KNJIGOVODSTVENE AGENCIJE – NAJVEĆI PRIJATELJI PRIVATNIKA


Karijera

Privatnici imaju veliku dilemu oko činjenice kome poveriti njihove poslovne knjige! Da biste doneli pravu odluku, vama je potrebno da imate poverenje u osobu iz knjigovodstvene agencije. Da bi jedno preduzeće dobro poslovalo, potrebno je da održava finansijsku disciplinu, a to je najbolje prepustiti profesionalcima iz knjigovodstvenih agencija.

Knjigovodstvena agencija Novi Beograd vas poziva da ih slobodno kontaktirate, ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi vođenja knjiga, osnivanja d.o.o ili preduzeća, poreza zaposlenih i slično i dobićete stručne konsultacije. Knjigovodstvene agencije su posebno potrebne osobama koje se spremaju, po prvi put, da se otisnu u privatničke vode. Sprema im se kompletna dokumentacija za agenciju za privredne registre, banku, poresko, socijano i vodi vas korak po korak, kako biste vi, u što kraćem vremenu i uz što manje troškova, mogli početi sa sopstvenim poslovanjem. Knjigovodstvene agencija dalje pruža kompletne knjigovodstvene usluge za privredna društva i preduzetnike. Zahvaljujući internetu i modernim tehnologijama, danas ne postoje geografske granice i u mogućnosti ste da preko 90% svih usluga obavite online sa nekom udaljenom knjigovodstvenom agencijom i tako eliminišete suvišne troškove i papirologiju, kao i samo dolaženje kod knjigovođe. Ovako se dobija sva potrebna podrška na što efikasniji način. Danas su se knjigovodstvene agencije prilagodile, evoluirale i osavremenile novim trendovima, koristeći savremene tenhologije.

ZAŠTO JE POTREBAN KNJIGOVOĐA

Knjigovođa je profesionalnac koji evidentira finansijske ( poslovne ) promene jednog preduzeća, a pod tim se podrazumeva prodaja, kupovina, prihodi i rashodi, odnosno poslovne promene visine i strukture imovine i kapitala. Knjigovođa beleži finansijske promene na dan njihovog nastanka, prati isprave kao što su ulazne i izlazne fakture, prati dnevne izveštaje banke, glavne i pomoćne blagajne i sve odluke i obračune poslovanja. Finansijske izveštaje podnosi nadležnim državnim institucijama do zakonski utvrđenog roka. 

Kako su ciljevi jednog preduzeća ostvarivanje profita, kao i očuvanje i povećanje uloženog kapitala, ciljevi knjigovođe se sami mogu zaključiti. Ipak, pored ovih osnovnih ciljeva postoje i drugi bitni ciljevi knjigovodstvenih agencija. Prvi je utvrđivanje rezultata poslovanja u određenom vremenskom roku. Drugi je utvrđivanje stanja imovine, obaveza i ličnog kapitala na određeni dan. Zatim, pružanje podataka za kontrolu lica sa određenim dozvolama kao i pružanje podataka za planirane rezultate poslovanja, stanja imovine i priliva i odliva novca. Zbog svega ovoga, knjigovođa mora prikupiti sve potrebne informacije o svim nastalim finansijskim promenama, odnosno da prikupi dokaze o njima. Ti dokumenti se proveravaju i klasifikuju prema poslovnim događajima, a potom se te nastale promene hronološki evidentiraju ( najčešće u jednakim vremenskim intervalima – mesečno, polugodišnje, godišnje ) i sastavlja se izveštaj o stanju imovine i ostvarenom finansijskom rezultatu.

Uvek znajte da je knjigovođa vaša desna ruka koji analizira informacije i brine se za razvoj vašeg preduzeća. Posao knjigovođe donosi brige i odgovornost, ali pokazuje njegovu sposobnost da rešava i najkomplikovanije probleme, da pokaže maštovitost u njihovom rešavanju – zbog toga se može reći da je taj posao vrlo stimulativan. Ako verujete u vašu ideju i želite da vaš biznis raste, imate planove za proširenje poslovanja, najbolje je uložiti u nekog ko bi odmah postavio knjigovodstvo na dobre temelje.
Srodni tekstovi:


Zašto su privatne srednje škole bolje od državnih?

Sumnja u kredibilitet privatnih srednjih škola postoji od samog početka njihovog postojanja. ...

Detaljnije

Odvajanje od roditelja: Saveti kako postati samostalan i nezavisan

Samostalnost je jedna od ključnih osobina svakoga od nas i predstavlja propusnicu za ulazak u svet o...

Detaljnije

Kako se zaštititi prilikom kupovine nekretnine

 Kupovina nekretnine predstavlja jednu od najznačajnih životnih odluka i važan trenutak za sve ...

Detaljnije

PET RAZLOGA ZAŠTO SU RANČEVI ZA LAPTOP BOLJI OD TORBE?

Svi poslovni ljudi muče istu muku. Gde spakovati laptop i kako da nam manje smeta. Oni koji svakog d...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS