde se nalaze Sejšeli i kada ih je idealno posetiti?

Sejšeli su zemlja-arhipelag, koja se sastoji od 115 malih ostrva. Protežu se severno od Madagaskara u beskrajnom prostranstvu Indijskog okeana. Zbog ovakve prirodne raznolikosti i upečatljivog reljefa, atrakcije ove mirne nacije su raznovrsne i privlačne turistima. Od veličanstvene planine Morne Blanc, do plaže sa potpuno belim peskom Anse Volbert, ili koloritne atmosfere lokalnog Victoria Marketa – Sejšeli imaju toliko toga da ponude svojim posetiocima. 

Kada je u pitanju klima, Sejšeli imaju tropsku klimu i toplo vreme tokom cele godine. Sejšeliimaju više kiše i vlage tokom sezone ramena od aprila do juna i septembra do novembra. Od novembra do aprila je destinacija idealna za posetu i nudi pravo okruženje za stvaranje nezaboravnih, suncem okupanih uspomena.

Koje aktivnosti ne treba propustiti na Sejšelima?

Evo nekih izuzetnih aktivnosti koje vi i vaš partner možete isprobati zajedno tokom vašeg boravka na Sejšelima:

  1. Otkrivanje podvodnog bogatstva

Polazak u podvodnu avanturu u dubokom plavom moru može biti „jednom u životu“ iskustvo. Ostrvo je dom brojnog, živopisnog morskog života, a ulazak u velike dubine voda Sejšela može vam otvoriti oči za ekosistem koji oduzima dah. Čamci sa staklenim dnom i polupodmornice su još jedna opcija za posmatranje neverovatne raznolikosti riba i korala u opuštenom okruženju. 

Ako u Parizu ne smete da propustite Ajfelovu kulu, tako ni na Sejšelima ne propustite priliku da se upoznate sa bogatim morskim životom po kome su nadaleko poznati.

  1. Domaća kuhinja

Sejšeli imaju bogatu kulinarsku pozadinu, koja je indijskog, kineskog i afričkog porekla. Budući da su Sejšeli mesto susreta ovih nacija, to znači da je paleta ukusa prepuna primamljivih začina, živih boja i mirisnih aroma. Moderni restorani se nalaze na obalama ostrva, kombinujući gurmansku kreolsku hranu i živopisan pogled. Veoma je preporučljivo da se parovi prepuste užicima kreolske gastronomije: ukusna banana la daube koja će zasititi vaša nepca i dimljena riba na žaru kako biste istinski iskusili lokalne delicije, naša su preporuka.

  1. Piknik na plaži

Šta je romantičnije od intimnog piknika na idiličnoj plaži sa voljenom osobom? Sve što vam je potrebno su neke osnovne stvari: peškiri, grickalice i plaža! Svaki centimetar obale ovih ostrva ima spektakularan pogled, tako da nikada ne morate da brinete o gužvama na mestima za piknik. Pojačajte doživljaj tako što ćete iznajmiti luksuzni piknik, personalizovan, isključivo za vas i vašu dragu osobu. Idilično za mladence, luksuzni piknik skida sve odgovornosti sa vaših ruku i omogućava vam da budete potpuno uronjeni u ekskluzivno iskustvo.

Kako to možete da organizujete? Lako. Sve što treba da uradite je da vaše zahteve prenesete odgovornim ljudima u vašem odmaralištu i sve će biti organizovano da najsitnijih detalja. Većina rizorta ima pakete za mladence sa ovakvim specijalitetima.

  1. Dan za spa i wellness tretman

Ne propustite opuštanje u spa centru tokom svog boravka na Sejšelima! Holistički odmor je upravo ono što bi vam svaki doktor preporučio, a mnoštvo paketa nudi luksuzne masaže kako bi se parovi mogli opustiti. Većina hotela nudi masaže za parove za svačije potrebe, od podmlađujućih tretmana lica do masaže celog tela prožete lokalnim biljem i voćem. Sejšeli su duboko ukorenjeni u svojoj flori i fauni, čineći obnavljajuće osobine vibracija ostrva još intenzivnijim.

Tretmani se mogu obaviti i u prirodnom okuženju, u gustoj vegetaciji ili na samoj plaži, što je neprevaziđen način opuštanja koji se svakako preporučuje.

  1. Vreme za avanturu

Adrenalinski zavisnici će biti presrećni! Ukoliko ste po prirodi aktivni i zamišljate medeni mesec kao priliku da se dobro provedete, ne brinite. Na ostrvu uvek ima puno stvari koje treba otkriti, recimo, zašto se ne provozati zip-lajnom kroz raskošne zelene šumske krošnje? Ostrvo je sinonim za mir, ali parovi skloni avanturama mogu da vide Sejšele na potpuno drugačiji način. Vetrovna sezona je savršena za ljubitelje avanture koji žele da surfuju zmajem, a dostupno je čak i jahanje da bi odvažnim mladencima dodali ambijent iz bajke.

  1. Zalazak sunca na plaži

Za kraj svog idiličnog dana dodajte i šlag na tortu tako što ćete zajedno posmatrati spektakularan zalazak sunca. Sever ostrva je idealan za gledanje kako nebo prelazi iz blistave tirkizne u vatren-narandžaste boje. Ništa nije romantičnije od zvezdanog vedrog neba i romantične večere na plaži.


Sejšeli su fantastična destinacija za odmor i medeni mesec. Takoreći, gotovo da nema bolje. Poznati su po svojim luksuznim odmaralištima, mogućnostima gnjurenja i ronjenja, paketima za mladence i  obezbeđenoj privatnosti. Sejšeli u ponudi imaju raznovrsnu ponudu smeštaja i odlične plaže, ali i dodatne avanture za istraživanje i upoznavanje podneblja i kulture. Ako ste vi i vaš partner tip putnika koji bi da iskuse još nešto osim leškarenja na plaži sa koktelom u ruci, Sejšeli bi mogli biti prava destinacija za vas.






Srodni tekstovi:


Kako izgleda 19. nedelja trudnoće?

Ako ste trudni 19. nedelja nalazite se na polovini drugog tromesečja. Na početku ovog razdoblja beba...

Detaljnije

Sve što treba znati o malču

Malč je veoma važan za dekoraciju pejzaža. Pomaže u zadržavanju vlage u tlu, kontroliše rast ...

Detaljnije

Kako da oplemenite dnevnu sobu i kuhinju?

Poslednjih godina arhitekte projektuju stambeni prostor sa posebnim akcentom na velikom otvorenom pr...

Detaljnije

Kada je pravo vreme da dete počne da uči engleski jezik?

Najjednostavniji odgovor na ovo pitanje je- što pre. Naime, popularna izreka po kojoj deca &b...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS