Operacija gornjih kapaka - sve što biste trebali da znate


Zdravlje Zdravlje


operacija gornjih kapaka


Veliki broj žena srednje starosne dobi ima problem sa spuštenim kapcima koji utiče na kompletan fizički izgled jer žene sa ovom vrstom estetskog problema izgledaju starije. Ipak, hirurgija je toliko napredovala, pa pripadnice lepšeg pola ne moraju da brinu. Nakon samo jedne intervencije, koža ispod očiju će im biti zategnutija i elastičnija

Danas žene više nego ranije vode računa o izgledu. Češće posećuju kozmetičke salone, trude se da vode aktivan život (pohađaju časove fitnesa ili idu u teretanu), hrane se zdravo i sl. Nekada sama nega nije dovoljna, naročito ako smo genetski nasledili neki estetski problem poput tamnih podočnjaka. Tada pomoć možete zatražiti od hirurga koji će proceniti stanje kože ispod i iznad kapaka i predložiti najbolju vrstu intervencije kojom ćete se jednom za svagda rešiti ovog, složićete se, vrlo neprijatnog estetskog nedostatka. Mi smo se konsultovali sa jednim od najboljih hirurga iz ove oblasti oftamolog dr. Zoranom Žikićem iz Okuloplasta koji nam je objasno sam način operacije i tok operacije kapaka.


Na koji način se izvodi operacija gornjih kapaka?


Kako starimo, tako nam i koža postaje tanja, naročito predeo oko očiju koji je vrlo osetljiv i najpre skon pojavi bora. Neretko se dešava da se u gornjim kapcima formira višak kože  koje se ni najboljom šminkom ne mogu prekriti. 

U ovom slučaju, operacija gornjih kapaka daje odlične rezultate. Naime, radi se o savremenoj metodi koja se već duže vreme uspešno koristi u oblasti estetske hirurgije za podmlađivanje kože kao i otklanjanje svih nedostataka u predelu oko očiju. Kao rezultat dobija se mlađi izgled kao i smanjena vidljivost bora s obzirom da je višak kože na kapcima u potpunosti eliminisan. Više o ovoj metodi možete saznajti na sajtu- operacija gornjih kapaka dr. Zoran Žikić iz Okuloplasta.

Sama intervencija se može odraditi ili na predelu gornjih kapaka ili ispod njih. Naravno, ukoliko je potrebno, operacionim postupkom mogu se zahvatiti oba područja. Cilj ove hirurške metode je otkloniti višak kože tj. nakupljene masti, kako bi se dobio jedan bistar i "otvoren" pogled. 


Koliko vremenski može trajati operacija kapaka?


Odgovor je - u zavisnosti od slučaja do slučaja. Ukoliko se radi uporedo korekcija i gornjih i donjih kapaka (kompletna blefaroplastika), intervencija može trajati do 60 minuta. Ako se radi samo korekcija jednog područja oko oka, traje u pola manje. 


Šta nakon intervencije?


Nakon uspešno završenog postupka korekcije kapaka, hirurg će vam reći tačno kako izleda tok nakon intervencije. Ono što će vam sigurno predložiti jeste korišćenje hladnih obloga kako bi se smanjila otečenost dok se konci skidaju za nedelju dana nakon zahvata. Nakon tri dana moći ćete da gledate televiziju a nakon desetak dana pacijenti se vraćaju svakodnevnim aktivnostima. 

Treba takođe znati da ćete na delu gde se izvršila operacija kapaka imati modrice kao i ožiljak na mestu gde je izveden rez. Ovo se uspešno može sakriti kremom koja je specijalno napravljena za pokrivanje odrešenih nepravilnosti na koži (neka vrsta korektivne šminke). 


Da li je pacijent podvrgnut nekom vrstom anestezije tokom operativnog postupka?


Naravno. Operacija kapaka se u dogovoru sa pacijentom radi u lokalnoj anesteziji tako da je pacijent sve vreme svestan. Radi se o apsolutno bezbednoj metodi koja za vrlo kratak rok daje efikasne rezultate kod tretiranja bora u okoočnoj regiji. Zato nemate razloga za brigu ukoliko se odlučite da posetite Okuloplast i odradite ovu vrstu estetske korekcije na svom licu. 


Srodni tekstovi:


Vodič za efikasno korišćenje promotivnih materijala za početnike u poslovanju

Za skok pri pokretanuvlastitog posla potrebno je mnogo rada, a početak poslovanja donosi mnogo novih...

Detaljnije

Kakve sve aranžmane nudi agencija za solo putovanja?

Ukoliko ste ikada sanjali o nekom putovanju na egzoričnu destinaciju, niste imali neko društv...

Detaljnije

Nekoliko saveta za održavanje dvorišta tokom zime

Zima donosi sa sobom predivne prizore, ali istovremeno i izazove za održavanje dvorišta. Kako...

Detaljnije

Pametan način kupovine u doba korone: Vodič za onlajn šoping

Globalna pandemija virusa COVID-19 je u velikoj meri izmenila navike ljudi na globalnom nivou. Druga...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS