Kako vam se svidelo letovanje na KipruInternet je prepun poziva na letovanje, od agencija, turističkih organizacija, vlasnika hotela, restorana, privatnog smeštaja… Pozivi preporučuju ono najprivlačnije na destinaciji, obično plaže, istorijske i kukturne znamenitosti, hranu, pića, cene, način prevoza i drugo što bi moglo interesovati potencijalnog gosta. 

Pozivi su uvek afirmativni jer treba prodati aranžmane i popuniti kapacitete. Ali, da li je sve baš tako kako stoji u oglašavanju. Da li su plaže baš tako uredne i voda tirkizno plava, da li su znamenitosti blizu i kako je organizovan prevoz do njih, da li su cene prihvatljive ili su visoke? 

Svakako nije naodmet proveriti ponude i za to iskoristiti iskustva onih koji su tamo već bili. Na web sajtovima i društvenim mrežama ima puno komentara, diskusija, predloga, čak upozorenja. To jesu pojedinačni utisci i pitanje je koliko su merodavni, jer nekom se nešto ne dopada dok je drugima sasvim prihvatljivo. 

Letovanje na Kipru - iskustva

Ako na Guglu ukucate „Letovanje na Kipru iskustva“, na sajtovima i društvenim mrežama videćete da turisti najviše ističu veliki broj izvanrednih plaža i bogatu ponudu sadržaja na ostrvu, ali je glavna primedba na visoke cene smeštaja, hrane i pića. Prednosti su održavanje čistoće i uređenost plaža i gradskih ulica. Ali smeta podeljenost ostrva na „grčki“ i „turski“ deo i uočljiva netrpeljivost pripadnika grčke i turske zajednice na ostrvu. 

U prednostima se još navodi veliki izbor mesta za odmor i letovanje, visok nivo usluga i dobra povezanost Srbije sa Kiprom avionskim linijama. Visoke temperature leti neki svrstavaju u primedbe, ali drugi to negiraju ističući da se na more baš ide zbog sunca i plaža. A suncobrana i ležaljki ne nedostaje. 

Kipar – dobra destinacija

U komentarima na društvenim mrežama o iskustvima sa letovanja na Kipru ubedljivo stoje povoljni utisci. Sudeći po ukupnom iskustvu onih koji su bili na ostrvu to je dobra destinacija da tamo provedete letnji odmor ili se odlučite na putovanje van sezone, kada su cene povoljnije, a vremenske prilike odgovaraju za šetnje i opuštanja na lepom Mediteranu. 

Preporučuje se uglavnom nekoliko destinacija u oba dela podeljenog ostrva. Naime, od invazije Turske 1974. godine ostrvo je podeljeno na progrčku Kiparsku Republiku u južnom delu i Republiku Severni Kipar pod turskim uticajem. Deli ih „zelena linija“ Ujedinjenih nacija koja zauzima 2 procenta teritorije i prolazi i kroz glavni grad Nikoziju.

U južnom delu ostrva najpopularniji su Aya Napa, Pafos, Limasol i Larnaka, a u severnom delu Famagusta i Kirenija. 

Gde je najlepši odmor 

Aya Napa i Kirenija su do pre par decenija bila ribarska sela, ali su zbog svojih prirodnih blagodeti izrasla u značajna turistička odredišta na Kipru. Krase ih prelepe plaže i sve razvijenija infrastruktura u skladu sa zahtevima modernog turizma. Aya Napa sa svojih oko 150 barova i diskoteka važi za prestonicu zabave na ostrvu i nazivaju je „kiparskom Ibicom“.

Famagusta je po značaju i veličini četvrti grad na Kipru. Važni za luksuznu i mirnu oblast sa verovatno najlepšim plažama na celom ostrvu i luksuznim hotelima sa ponudom na nivou turskog standarda.

Larnaka je drugi grad po veličini, posle glavnog grada Nikozije, velika je trgovačka luka i važan turistički centar. Međunarodni aerodrom na Kipru udaljen je od grada pet kilometara. Posebno privlačno mesto u gradu je dugo uređeno šetalište uz obalu mora.

Limasol ima prelepu peščanu plažu sa dugim i lepo uređenim šetalištem duž mora. Letovalište više za porodice, ali se i mladi ne mogu požaliti na izbor i ponudu barova i noćnih klubova.

Pafos je prema legendi mesto rođenja grčke boginje ljubavi i lepote Afrodite. U helenističkom i rimskom periodu bio je glavni grad Kipra. O tome svedoče brojni spomenici zbog kojih je Pafos upisan na listu svetske kulturne baštine UNESCO-a. 
Srodni tekstovi:


Ako Vam je potreban novi način oglašavanja štampa na tekstilu je odličan izbor za Vas

Vekovima  unazad ljudi su nalazili način da se izraze kroz umetnost. Bilo da je to crtanje u pe...

Detaljnije

Da li se beba može umiriti cuclom?

Normalno je da bebe plaču, one na taj način izražavaju emocije, pokazuju da su gladne, možda ih nešt...

Detaljnije

Zašto su privatne srednje škole bolje od državnih?

Sumnja u kredibilitet privatnih srednjih škola postoji od samog početka njihovog postojanja. ...

Detaljnije

Najnovije vesti dana u doba interneta su brže nego ikad

Najnovije vesti dana predstavljaju udarne informacije koje se na internet portalima objavljuju veoma...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS