4 trika za bolje usisavanje koje verovatno ne znate


Život ŽivotRobija ili kućni posao koji volite, šta je tačno usisavanje za vas? Neverovatno je možda, ali kada se usisivač uzme u ruke, postoje samo dve grupe, oni koji usisavanje smatraju jednim od najgorih poslova i najgorih obaveza u procesu sređivanja kuće i oni koji u stvari sve to vole, jer ih relaksira. Tako da je sigurno, u jednoj od ove dve grupe morate biti. Da je prva grupa brojnija pokazuje i napredna tehnologija koja je usmerila sve na otkriće robota koji sve radi umesto vas, ali ćemo se ipak zadržati na starom, dobrom usisavanju, koje podrazumeva i malo truda i rada da bi sve bilo cakum-pakum.

Robot usisivači su odlični, ali i dalje ostaje činjenica da ne mogu baš svaki ćošak lepo da očiste, da ne mogu svaku površinu da pređu, kao što je to kod ručnog usisavanja. Verovatno i sami imate dosta načina koje usputno otkrijete prilikom usisavanja, a koji vam pomognu da nešto brže i lakše očistite, a mi ćemo pridodati tome svemu još nekoliko trikova koji će vam biti od pomoći već koliko narednog dana. 

Soda bikarbona za usisavanje tepiha

Kakvu povezanost mogu imati usisivač i soda bikarbona nešto je što ćemo vam otkriti, ukoliko to već niste od nekoga starijeg naučili. Soda bikarbona je inače već dobro poznata kao odlično abrazivno sredstvo za čišćenje bilo kakve površine, fleke, za izbeljivanje veša prilikom pranja, dok su tepisi još bolje poznati po nastanku fleka, skupljanju prašine, ali i neprijatnih mirisa. Tome, uz jak usisivač možete brzo da stanete na kraj, a sve što će vam biti potrebno jeste jedno pakovanje sode bikarbone. Pospite prah po tepihu, ostavite da odstoji na njemu oko 20 minuta, nakon čega je potrebno da usledi detaljno usisavanje. Veoma je važno da imate usisivač jake usisne moći kako bi pokupio potpuno sodu sa tepiha. Nakon usisavanja ćete primetno videti razliku u boji tepiha, čistijem izgledu, a svakako i mirisu, jer će soda pokupiti sve one neprijatne mirise koji su bili na samoj tkanini.

Kako rešiti neprijatan miris usisivača?

Jedna česta pojava jeste da se tokom usisavanja prostorija ispuni nekim prilično neprijatnim mirisom. Ovo se može dogoditi kada je kesa ili posuda na usisivaču puna, pa je to lako rešiti njihovim pražnjenjem i čišćenjem. Uvek se savetuje kod korišćenja kesa da se redovno menjaju, jer na taj način neće doći do nastanka neprijatnih mirisa. Ali, kada nemate dodatnu kesu ili neprijatan miris jednostavno ostaje tokom usisavanja i nakon njega, problem možete rešiti vrlo jednostavno, usisavanjem manje količine cimeta. Cimet će otići u samu kesu ili posudu, a onda će neutralisati neprijatne mirise i ujedno prostorije ispuniti svojim vrlo prijatnim, kod mnogih voljenim mirisom. Jer, ko još ne voli cimet?! Eto još jednog vrlo praktičnog i jednostavnog saveta, a sada je vreme i za jedan dosta važniji i konkretniji.

Miele usisivač za savršeno čist dom

Kada govorimo o trikovima u čišćenju kuće uvek poseban deo treba obratiti na sva ona sredstva kojim se dom ili drugi objekat čisti, a u ovom slučaju je to sam usisivač. Bitno je imati uređaaj koji je snažan, kvalitetan, koji savršeno i besprekorno radi i pruža odlične performanse, kao što to svaki Miele usisivač i može da pruži. Ovde govorimo najpre o brendu čiji sinonim jeste kvalitet i perfekcija u uređajima, ali i elegantan dizajn, pa sve kada sklopimo na jedno mesto dobijamo ono što je svakom domu potrebno. Koji god Miele usisivač da odaberete nećete pogrešiti, jer su svi modeli opremljeni tehnologijom koji smanjuju alergene u domu, što i jeste najvažnija stavka pored kvaliteta i jačine. A tu su svakako i različiti modeli, od klasičnih, preko štapnih, pa sve do robot usisivača. Zato, bitan trik među svim našim trikovima jeste Miele usisivač uz koji sve postaje lakše, a često i zabavnije. 

Proverite sve dodatke usisivača

Neretko se dešava da mnogo vremena nakon kupovine jednog uređaja kao što je usisivač vlasnici shvate da nije oprema samo crevo i velika „papučica“ za usisavanje, već je tu i još mnogo toga, samo je bilo uredno skriveno kako bi imalo svoje mesto za odlaganje i kako se ništa ne bi gubilo. Tako je često sa dodacima u vidu četkica, uskih nastavaka, koji omogućavaju usisavanje i najteže dostupnih mesta u kući. Osim toga, većina ovih dodataka se može koristiti i u druge svrhe, osim za teško dostupna mesta. Nastavci sa četkama su odlični za usisavanje ćoškova plafona, prozora, venecijanera i roletni, ali se isto tako mogu koristiti za usisavanje površina komoda i ormara, jer ne mogu da oštete drvo, a savršeno uklone sve tragove prašine, posebno one koja se nakuplja u zimskim mesecima usled grejanja. Zato, pri kupovini novog usisivača dobro ga proverite i vidite šta ste to sve uz njega u stvari dobili.

A koji su vaši trikovi koji vam pomažu da bolje i brže usisate?Srodni tekstovi:


ZUBOBOLJA – BOL KOJI SE PAMTI

Nikada ne treba potcenjivati važnost svakog zuba za lep izgled, pa čak i onih zuba koji se nalaze iz...

Detaljnije

ZAŠTITNE NAOČARE – MALA INVESTICIJA, VELIKA KORIST

Oduvek je zaštita na radu bila oblast kojom su se stručnjaci bavili sa posebnom pažnjom, unap...

Detaljnije

PROČITAJ U ČEMU SE OGLEDA ZNAČAJ VITAMINA C ZA ORGANIZAM

Za normalno funkcionisanje i obavljanje svih dnevnih aktivnosti pre svega je važno da budemo zdravi ...

Detaljnije

Kakve sve aranžmane nudi agencija za solo putovanja?

Ukoliko ste ikada sanjali o nekom putovanju na egzoričnu destinaciju, niste imali neko društv...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS