Voleli biste da ugradite novi kupatilski nameštaj – Evo na šta sve treba da obratite pažnju


Građevina Građevina


kupatilski nameštaj


Dosadio vam je nered u kupatilu i želite pravo osveženje prostora. No, pre nego što procenite kakav enterijer želite, razmislite o tome šta skladištite u kupatilo. Ako trenutno imate previše nameštaja, nedovoljno mesta za kozmetiku i sve ono što vam je potrebno, od prostora za dečije igračke u vodi, mesta za peškire pa sve do kompleta za čišćenje – onda je pravo vreme za promenu. 


Kakav kupatilski nameštaj odabrati a da je funkcionalan

Ukoliko vaše kupatilo nije preveliko, dobro je da se fokusirate na zidni kupatilski nameštaj. To može biti lavabo sa orgarićem, ogledala, police, konzolna vertikala i slično. Ostavićete utisak većeg prostora i dobiti više elemenata u jednom. Ako kombinujete umivaonik sa kupatilskim nameštajem i jedinicom sa fiokam, osim što ćete prikriti cevovode, možete imati fantastično mesto za odlaganje. 

Pored toga, kupatilski nameštaj samostojećeg tipa idealan je ako volite menjati s vremena na vreme položaj nameštaja. Stojeći ormarić sa umivaonikom lako možete poneti sa sobom čak i prilikom selidbe u budućnosti. Osim toga, zahvaljujući njemu možete sakriti slabe tačke u kupatilu i poboljšati izgled. 

No, bilo da preferirate zidni ili stojeći kupatilski nameštaj, potrudite se da obaberete model koji je u stanju da se nosi sa vlagom. To mogu biti modeli koji imaju prevlake od vinila, akrila ili obrađeno i izdržljivo drvo, zatim, ploče od mermera, granita i drugih luksuznih materijala. 


Šta je moderno i stilsko

Ukoliko obratite pažnju, uvidećete da je savremeni nameštaj neretko bele boje. Izrazit završni sjaj, dodatak drveta i elegantne ručke ono je što ovaj nameštaj krasi. I to je upravo moderan nameštaj. Neutralne boje koje dozvoljavaju da se svetlost širi kroz kupatilo i čini ga većim. Ukoliko se plasišite da se nameštaj bele boje može lako isprljati ili izgrebati, dobra varijacija njemu jesu komadi u sivim nijansama, smeđi i crni tonovi, ali i jaki kontrasti. Topao kontrast i dekorativni dodaci dopuniće stil enterijera. Takvi modeli dostupni su u različnitim oblicima, pa ih lako možete prilagoditi prostoru kupatila. 

Bilo da negujete tradicionalizam ili savremenost – vaše kupatilo možete ukrasiti sa modelima antičkog stila, oštrijeg i gracioznijeg dizajna. Pronađite stil koji vam najviše odgovara. 


Povedite računa o orijentaciji nameštaja i onome što vam je potrebno

Pre nego što kupite najrazličitiji nameštaj za kupatilo, steknite predstavu o prostoru. Izmerite širinu, dužinu i napravite nacrte. Nemojte se obeshrabrivati ukoliko željeni komadi nameštaja ne mogu da se uklope u prostor koji posedujete. Razmislite da li vam je potreban umivaonik sa prostorom za odlaganje, podni ormari, komplet fioka za skladištenje kozmetičkog asortimana, jedno ili više ogledala... I u skladu sa tim, ne žurite prilikom odabira. Potrudite se da svaki pojedinačni element upotpunjuje izgled i deluje uravnoteženo. 

Ukoliko ne volite da se cevi za vodu i drugi vodoinstalaterski elementi vide, možete angažovati stručno lice koje će pogledati kupatilo i pomoći vam da odaberete modele koji će prikriti sve ono što vam deluje neugledno. A ako ne volite buku i škripanje dok se fijoke i vratanca zatvaraju, potražite kupatilski nameštaj sa mehanizmima za tiho zatvaranje. Ostaje vam samo da uživate u ugradnji novog nameštaja i stvaranju prostranosti. 
Srodni tekstovi:


15 načina da stvorite više svetlosti u mračnom prostoru

Teško je da kuća bude pravi dom ako vašem životnom prostoru nedostaju prozori i priro...

Detaljnije

Sportske vesti sa Olimpijade ili kako su nas naši heroji obradovali

Olimpijske igre u Tokiju su se zvanično završile, a prašina zbog istorijskog uspeha na...

Detaljnije

Prednosti korišćenja uglja u industrijama

Kvalitetno, snažno i prisutno fosilno gorivo, koje se dobija iz rudnih bogatstava i veoma je jednost...

Detaljnije

Kako se ove zime borimo sa infekcijom disajnih puteva?

Januar i februar važe za mesece jakih infekcija disajnih puteva izazvanih virusima, u narodu prepozn...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS