Koje su to ključne stavke ukoliko želite da se bavite ugostiteljstvom?


Karijera


Prilikom pokretanja biznisa mnogi se odlučuju za ugostiteljstvo. Voditi restoran podrazumeva postojanje originalnog dizajna, visokokvalitetne kuhinje, poštovanje sanitarnih i mnogih drugih normi. Bez toga uspešnost u ovom poslu može biti mala, a gosti nezainteresovani. Usklađenost u dizajnu, tekstilu, priboru i posuđu za ručavanje može biti test za budžet, ali i put ka privlačenju sve većeg broja gostiju. Prilikom uređivanja treba se voditi sa nekoliko ključnih stavki koje će omogućiće pravi sofisticirani utisak.

Dekor i trend u restoranima


Klasični setovi nameštaja namenjeni za restorane najčešće su od grubih materijala i izlaze sve više i više iz mode. Bitno je pronaći zlatnu sredinu između praktičnosti i trenda. Dekor može biti od drveta, pozlate, interesantnih lustera, greda i drugih inovativnih rešenja poput upotrebe stakla i različitih tonova boje. U okviru najrazličitijih stilova čini se da moderan stil najviše privlači goste u restoran. Neutralne boje ali i topli tonovi mogu naglasiti pojedine zone unutar restorana. Kada su u pitanju restorani Beograd je grad sa najvećom ponudom restorana. Stolovi i stolice sa metalnim okovima pružaju pravi osećaj umetnosti. 


Servisiranje i prezentacija jela 

Set za serviranje jela trebao bi biti lepog izgleda kako bi odražavao status restorana. Tanjiri, posude, činije, šoljice, setovi za začine, čaše i pribor za ručavanje trebao bi ispunjavati nekoliko karakteristika od otpornosti do lepote. Bela boja, neobični oblici i zlatni detalji na setovima za serviranje omogućiće bolju prezentaciju jela i istaći stil restorana. Pored toga, posebno su moderne u današnjici kremaste i drvenaste nijanse kao i primena etno stila upotrebom drvenih elemenata u dekoru. Bez kvalitetnog escajga nemoguće je zamisliti jedan sofisticirani ručak. Ponekad se u restoranima više diskutuje o oštrini noževa i sjaju pribora umesto o samom jelu. Noževi, viljuške i kašike od nerđajućeg čelika sklone su lakom održavanju pa su idealne za restorane, ali prevlake od zlata i srebra bolja su investicija za elitnije objekte. Takav pribor za jelo sigurno će naglasiti estetiku restorana. 


Dizajn otvorene terase i prilaz restoranu

Spoljašnja dekoracija i sam prilaz restoranu nisu od malog značaja za privlačenje gostiju. Interesantne skulpture, saksijsko cveće, istaknuta tabla sa natpisima i kamena fasada uvek će biti prednost. Dobro dizajnirana otvorena terasa posebno će tokom letnjih meseci privlačiti goste. Klupe, rasvetni elementi, pejzažne kompozicije, oprema za hlađenje, metalne ogradice i mnoštvo biljaka kao i zona za selfi od velikog su značaja. Posebno su popularni u današnjici vertikalno uređene biljne bašte koje svojom jedinstvenom kompozicijom i geometrijom oživljavaju svaki prostor.


Restorani i dizajn toaleta

Čist i uredan toalet lepog izgleda odavaće bolji utisak kako domaćim posetiocima tako i turistima. Restorani koji poštuju higijenske standarde uvek su posećeniji od onih koji izgledaju neuredno. Prostrane toalet kabine, kontrast u boji pločica i zidova, drveni elementi na umivaonicima i originalna rešenja iznenadiće goste. Uz dobro dizajniran toalet, restorani će impresionirati i razbijati stereotipe enterijera. Restorani koji se trude da imaju kompromis između estetike i funkcionalnosti neće žaliti u koriščenju skupih materijala u toaletima poput kristalnih lustera, zlatnih elemenata ili dekorativnog kamena. Veoma je važno da kod opremanja restorana postoji vizija čak vezana i za toalet koju prati mnoštvo apstraktnih detalja.


Srodni tekstovi:


Asertivna komunikacija - šta je i kako se postiže

Komunikacija je izuzetna karikta u lancu svakodnevnih životnih i radnih obaveza. Upotreba i pravilno...

Detaljnije

Kipar leto 2022 – najbolji mix svega što ste oduvek voleli

U Srbiji se poslednjih godina većina ljubitelja mora deli na one koji uvek biraju Grčku i na one koj...

Detaljnije

Vrste monitora za računar

Kada govorimo o računarima onda možemo danima provesti vreme pričajući koje performanse su bolje od ...

Detaljnije

Šta videti u Parizu

Pariz, grad svetlosti jedna od glavnih svetskih tursitičkih destinacija. Statistički gledano Pariz j...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS