Ako Vam je potreban novi način oglašavanja štampa na tekstilu je odličan izbor za Vas


Karijera

Vekovima  unazad ljudi su nalazili način da se izraze kroz umetnost. Bilo da je to crtanje u pećinama, urezivanje simbola u piramidama ili oslikavanje grnčarije. Jedan od načina slikanja je ocrtavanje tkanina. Vremenom se umesto ručnog slikanja tkanina koje je bilo nepraktično razvila štampa na tekstilu.


Štampa na tekstilu kroz istoriju


Štampa na tekstilu se prvo razvila u Egiptu i na Dalekom Istoku, u Kini i Maleziji. U Kini i Maleziji se razvila batik tehnika koja je podrazumela voskiranje materijala pa bojenje indigom. Kada je prvobitna štampa na tekstilu u pitanju, najčešće korišćeni mogtivi su bili religijskog karaktera, zatim geometrijski zbog same jednostavnosti štampanja tih oblika, a u Maleziji su postale široko popularne tkanine sa odštampanim motivom leptira. Ovako tretirani materijali su zbog svog truda koji je uložen u njihovu izradu bili izuzetno skupi i namenjeni isključivo višim slojevima stanovništva. Razvoj štampe na tekstilu u Evropi je počeo u Engleskoj u 17. veku, a zatim se proširio na Nemačku, Holandiju i Švajcarsku. Tada su 


Štampa na tekstilu je doživela novi procvat razvojem sito štampe na početku 20. veka. Naziv sito štampe potiče od poliesterskog platna koje se rasteže preko rama. Motiv koji će se utisnuti na materijal se iscrtava na papiru koji se kasnije izlaže UV zracima. Nakon toga, sito se ispira od emulzije i tada počinje proces štampanja. Sito štampa na tekstilu podrazumeva utiskivanje boje u materijal specijalnim noževima koji prolaze kroz sito i boju.


Poslednja reč tehnologije je digitalna štampa na tekstilu


Poslednja reč moderne tehnologije kada je štampa na tekstilu u pitanju je digitalna štampa. Ovaj proces u potpunosti zavisi od kompjutera jer se priprema obavlja pomoću softvera, a štampa se izvodi na mašini koja je povezana za računar. Boje koje se koriste u ovom procesu su na bazi vode i ne zagađuju životnu sredinu.


Digitalizacijom je štampa na tekstilu postala mnogo jeftinija i čitav proces je mnogo jednostavniji. Iako deluje da je digitalizacijom štampa na tekstilu izgubila umetničku crtu, zapravo je suprotno. Digitalna štampa na tekstilu je omogućila umetnicima da, bez prethodnog poznavanja čitavog procesa, ono što su nacrtali prenesu na tkaninu. Savremeni softveri za crtanje pružaju mogućnost iscrtavanja ilustracija direktno na kompjuteru. Mnogi umetnici koriste i specijalno napravljene table za crtanje koje automatski prenose ilustraciju na kompjuter. Za one koji su skloni crtanju rukom na papiru postoji opcija skeniranja crteža. 


Pojednostavljenjem procesa štampanja koji je donela digitalizacija štampa na tekstilu je počela da se primenjuje u mnogo većoj meri. Sada se, osim printova za ukrašavanje tkanina koje će se koristiti za krojenje garderobe, štampaju i promotivni materijali. 


Tako se sada na jednostavan način štampaju majce sa logom kompanija, zastava koje će se postaviti ispred ulaza u firmu ili čitave sportske opreme za radnike kompanije ukoliko planirate tim bilding. Ukoliko se bavite trgovinom možete svojim kupcima ponuditi cegere na kojima je odštampan logo Vaše prodavnice i to će biti odlična pokretna reklama.
Srodni tekstovi:


Kolonoskopija kao ključna procedura za ranu detekciju polipa i raka debelog creva

Kolonoskopija se smatra ključnom procedurom za ranu detekciju polipa i raka debelog creva. Polipi su...

Detaljnije

Kako se boriti protiv tamnih podočnjaka

Tamni krugovi smešteni ispod vaših očiju predstavljaju mnogo veći problem od neispavan...

Detaljnije

Servo motori: Ključni Igrači u industrijskoj automatizaciji

Servo motori su jedan od ključnih komponenti automatizacije i kontrole u različitim industrijskim pr...

Detaljnije

Pokrećete sopstveni biznis? Šta vam je sve neophodno sem strpljenja

Mogućnost pokretanja vlastitog posla donosi sa sobom uzbuđenje i izazove. To označava početak puta i...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS