Kada je pravo vreme da dete počne da uči engleski jezik?


Život Život

Najjednostavniji odgovor na ovo pitanje je- što pre. Naime, popularna izreka po kojoj deca „upijaju kao sunđeri“ je potpuno tačna, jer deca uče od svojih prvih dana. Kada je učenje engleskog jezika u pitanju, sa njim se može početi već kada dete počne da priča na maternjem jeziku. Iako se roditelji često plaše da će njihovo dete imati poteškoća sa jasnim granicama između maternjeg i stranog jezika, ovo specifično mešanje vrlo brzo prerasta u samopouzdano izražavanje na oba jezika. 


Engleski kroz igru- najbolji način da dete usvoji nova znanja

Deca u igri provode najveći deo svog vremena. Osim što na ovaj način troše energiju koje imaju u neograničenim količinama, kroz igru upoznaju svet oko sebe i razvijaju svoje kognitivne sposobnosti. Škole stranih jezika vrlo često engleski jezik predstavljaju svojim najmlađim polaznicima baš kroz igru, kao siguran način da mališani učenje prihvate kao zabavu, a ne kao obavezu. Deca najnižih uzrasta još uvek ne mogu da usvoje komplikovane gramatičke koncepte i formiraju rečenice, ali vrlo brzo i lako usvajaju nove pojmove, pa se to može uspešno iskoristiti i u učenju engleskog jezika. Zbog toga igre u kojima će učiti boje, oblike i pojmove predstavljaju idealan način da im se predstavi engleski jezik i da se za učenje istog zainteresuju. Starija deca uživaju u igrama asocijacija, memorije i onima koje uključuju rekvizite- rečju, onim igrama koje od njih zahtevaju da budu fizički aktivna. Ovako se engleski kroz igru može preneti u krug porodice, gde će se deca igrati u učiti sa svojim roditeljima, i tako kvalitetno provoditi svoje slobodno vreme.


Deca brzo sazrevaju i obrazovanje mora pratiti taj tempo

Mališani predškolskog i školskog uzrasta svoju želju za znanjem iskazuju kroz interesovanje za igre koje od njih zahtevaju da pokažu svoje intelektuale sposobnosti. Ovaj perod je idealan da se engleski jezik uči kroz malo izazovnije igre, uz pomoć kojih će naučiti da se izražavaju. Smišljanje priča, dopunjavanje rečenica i ostali kreativni zadaci mogu pomoći deci ovog uzrasta da se oslobode i koriste strani jezik prirodno i bez previše razmišljanja. Ove igre često zahtevaju više učesnika, pa deca kroz neku vrstu zdravog takmičenja i u grupi sa svojim vršnjacima brzo napreduju i neosetno usvajaju nove lingvističke veštine.  Engleski kroz igru u školama engleskog jezika na časovima koje pohađaju deca predškolskog i školskog uzrasta vrlo često prate njihovo formalno obrazovanje i čine ga zanimljivijim, što doprinosi tome da deca pokazuju veće interesovanje i da mogu naučeno u školi engleskog jezika da primene i u klasičnom obrazovanju. U ovom periodu života deca pokazuju i svoja specifična interesovanja, kroz koja takođe mogu naučiti strani jezik. Naime, zahvaljujući tome što sve više dece pohađa škole engleskog jezika, u knjižarama se sve češće mogu pronaći knjihe, stripovi, slikovnice i enciklopedije na ovom jeziku koje učenje čine lakšim i zanimljivijim. Roditelji tako za svoje mališane mogu kupiti literaturu koja će im pomoći da istovremeno bolje ovladaju engleskim jezikom i saznaju što više o temama koje ih interesuju. 


Srodni tekstovi:


Aparati za varenje-kako da se bezbedno i sigurno upustite u posao varenja

Koliko su aparati za varenje korisni to najbolje znaju iskusni varioci. Ali, ako se prvi put upu&sca...

Detaljnije

Nekoliko dobrih opcija u koje možete da investirate novac

Želite da pažljivo raspolažete svojim novcem, i da ga ulažete tako da možete da ostvarite profit? In...

Detaljnije

Kako do stana - Saveti za mlade bračne parove

 Tržište nekretnina nikada nije doživelo procvat kao što je to slučaj u prethodni...

Detaljnije

15 načina da stvorite više svetlosti u mračnom prostoru

Teško je da kuća bude pravi dom ako vašem životnom prostoru nedostaju prozori i priro...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS