Moderne metode uzgajanja biljaka


Život Život

Razvojom savremenih agrotehničkih novina, primenom pesticida, suplemenata, supstrata za cveće i drugim pomagalima za rast i razvoj biljke dolazi era savremenog načina odgajanja vrsta. Povećanje svetskog stanovništva zahteva i veće količine hrane, samim tim i produkcija biljaka mora biti veća. Zahvaljujući naučnim dostignućima, ukrštanjem gena i vrsta biljaka, primenom hemijskih sredstava i đubriva unosi su veći, a biljke postaju otporne na bolest i štetočine. 

Tradicionalan metod negovanja biljaka

Pod tradicionalnim načinom negovanja biljaka podrazumeva se setva ili sadnja određene vrste, okopavanje, zalevanje i na kraju ubiranje plodova, ako je u pitanju biljka koja donosi plodove. Ako je u pitanju sobna vrsta biljaka ili ukrasne vrste za vašu baštu, tradicionalni način uzgajanja vrsta podrazumeva sadnju, zalevanje i održavanje. Za tradicionalni način negovanja biljaka nije potrebno dodavanje specijalne zemlje, poznatije zemlje za cveće, niti je potrebna primena hemijsih sredstava i supstrata za cveće. Tradicionali način podrazumeva samo primenu organskog đubriva.


Moderne metodne u negovanju rasta biljaka

Pod savremenom načinom primene uzgajanja biljaka podrazumeva se primena savremenih agrotehničkoh mera, melioracija, primena pesticida i herbicida, veštačkih đubirva i slično. Primena supstrata za cveće je podrazmevana. Često se koristi isključivo zemlja za cveće 50l/100l pakovana u ovoj vreći. Cena zemlje za cveće 50l/100l na domaćem tržištu je izuzetno povoljna i prisupačna za krajnjeg potrošača. Primena supstrata za cveće je višestruka.


Primena supstrata za cveće

Da bi održali modrozelene, mesnate listove i zdrav cvet potrebno je upotreba susptrata za cveće. Danas se na tržištu nalaze razni susptrati za cveće koji će vašoj biljci učiniti čudo. 

Neke od popularnih supstrata za cveće ili za vaše bilje su:


Maki plus 

Ovaj supstrat se često koristi i dodaje kako bi se regulisala PH vrednost dodavanjem izuzetno kvalitetnog đubriva. 


Glistenjak

Glistenjak je idealan suplement za cveće, pa čak i za baštanske biljke. Lako se nabavlja i upakovan je u vreće, podesećajući na zemlju, pakovanja od 50l/100l. Glistenjak je sitna smesa zemlje odvojena od same gliste. Ona je idealna za obogaćenjem kvaliteta zemlje u samoj saksiji. 


Supstrat sa perilitom QTS3

Supstrat sa perilitom QTS3, predmetni supstrat je odličan deponent vode, Ph je neutralan. Predmetnim suplimentom povećava se produženo dejstvo mineralnog đubriva. Supstrat sa perilitom QTS3.


QTS 25 xtr PLUS 

Predmetni supliment je idealan ako se koristi kao predmetna podloga za uzgajanje biljaka. Ima izuzetno veliku apsorpciju vode, grubu strukturu, a uzgred obezbeđuje veći i duže dejstvo mineralnog đubriva. 

Supstrati za cveće koji se često koriste i koji su zastupljeni u prodaji su podjednako učestvuju i domaći i strani proizvođači. 


Zemlja za cveće

Da bi vaše biljke mogle da obave sve svoje procese, da budu zdrave i bujen potrebno im je obezbediti osnovne uslove. Neki od njih su sunce, voda i zemlja. Uvek se polazi od zemlje. Zemlja za cveće 50l/100l ili heterogena materija zemlje, đubriva i suprstarata za biljku, obezbeđuje biljci osnov za pravilan rast i razvoj. Zemlja za cveće od 50l/100l lako je dostupna, lako se može nabaviti i jednostavno uptrebljavati. Obično se preporučuje da se zemlja za cveće kupuje u tačno određenim radnjama i tačno određena zemlja za određenu biljku. To je izuzetno bitno zbog razvoja određenih vrsta. Jer određene vrste zahtevaju veće prisustvo ili odsustvo određene hranljive materije. Cena zemlje za cveće je prihvaljiva za naše uslove.






Srodni tekstovi:


Razlozi iz kojih je prodaja stanova Zlatibor postala tako popularna

Tražnja za nekretninama u Srbiji ima rastući karakter u svim područjima, a posebno u planinskim pred...

Detaljnije

Šta je sve u Beogradu vredno obilaženja?

Beograd je grad bogate i živopisne kulture i jednistvenog spoja raznih uticaja. Danas je on moderna ...

Detaljnije

Prednosti korišćenja uglja u industrijama

Kvalitetno, snažno i prisutno fosilno gorivo, koje se dobija iz rudnih bogatstava i veoma je jednost...

Detaljnije

Kako izabrati ginekologa?

Reproduktivno zdravlje je ključan faktor za svaku ženu i za njen psiho- fizički mir. Jako je važno b...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS