Kako do stana - Saveti za mlade bračne parove
 

Tržište nekretnina nikada nije doživelo procvat kao što je to slučaj u prethodnih par godina. Kako se sve više gradi i obnavlja, situacija sa stanovima se menja svakodnevno, ali ono što je primetno jeste da se stanovi brzo prodaju i da je trenutna potražnja visoka. Mnogi parovi su odlučili da kupe nekretninu i osiguraju svoju budućnost i stambeni prostor te je neophodno prepoznati prave korake koje je potrebno napraviti kako bi finalni rezultat bio zadovoljavajući. 

Budžet - za stan i za život

Odluka o kupovini stana ne mora da bude i odluka da ćete lišiti sebe i svoje ukućane svega na šta ste navikli. Napravite listu troškova koje pravite svakog meseca kako biste videli gde možete da uštedite. Računajte da vam neće biti potreban novac samo za kupovinu stana. Ovaj proces nosi sa sobom i određena ulaganja u sređivanje i opremanje stana te je potrebno da budete spremni na sve. Takođe, može se desiti da je idealan stan malo izvan vašeg budžeta te će vam svaki dodatni dinar značiti. Pokušajte da smanjite one troškove bez kojih možete i pametno planirajte svaku kupovinu. 

 

Istražite tržište

Ponuda na tržištu nekretnina je raznovrsna te je neophodno da tačno znate šta želite kako biste mogli da suzite pretragu i olakšate sebi posao. Bitno je da znate kako se kreću cene u kraju koji je za vas idealno mesto za život i da se odlučite da li vas zanima novogradnja ili starogradnja. Ovo će vam omogućiti da odredite i koliko novca će vam biti potrebno za kupovinu i šta možete da priuštite. Iako se delovi grada u kojima je cena kvadrata niža čine kao odlično rešenje, zapitajte se da li je to zaista ono što želite. Sa druge strane, odlazak u kraj koji ima sve što vam je potrebno, a cene stanova su drastično niže, može da vam ponudi bolju kvadraturu i organizovanost prostora.

Samostalno ili sa agencijom

Do stana možete doći sami ili uz pomoć agencije koja vam može suziti pretragu i pomoći u rešavanju papirologije. Ukoliko stan tražite sami, uz pomoć jednostavne pretrage možete da dođete do podataka koji vas interesuju. Kada su u pitanju kvalitetni stanovi, Beograd je postao glavna destinacija za koju se mladi parovi odlučuju, upravo zbog raznih mogućnosti koje pruža.  

Ako se, sa druge strane, odlučite za agenciju, pre odlaska detaljno pretražite sajt kako biste znali koje stanove želite da pogledate. Ovo će vam uštedeti vreme i pomoći agentu da vam pokaže neke stanove koje ste možda propustili. Bitno je da znate troškove provizije agencije, da li su uračunati u cenu stana ili ćete morati da izdvojite još novca iz budžeta.

 

Kredit ili keš

Iako se stalno priča o krizi, podatak da se stanovi uglavnom kupuju kešom dolazi kao iznenađenje. Mnogi parovi štede nekoliko godina kako bi se stambeno osigurali i tek onda kada dostignu cifru koju su želeli da uštede, odlučuju se na ovaj korak. Ovo im omogućava kupovinu bez vraćanja kredita i svih troškova koje on nosi. Sa druge strane, oni kojima je kredit jedina opcija treba da detaljno ispitaju sve uslove i na vreme provere koliki kredit mogu da dobiju, tok procesa realizacije kao i šta je sve potrebno prikupiti od dokumentacije. Ovo će vam uštedeti vreme kada pronađete željenu nekretninu kako biste u što kraćem roku sve završili.


Kada dođe vreme kupovine stana, treba da znate da ćete morati da reagujete brzo. Dinamika na tržištu je nešto što se konstantno menja i ponekad se može desiti da će stan koji gledate neko vreme da se brzo proda. Nakon što sve detaljno istražite i prikupite informacije, krenite u potragu jer će vam to biti najbolji pokazatelj stvari koje želite, to jest ne želite, u svom novom domu.Srodni tekstovi:


Koje sve poliklinike postoje na teritoriji Beograda

U današnjici ne postoji osoba koja je imuna na bolesti. Mnoge bolesti mogu biti uređenog tipa, ali i...

Detaljnije

Vodič za efikasno korišćenje promotivnih materijala za početnike u poslovanju

Za skok pri pokretanuvlastitog posla potrebno je mnogo rada, a početak poslovanja donosi mnogo novih...

Detaljnije

Prednosti koje daje razmena učenika kao inovativni obrazovni program

Pohađanje nastave u okviru srednjoškolskog ili visokoškolskog obrazovanja za cilj ima ...

Detaljnije

Srbija ima jako dobre uslove za lečenje onkoloških pacijenata

Prema zvaničnim podacima, u našoj zemlji je skoro dupliran broj obolelih od onkoloških...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS