Komarnici – mali dodatak koji donosi ogromne prednosti


Građevina Građevina

komarnici

Komarnici su jedan od onih dodataka na prozorima i vratima za koji nismo ni svesni koliko su važni sve dok lično ne iskusimo koliko znače tokom upotrebe.

Sada je pravo vreme razmišljati o kupovini i montaži jer već za mesec dana mogu nastupiti topli dani i rano proleće koje će doneti prve insekte u naše domove. Zato vam predlažemo da pročitate prednosti postavljanja komarnika, vrste i opcije za najkvalitetniju kupovinu.


Vrste komarnika


Komarnici se proizvode u različitim vrstama da bi odgovarali različitim otvorima pa tako postoje:

  • Fiksni

  • Rolo komarnici

  • Plise

  • Komarnici na šarkama

Fiksni komarnici su najjeftinija vrsta, rade se po meri i postavljaju na prozor tako što se trajno pričvršćuju za spoljašnji okvir prozora. Ram je od aluminijuma, a mreža od izdržljivih materijala i neće se menjati čak ni kada je izložena ekstremnim vremenskim uslovima.

Za razliku od ovog modela, rolo komarnici se pomeraju gore-dole mehanizmom koji namotava komarnik kada on nije pričvršćen na dnu. Ram i vođice putem kojih se komarnik kreće su tanke i neprimetne na postojećem prozoru i mogu biti izrađene u bezbroj boja da bi se uklopili sa postojećom stolarijom.

Ovaj model se koristi na prozorima gde se koristi njihova spoljna površina pa je važno da se povremeno komarnici i sklone što je izuzetno jednostavno, automatski.

Plise su komarnici koji se pomeraju levo-desno i najčešće se montiraju na balkonska vrata. Pri skupljanju mreža se nabira pa otuda naziv „plise“ i može da se u potpunosti skloni sa prolaza bez automatskog vraćanja u kutiju što mnogo znači za delimičan prolazak i zaštitu prolaza od insekata.

Komarnici na šarkama imaju istu konstrukciju kao fiksni komarnici samo što se ram postavlja na šarke pa se komarnik otvara kao spoljašnja vrata. Ovaj model se najčešće koristi kod ulaznih vrata i obezbeđuje optimalnu zaštitu od ulaska svih vrsta insekata.


Komarnici – firma za proizvodnju


Da bi komarnici funkcionisali pravilno treba da budu kvalitetno napravljeni, a u tome vam može pomoći firma Lukić Rolet koja se bavi proizvodnjom i ugradnjom svih vrsta komarnika. Uverite se i sami u raznovrsnost njihove proizvodnje na ovom linku, a postali su prepoznatljivi jer nude: 

  • Izlazak na teren i uzimanje mera

  • Proizvodnju komarnika po meri

  • Profesionalnu ugradnju

  • Garanciju na svoj proizvod i najpovoljnije cene

Zbog toga Lukić Rolet je firma koju treba uzeti u obzir pri odabiru jer imaju dugogodišnje iskustvo u proizvodnji dodataka za prozore i proizvode isključivo i samo kvalitetne proizvode.

Još nekoliko prednosti postavljanja komarnika

Komarnici filtriraju vazduh i zaustavljaju krupne čestice nečistoće. Mreža je česta i ne dopušta da prođu ni najsitniji insekti, ali mreža nije uočljiva na prozoru i ne smeta normalnom funkcionisanju.

Uz komarnike prozori se mogu držati otvoreni non-stop pa je prostor provetren i prijatniji za boravak. Aktivno se koriste od marta do novembra, ali vrlo često i duže i za svo to vreme u prostoru se neće naći ni jedan neželjeni insekt.

Savetujemo vam da se i sami uverite makar sa jednim komarnikom i garantujemo da se nećete pokajati!


Srodni tekstovi:


Otkrijte tajne majstorstva varenja korak po korak!

Varenje je umetnost spajanja materijala, suptilna simfonija toplote, metala i strpljenja. Kao temelj...

Detaljnije

Zašto se za dnevni boravak biraju u najvećoj meri ugaone garniture?

Opremanje domaćinstva, bilo da je u pitanju raskošna kvadratura kuće ili minijaturni komfor u...

Detaljnije

Na koji način najjednostavnije organizovati prevoz pokojnika iz inostranstva?

Smrt bliske osobe veoma je teška životna okolnost na koju ljudi ne mogu nikada da budu spremn...

Detaljnije

Vesti o Novaku Đokoviću koje je pratio čitav svet

Kada je u pitanju Novak Đoković vesti su doista šarenolike, jer ljubitelji sporta, pre svega ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS