Na šta se sve odnosi crna hronika koja se prati u medijima?


Život


Veliki broj naslova, sadržaja, tema i kategorija vesti svakodnevno se može videti u medijima, kao i ispratiti na različite načine. Crna hronika kao posebna oblast dostupna je na internetu, najvažnije vesti se gledaju na televiziji, slušaju na radio stanicama, ili čitaju u dnevnoj štampi. 

Medijska pokrivenost svih tema je na najvišem nivou, pa se na taj način i nekoliko minuta od događaja već mogu pročitati prvi naslovi u vezi sa konkretnim dešavanjem. Bilo da je u pitanju saobraćajna nezgoda, tuča, povreda, smrtni ishod, zločin ili nešto drugo, crna hronika obuhvata teme o kojima je nekada teško i govoriti. 


Zločini – vesti koje obaveštavaju i ukazuju na potrebu pomoći

Sama reč zločin izaziva jezu i strah, zbog čega vesti ovog karaktera i teže da, pored informisanja, ukažu na potrebu pomoći. Konkretno, u današnjem vremenu su svi građani ispratili kategoriju crna hronika i sadržaje koje se odnose na masakre u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u Mladenovcu, a i dalje se nižu događaji sa saslušanja koji se prate sa knedlama u grlu čitave javnosti. 

Najsvežije vesti jeste smrt doktora veterinarske medicine koji je pretučen od strane trojice huligana. Porodično nasilje zahteva brigu, s obzirom na to da su brojni slučajevi napada na žene, čak i decu, kao što se dogodilo u Kladovu. Brojevi telefona na kraju vesti ispisane za prijavu nasilja, važne su za sve građane i njihovu bezbednost.


Nesreće i događaji u saobraćaju – crna hronika koja zahteva oprez

Mnogo je tema u kategoriji crna hronika koje obuhvataju saobraćajne udese, povrede i drugi nesrećan splet okolnosti u svakodnevnici ljudi. Vesti u ovoj oblasti informišu građane o događajima, ali ukazuju i na oprez – zastoje zbog nezgode, zatvaranja deonica puta, kao i promene ponašanja u slučaju elementarnih nepogoda. Posledice koje je ostavilo strašno nevreme širom Srbije zabeležilo je i prve žrtve, kao što je dete od 12 godina u Novom Sadu, koje je nastradalo od strujnog udara. 

Žena koja je vozila bicikl povređena je u Rakovici, kao i motociklista u Boru, dok su život izgubili tinejdžeri u Vrčinu, kada je njihov automobil udario voz na pružnom prelazu. Ovakve, aktuelne i teške vesti podstiču i na razmišljanje, oprez i usporavanje brzine na putevima, uz neprekidno saosećanje. 


Hapšenja, istrage i suđenja – briga o posledicama događaja

Pored nesrećnog spleta okolnosti i zločina, crna hronika bavi se i hapšenjima, istragom i suđenjima u vezi sa prethodno izazvanim nezgodama, prekršajima i bahatom ponašanju. Ovakve vesti odnose se na događaje nakon nesrećnih slučajeva, kao i detaljnim istražnim postupkom koji se vode protiv zločinaca, kriminalaca i drugih prestupnika. 

Crna hronika nakon događaja obuhvata praćenje sankcionisanja, kao na primer zločinaca, dilera droge, zatim vozača koji su izazvali nezgode, usmrtili osobu, ili još gore – napustili mesto nezgode, kao što se to dogodilo kod Šida, kada je vozač „BMV-a“ udario ženu i pobegao. 

Mnogo je događaja i nesreća koje obuhvata crna hronika, bilo da su u pitanju novine, televizijski program, radio stanice ili internet. U cilju informisanja javnosti, skretanja pažnje na neželjene događaje, oprez na putevima i način izbegavanja elementarnih nepogoda, vesti se objavljuju sa velikom težnjom da se broj ovakvih događaja umanji.
Srodni tekstovi:


Podno grejanje – temperatura koja osvaja sve prostorije

Danas postoji veliki broj načina da se zagreju prostorije u kući, stanu, kancelariju ili drugim obje...

Detaljnije

Istorija fudbala i za koja se podneblja vezuju počeci ove igre?

Fudbal je sport koji godinama očarava milione ljudi širom sveta. Od strastvenih navijača koji...

Detaljnije

Kako da postanete iskusan vozač B ili C kategorije?

Iskustvo se stiče vremenom, ali je potrebna i dobra osnova za dalje uspešno napredovanje.Upravo ovak...

Detaljnije

Ronoviranje doma - Kako odabrati materijal za rolo zavese?

Materijali za bilo koji proizvod je izuztno bitan, pa tako i kada budete kupovali rolo zavese obrati...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS