Kako izabrati ginekologa?


Zdravlje Zdravlje

Reproduktivno zdravlje je ključan faktor za svaku ženu i za njen psiho- fizički mir. Jako je važno biti odgovoran prema sebi, ujedno i prema svom partneru i u skladu sa tim voditi odgovoran život uz redovne posete ginekologu. Neophodno je imati dobru komunikaciju sa svojim doktorom i steći poverenje u njega. Odabir ginekologa je bitna odluka koju ćete doneti i važno je ovu odluku doneti prethodno razmisljajući o mogućnostima koje se nude, oslušnite preporuke onih koji su posetili ginekologe koje razmatrate. Svakako je najbitnije da sami prosudite i odaberete ginekologa sa kojim ste ostvarili dobru komunikaciju i za koga verujete da će vaše zdravlje najbolje očuvati kroz preglede, analize i savete. 


Kada prvi put posetiti ginekologa?

Bez obzira da li ste stupili u seksualne odnose Američki koledž akušerstva i ginekologije savetuje da se prvi put ode ginekologu izmedju 13. i 15. godine. Sa svojim ginekologom ćete pričati o gotovo najintimnijim stvarima stoga nađite lekara koji vam „paše“ i koji je lekar sa iskustvom u radu kome možete verovati.


Preporuka okoline

Lakše je opredeliti se za određenog ginekologa ukoliko imate nečije iskustvo o radu tog lekara. Može vam preneti svoje utiske, dati mišljenje koje puno znači kako bi se opredelili. Pitajte prijateljice da vam kažu kod koga odlaze na preglede i nakon svih prikupljenih relevantnih informacija zakažite pregled. Ovo se takođe odnosi i na situaciju da želite postojećeg lekara da zamenite jer ste nezadovoljni. 


Recenzije ginekologa

Kada tražite ginekologa uvek je dobrodošlo pogledati i recenzije i utiske pacijenata na internetu. Na internetu možete pronaći i u čemu je određeni ginekolog ekspert, koliko se godina bavi medicinom i dodatno možete analizirati komentare. Kada je u pitanju oblast endoskopske hirurgije, Predrag Mitrović ginekolog u svojoj biografiji navodi posebno interesovanje i edukaciju za ovo polje rada u ginekologiji.


Osiguranje pacijenata

Sve je češće korišćenje privatnog osiguranja, mnoge kompanije koje zapošljavaju ovaj vid benefita stavljaju gotovo u prvi plan. Često je praksa da određenog ginekologa možete pronaći u državnoj i privatnoj praksi. U zavisnosti koliko bi čekali na pregled, da li je eminentno mesto rada lekara možete dodatno napraviti neki plan prilikom odabira svog ginekologa. 


Vođenje trudnoće

Pored svega prethodno navedenog, ukoliko tražite ginekologa da vam vodi trudnoću posebno obratite pažnju i na ovu oblast u radnom iskustvu ginekologa. Trebaće vam neko kog koga ćete moći brže da zakažete pregled jer ćete u toku trudnoće raditi svako malo analize i nositi na konsultaciju. Dodatno olakšajte sebi time što ćete odabrati nekoga čija ordinacija vam nije daleko od mesta boravka. Da sumiramo, detaljno proverite sve relevantne informacije prilikom odabira ginekologa za vođenje trudnoće uzimite u obzir preporuke bližnjih, utiske koje možete pogledati na internetu, pogledajte radnu biografiju ginekologa. Ukoliko imate određen problem i planirate češće posete, ne samo da radite redovne godišnje preglede, pogledate i oblast ekspertize. Sve ovo vam može dosta pomoći u odabiru. Naravno da je najbitnije kako se vama čini određen lekar i u redu je voditi se i sopstvenom intuicijom, ne možemo se za sve složiti sa drugima. Neki doktor koji nije odgovarao prijateljici, vama može biti odličan jer ste sa njim ostvarili odličnu komunikaciju. 

 ideje.


Srodni tekstovi:


Koji parket odabrati pri uklapanju u ostatak enterijera

Kada je u pitanju uređenje enterijera, podne obloge su jedan od najvažnijih elemenata koji diktiraju...

Detaljnije

Nekoliko saveta za održavanje dvorišta

Održavanje dvorišta je umetnost koja zahteva pažnju, trud i pravilno planiranje. Dvori&scaron...

Detaljnije

Za bezbednost je vrlo važno kakve su gume na vašem automobilu

Nema tog vozača, iskusnog ili ne, koji nije upućen u to da je izuzetno važno da gume na automobilu b...

Detaljnije

Kako se u Dubaiju pratilo Svetsko prvenstvo u fudbalu

Dok se utisci o jednom od najuzbudljivijih svetskih prvenstava u fudbalu polako sležu, dok polako su...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS