Mašine za rad na građevini


Građevina


Kada se priča o radu na građevini mora da se dobro obrati pažnja na mašine koje se koriste pri radu. Vrlo je bitno da mašine budu ispravne i kvalitetne kako bi osigurali sigurnost svih radnika na građevini i kako bi bili sigurni da su radovi dobro odrađeni. Podatke o tome koje se mašine najčešće koriste na građevini i koliko one u proseku koštaju možete naći u ovom tekstu.


Telehendler i njegova cena


Telehendler je dizalica koja se koristi u građevinstvu za podizanje teških materijala do potrebne visine ili za obezbeđivanje građevinske platforme za radnike na većim visinama. Sadrži dugačku teleskopsku dizalicu koja se može podići, spustiti ili pomeriti unapred. Različiti tipovi mašina poput viljuškara, kašika, dizalica i tako dalje se mogu pričvrstiti na kraj teleskopske dizalice ako je to potrebno zbog posla koji se obavlja. Telehendlerova cena se kreće od 15.000 evra pa sve do 50.000 evra i to u zavisnosti od onoga šta tražite od telehendera. Telehendler cena može da bude 15.000 ili nešto malo više za kvalitetne mašine koje imaju dosta sati rada, ali su apsolutno ispravne. Što ima manje sati rada to je telehendler cena veća, a naravno, najveća je telehendler cena kada je mašina potpuno nova. 


Viljuškar i njegova cena


Viljuškar je industrijski kamion sa pogonom koji se koristi za podizanje i premeštanje materijala na kratke udaljenosti. Viljuškar olakšava rad radnicima još od 20.veka kada je prvi put proizveden. Viljuškari su zaista neizostavan deo svakog gradilišta. Vrlo je važno da svaki viljuškar ima mogućnost upravljanja zadnjim točkovima, a zbog te mogućnosti bitno je da čovek koji upravlja viljuškarom bude iskusan u tom poslu. Naravno, ima dosta vrsta viljuškara pa tako postoje i oni koji mogu da nose jednu do pet tona i oni se koriste za klasično skladištenje u manjim firmama i za manje terete. Postoje i oni viljuškari koji imaju nosivost do pedeset tona i koriste se za podizanje većih tereta i uglavnom se koriste na građevini. Cena viljuškara zavisi od onoga koju vrstu viljuškara kupujete. Manji viljuškari mogu da koštaju od 5.000 evra pa sve do 15.000 evra u zavisnosti od toga u kom stanju kupujete viljuškar i da li je korišćen ili nov. Veći viljuškar može da košta i do 50.000 evra, ali se uglavnom takvi viljuškari ne kupuju već se iznajmljuju. 


Bager i njegova cena


Bageri su teška građevinska oprema koja se sastoji od grane, namotača, kante i kabine na rotirajućoj platformi. Ta platforma se nalazi na točkovima ili gusenicama. Bageri mogu da se koriste na više načina. Mogu da se koriste za kopanje rovova, rupa ili temelja za kuću ili zgradu. Takođe se koriste kod šumarskih radova, rudarstva, pa čak i za čišćenje snega pomoću priključka za čistač snega i mašine za čišćenje snega. Naravno, ima još mnogo drugih funkcija i veoma je koristan na građevini. U zavisnosti od marke, kvaliteta, kapaciteta i korisćenosti bagera cene se kreću od 10.000 evra pa do 50.000 evra. Naravno i ovde postoji mogućnost samo iznajmljivanja ako vam bager treba za jedan građevisnki posao. 

Za bilo kakve građevinske radove koje planirate ove tri mašine će vam sigurno biti potrebne. Šta god da odlučite, da li ćete kupiti novo, polovno ili samo iznajmiti svakako treba da imate ove mašine na gradilištu. 

Srodni tekstovi:


TRI RAZLOGA ZBOG KOJIH SU GUMENE PATOSNICE ZA AUTO PRAVI IZBOR ZA VAS

Iako se novim vozačima možda čini manje bitnim koji ćete izbor patosnica za auto napraviti pri prvoj...

Detaljnije

Kvantna medicina: nova era u dijagnostici i terapiji

Kvantna medicina je relativno nova oblast medicine koja se zasniva na primeni kvantne fizike u dijag...

Detaljnije

Kako da postanete iskusan vozač B ili C kategorije?

Iskustvo se stiče vremenom, ali je potrebna i dobra osnova za dalje uspešno napredovanje.Upravo ovak...

Detaljnije

Podno grejanje – temperatura koja osvaja sve prostorije

Danas postoji veliki broj načina da se zagreju prostorije u kući, stanu, kancelariju ili drugim obje...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS