GDE SE KORISTE SENDVIČ PANELI I ČEMU SLUŽE?


Građevina

Sendvič paneli su savremeni i lagani građevinski materijal koji karakteriše izdržljivost i koji su danas veoma česti u praktičnoj upotrebi. Za njih se može reći da u celosti predstavljaju sistem koji štiti konstrukcije od uticaja spoljnih faktora ili se koriste kao glavni gađevinski materijal prilikom izgradnje objekata. 

Može se reći da njihova popularnost dolazi od toga što predstavljaju najpraktičnije i najekonomičnije rešenje za mnoge situacije i gradnju. Pogotovo kada je vremenski rok ograničen i kratak. Odlični su termoizolatori i zvučni izolatori, ali često se koriste u izgradnji hladnjača i drugih objekta za skladištenje. 

Postoje zidni i krovni sendvič paneli. Ponuda im je raznolika i na našem tržištu su dostupni godinama unazad. 

KOJA JE GLAVNA SVRHA I FUNKCIJA?

Glavna prednost sendvič panela je u tome što štede vreme jer se u kratkom roku mogu lako montirati, ali i razmontirati i premeštati po potrebi. Ovo je pogotovo bitno za industrijske i poslovne objekte kojima je važno da u kratkom roku dobiju objekat za rad i upotrebu. Svako kašnjenje u radovima kod njih može da izazove dodatne neplanirane troškove. 

Sendvič napeli su odlični termoizolatori i mogu biti ispunjeni sa PIR ili PUR penom ili mineralnom vunom. Ova karakteristika zaslužna je za uštedu toplotne energije, što se svakako može videti na računima za električnu energiju. U vezi sa tim je i njihova otpornost na požar koja zavisi od materijala kojim je ispunjeno jezgro. 

Osim termoizolacije, sendvič panele karakteriše i akustična tj. zvučna izolacija ali i nepropusnost u smislu vazduha i vode. 

Karakteriše ih i dugotrajnost u odnosu na kvalitetan materijal od kojeg su napravljeni. 

KORISTE SE U IZGRADNJI INDUSTRIJSKIH OBJEKATA I POSLOVNIH ZGRADA

Sendvič paneli su našli primenu u izgradnji različitih vrsta objekata i kao termoizolacioni građevinski materijal izuzetnog kvaliteta veoma su popularni. 

Koriste se za izgradnju industrijskih objekata i raznih poslovnih zgrada, zatim za škole i stambene zgrade, ali i za rashladne komore, hangare, poljoprivredne objekte, skladišta ili čak za sportske hale. 

Širokom spektru primene sendvič panela doprinose i odlična fizička i mehanička svojstva koja predstavljaju njegove glavne karakteristike.  

SLUŽE KAO LAKA ZIDNA I KROVNA IZOLACIJA

Novoizgrađene kuće i stanove trebalo bi da imaju dobru izolaciju koja je sastavnio deo građevinskog projekta. Međutim, kada su u pitanju starije zgrade ili kuće potrebno je razmisliti od najboljem rešenju za postavljanje izolacije ukoliko je nema. 

Za izolaciju ovih objekata moguće je koristiti sendvič panele, ali je za taj posao potrebno konsultovati stručno lice i posvetiti određeno vreme i edukovanje rešavanju te dileme. 

Ovaj građevinski materijal je višeslojni element koji je sa spoljnih strana obično obložen čvrstim materijalom a čije jezgro čini sloj izolacije u vidu mineralne vune, PUR ili PIR pene. Mala im je težina što omogućava lako rukovanje i postavljanje. Samim tim ne predstavljaju dodatno opterećenje za objekat. Osim toga, nema dodatnih ulaganja jer sami po sebi imaju kvalitetan oblik i boju koji estetski dobro izgledaju bez potrebe za produbljenom obradom. 

Za ovaj posao ipak potrebno je angažovati majstora koji će proceni stanje zida, odabrati odgovarajući materijal i potrebnu količinu, koji će ukloniti staru završnu obradu i pripremiti zid za postavljanje nove termoizolacije i radove koji nju prate. 
Srodni tekstovi:


Koje sve veštine treba da ima dobra prevodilačka agencija?

Danas, može se reći da se od svakog čoveka očekuje da poznaje bar jedan strani jezik. Tu pre svega m...

Detaljnije

Najlepši početak novog poglavlja: Pretvorite strahove u radost!

Dolazak novog člana porodice je, bez sumnje, jedan od najvažnijih i najemotivnijih trenutaka u život...

Detaljnije

TRI RAZLOGA ZBOG KOJIH SU GUMENE PATOSNICE ZA AUTO PRAVI IZBOR ZA VAS

Iako se novim vozačima možda čini manje bitnim koji ćete izbor patosnica za auto napraviti pri prvoj...

Detaljnije

Džakovi za boks kao način vežbanja i otklanjanja stresa

Bavljenje sportom donosi rasterećenje, otklanjanje stresa i potrebnu fizičku aktivnost, za ljude svi...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS