KNJIGOVODSTVENE AGENCIJE – NAJVEĆI PRIJATELJI PRIVATNIKA


Karijera

Privatnici imaju veliku dilemu oko činjenice kome poveriti njihove poslovne knjige! Da biste doneli pravu odluku, vama je potrebno da imate poverenje u osobu iz knjigovodstvene agencije. Da bi jedno preduzeće dobro poslovalo, potrebno je da održava finansijsku disciplinu, a to je najbolje prepustiti profesionalcima iz knjigovodstvenih agencija.

Knjigovodstvena agencija Novi Beograd vas poziva da ih slobodno kontaktirate, ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi vođenja knjiga, osnivanja d.o.o ili preduzeća, poreza zaposlenih i slično i dobićete stručne konsultacije. Knjigovodstvene agencije su posebno potrebne osobama koje se spremaju, po prvi put, da se otisnu u privatničke vode. Sprema im se kompletna dokumentacija za agenciju za privredne registre, banku, poresko, socijano i vodi vas korak po korak, kako biste vi, u što kraćem vremenu i uz što manje troškova, mogli početi sa sopstvenim poslovanjem. Knjigovodstvene agencija dalje pruža kompletne knjigovodstvene usluge za privredna društva i preduzetnike. Zahvaljujući internetu i modernim tehnologijama, danas ne postoje geografske granice i u mogućnosti ste da preko 90% svih usluga obavite online sa nekom udaljenom knjigovodstvenom agencijom i tako eliminišete suvišne troškove i papirologiju, kao i samo dolaženje kod knjigovođe. Ovako se dobija sva potrebna podrška na što efikasniji način. Danas su se knjigovodstvene agencije prilagodile, evoluirale i osavremenile novim trendovima, koristeći savremene tenhologije.

ZAŠTO JE POTREBAN KNJIGOVOĐA

Knjigovođa je profesionalnac koji evidentira finansijske ( poslovne ) promene jednog preduzeća, a pod tim se podrazumeva prodaja, kupovina, prihodi i rashodi, odnosno poslovne promene visine i strukture imovine i kapitala. Knjigovođa beleži finansijske promene na dan njihovog nastanka, prati isprave kao što su ulazne i izlazne fakture, prati dnevne izveštaje banke, glavne i pomoćne blagajne i sve odluke i obračune poslovanja. Finansijske izveštaje podnosi nadležnim državnim institucijama do zakonski utvrđenog roka. 

Kako su ciljevi jednog preduzeća ostvarivanje profita, kao i očuvanje i povećanje uloženog kapitala, ciljevi knjigovođe se sami mogu zaključiti. Ipak, pored ovih osnovnih ciljeva postoje i drugi bitni ciljevi knjigovodstvenih agencija. Prvi je utvrđivanje rezultata poslovanja u određenom vremenskom roku. Drugi je utvrđivanje stanja imovine, obaveza i ličnog kapitala na određeni dan. Zatim, pružanje podataka za kontrolu lica sa određenim dozvolama kao i pružanje podataka za planirane rezultate poslovanja, stanja imovine i priliva i odliva novca. Zbog svega ovoga, knjigovođa mora prikupiti sve potrebne informacije o svim nastalim finansijskim promenama, odnosno da prikupi dokaze o njima. Ti dokumenti se proveravaju i klasifikuju prema poslovnim događajima, a potom se te nastale promene hronološki evidentiraju ( najčešće u jednakim vremenskim intervalima – mesečno, polugodišnje, godišnje ) i sastavlja se izveštaj o stanju imovine i ostvarenom finansijskom rezultatu.

Uvek znajte da je knjigovođa vaša desna ruka koji analizira informacije i brine se za razvoj vašeg preduzeća. Posao knjigovođe donosi brige i odgovornost, ali pokazuje njegovu sposobnost da rešava i najkomplikovanije probleme, da pokaže maštovitost u njihovom rešavanju – zbog toga se može reći da je taj posao vrlo stimulativan. Ako verujete u vašu ideju i želite da vaš biznis raste, imate planove za proširenje poslovanja, najbolje je uložiti u nekog ko bi odmah postavio knjigovodstvo na dobre temelje.
Srodni tekstovi:


Džakovi za boks kao način vežbanja i otklanjanja stresa

Bavljenje sportom donosi rasterećenje, otklanjanje stresa i potrebnu fizičku aktivnost, za ljude svi...

Detaljnije

Želite unaprediti vaš automobil i uživate u putovanjima – Evo kakve gedžete možete da izabere

Pre mnogo godina, putovanje automobilom nije bilo toliko udobno kao danas. Vožnja ka nepoznatom podu...

Detaljnije

PET RAZLOGA ZAŠTO SU RANČEVI ZA LAPTOP BOLJI OD TORBE?

Svi poslovni ljudi muče istu muku. Gde spakovati laptop i kako da nam manje smeta. Oni koji svakog d...

Detaljnije

Releji su jedan od najvažnijih sigurnosnih uređaja u svakom sistemu, a pogledajte od čega zavisi njihova cena

Najvažnija komponenta koja garantuje bezbednost u svakom električnom sistemu, u zgradama ili uređaji...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS