Vesti o Novaku Đokoviću koje je pratio čitav svet


Karijera Život


Kada je u pitanju Novak Đoković vesti su doista šarenolike, jer ljubitelji sporta, pre svega iz Srbije, pomno prate skoro svaki potez iz života jednog od najboljih sportista ovog veka. Vesti o Novaku Đokoviću se mogu naći na mnogim portalima širom sveta, bez obzira na to da li je u pitanju njegov privatan život, da li su u pitanju dešavanja na teniskim igralištima, ili na kraju krajeva vesti koje nemaju veze ni sa jednim ni sa drugim, već kao što smo mogli da vidimo početkom 2022, imaju veze sa samim učešćem na teniskim turnirima i, može se reći, jednom vrstom nepravde prema najboljem teniseru današnjice.

Vesti o učešću na Ju Es Openu

Posle Australijan Opena, pojavile su se vesti da Novak Đoković neće nastupiti ni na Ju Es Openu i one naravno nisu naišle na odobravanje mnogih ljubitelja belog sporta. Sam izostanak sa turnira u Melburnu je, po mišljenjima mnogih, bio dovoljno snažan udarac na dalji tok karijere srpskog asa, a zakoni koji su trenutno na snazi u SAD (doneti zbog KOVID-19 politike) našem slavnom teniseru itekako neće ići na ruku.

Odluka SAD-a da samo osobe koje su vakcinisane protiv korona virusa mogu stupiti na teritoriju zemlje čini život mnogim ljudima sveta komplikovanijim. Novak Đoković nije jedini koji se susreo sa problemom ovakve prirode, daleko od toga. Na sličnu začkoljicu su recimo naišli i NBA košarkaši, od kojih su se vakcinisali gotovo svi, a košarkaš Bruklina Kajri Irving je neko ko sa Đokovićem stoji rame uz rame na ovom „bojnom polju“, te su njih dvojica rešili da svoje stavove, iz različitih razloga, čvrsto brane.

Nedavno se u jednom članku Njujork Tajmsa pojavila vest da Novak Đoković neće biti neko ko će naići na „popuštanje“ mera od strane Sjedinjenih Američkih Država, kao ni Teniskog saveza SAD-a. Srbin je označen kao „nevakcinisani stranac“ te kao takav neće biti u mogućnosti da brani veliki broj bodova osvojen na Ju Es Openu prošle godine.

Svima su svakako poznate vesti da je Novak Đoković već propustio dva velika Masters turnira ove godine – Indijan Vels i Majami, pa se iz toga može izvesti zaključak da verovatno neće moći da nastupi ni na poslednjem Grend Slemu za 2022. godinu. Novak je prošle godine u finalu turnira izgubio od Danila Medvedeva, tako da bi ga neodlazak u Njujork mogao koštati zaista puno. 

Šansa za novi trofej na Vimbldonu

Do početka turnira preostalo je nešto više od 2 meseca, ali niko od navijača Novaka Đokovića nije previše optimističan što se tiče njegovog učešća na terenima na istoku SAD-a. Kao što bi rekao naš narod – nada umire poslednja, a nama to jedino i preostaje, jer nismo u mogućnosti da srpskom teniseru pomognemo na bilo kakav način. Vesti da Novak Đoković ipak može jurišati ka svom novom Grend Slem naslovu bile bi, kako za srpske, tako i za njegove fanove drugih nacionalnosti, zaista radosne, a do tada Noleta možemo videti na Vimbldonu i travnatim terenima Engleske, gde zbog nesuglasica organizatora ovog turnira sa čelnicima ATP i WTA neće moći da brani osvojenih 2000 poena iz prošle godine.








Srodni tekstovi:


Osnovne stvari koje bi trebalo znati o Egiptu i njegovim stanovnicima

Egipat ima bogatu kulturu koja kombinuje duboko ukorenjene tradicije drevne civilizacije i „eg...

Detaljnije

Koliko košta hidroizolacija kupatila

Bilo da renovirate staro ili pravite novo kupatilo, hidroizloacija kupatila je nešto š...

Detaljnije

Top 3 profesije sa sjajnim finansijskim perspektivama u Srbiji!

U potrazi za karijerom koja ne samo da donosi profesionalno zadovoljstvo već i finansijsku sigurnost...

Detaljnije

Zašto se diskus hernija danas svrstava u bolest savremenog čoveka?

Skoro da nema čoveka koji nije čuo za pojam diskus hernija. Mnogi su za ovu vrstu deformiteta kičmen...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS