GDE SE KORISTE SENDVIČ PANELI I ČEMU SLUŽE?


Građevina

Sendvič paneli su savremeni i lagani građevinski materijal koji karakteriše izdržljivost i koji su danas veoma česti u praktičnoj upotrebi. Za njih se može reći da u celosti predstavljaju sistem koji štiti konstrukcije od uticaja spoljnih faktora ili se koriste kao glavni gađevinski materijal prilikom izgradnje objekata. 

Može se reći da njihova popularnost dolazi od toga što predstavljaju najpraktičnije i najekonomičnije rešenje za mnoge situacije i gradnju. Pogotovo kada je vremenski rok ograničen i kratak. Odlični su termoizolatori i zvučni izolatori, ali često se koriste u izgradnji hladnjača i drugih objekta za skladištenje. 

Postoje zidni i krovni sendvič paneli. Ponuda im je raznolika i na našem tržištu su dostupni godinama unazad. 

KOJA JE GLAVNA SVRHA I FUNKCIJA?

Glavna prednost sendvič panela je u tome što štede vreme jer se u kratkom roku mogu lako montirati, ali i razmontirati i premeštati po potrebi. Ovo je pogotovo bitno za industrijske i poslovne objekte kojima je važno da u kratkom roku dobiju objekat za rad i upotrebu. Svako kašnjenje u radovima kod njih može da izazove dodatne neplanirane troškove. 

Sendvič napeli su odlični termoizolatori i mogu biti ispunjeni sa PIR ili PUR penom ili mineralnom vunom. Ova karakteristika zaslužna je za uštedu toplotne energije, što se svakako može videti na računima za električnu energiju. U vezi sa tim je i njihova otpornost na požar koja zavisi od materijala kojim je ispunjeno jezgro. 

Osim termoizolacije, sendvič panele karakteriše i akustična tj. zvučna izolacija ali i nepropusnost u smislu vazduha i vode. 

Karakteriše ih i dugotrajnost u odnosu na kvalitetan materijal od kojeg su napravljeni. 

KORISTE SE U IZGRADNJI INDUSTRIJSKIH OBJEKATA I POSLOVNIH ZGRADA

Sendvič paneli su našli primenu u izgradnji različitih vrsta objekata i kao termoizolacioni građevinski materijal izuzetnog kvaliteta veoma su popularni. 

Koriste se za izgradnju industrijskih objekata i raznih poslovnih zgrada, zatim za škole i stambene zgrade, ali i za rashladne komore, hangare, poljoprivredne objekte, skladišta ili čak za sportske hale. 

Širokom spektru primene sendvič panela doprinose i odlična fizička i mehanička svojstva koja predstavljaju njegove glavne karakteristike.  

SLUŽE KAO LAKA ZIDNA I KROVNA IZOLACIJA

Novoizgrađene kuće i stanove trebalo bi da imaju dobru izolaciju koja je sastavnio deo građevinskog projekta. Međutim, kada su u pitanju starije zgrade ili kuće potrebno je razmisliti od najboljem rešenju za postavljanje izolacije ukoliko je nema. 

Za izolaciju ovih objekata moguće je koristiti sendvič panele, ali je za taj posao potrebno konsultovati stručno lice i posvetiti određeno vreme i edukovanje rešavanju te dileme. 

Ovaj građevinski materijal je višeslojni element koji je sa spoljnih strana obično obložen čvrstim materijalom a čije jezgro čini sloj izolacije u vidu mineralne vune, PUR ili PIR pene. Mala im je težina što omogućava lako rukovanje i postavljanje. Samim tim ne predstavljaju dodatno opterećenje za objekat. Osim toga, nema dodatnih ulaganja jer sami po sebi imaju kvalitetan oblik i boju koji estetski dobro izgledaju bez potrebe za produbljenom obradom. 

Za ovaj posao ipak potrebno je angažovati majstora koji će proceni stanje zida, odabrati odgovarajući materijal i potrebnu količinu, koji će ukloniti staru završnu obradu i pripremiti zid za postavljanje nove termoizolacije i radove koji nju prate. 
Srodni tekstovi:


Zašto je važan adekvatan izbor posteljine za krevet?

Mesto na kojem spavamo je ono mesto na kojem bi trebalo da provedemo jednu trećinu vremena u toku 24...

Detaljnije

Šta je sve u Beogradu vredno obilaženja?

Beograd je grad bogate i živopisne kulture i jednistvenog spoja raznih uticaja. Danas je on moderna ...

Detaljnije

Kućni video nadzor – cena ne sme biti presudna za vašu bezbednost

Vreme u kome živimo je vrlo nesigurno, izgubili smo poverenje jedni u druge, ali ne verujemo ni inst...

Detaljnije

Kako odabrati najbolje gume za auto – kvalitet, dizajn i trajnost

Pneumatici su važan element sigurne i bezbedne vožnje, bez obzira da li su u pitanju starije ili nov...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS