Voleli biste da ugradite novi kupatilski nameštaj – Evo na šta sve treba da obratite pažnju


Građevina Građevina


kupatilski nameštaj


Dosadio vam je nered u kupatilu i želite pravo osveženje prostora. No, pre nego što procenite kakav enterijer želite, razmislite o tome šta skladištite u kupatilo. Ako trenutno imate previše nameštaja, nedovoljno mesta za kozmetiku i sve ono što vam je potrebno, od prostora za dečije igračke u vodi, mesta za peškire pa sve do kompleta za čišćenje – onda je pravo vreme za promenu. 


Kakav kupatilski nameštaj odabrati a da je funkcionalan

Ukoliko vaše kupatilo nije preveliko, dobro je da se fokusirate na zidni kupatilski nameštaj. To može biti lavabo sa orgarićem, ogledala, police, konzolna vertikala i slično. Ostavićete utisak većeg prostora i dobiti više elemenata u jednom. Ako kombinujete umivaonik sa kupatilskim nameštajem i jedinicom sa fiokam, osim što ćete prikriti cevovode, možete imati fantastično mesto za odlaganje. 

Pored toga, kupatilski nameštaj samostojećeg tipa idealan je ako volite menjati s vremena na vreme položaj nameštaja. Stojeći ormarić sa umivaonikom lako možete poneti sa sobom čak i prilikom selidbe u budućnosti. Osim toga, zahvaljujući njemu možete sakriti slabe tačke u kupatilu i poboljšati izgled. 

No, bilo da preferirate zidni ili stojeći kupatilski nameštaj, potrudite se da obaberete model koji je u stanju da se nosi sa vlagom. To mogu biti modeli koji imaju prevlake od vinila, akrila ili obrađeno i izdržljivo drvo, zatim, ploče od mermera, granita i drugih luksuznih materijala. 


Šta je moderno i stilsko

Ukoliko obratite pažnju, uvidećete da je savremeni nameštaj neretko bele boje. Izrazit završni sjaj, dodatak drveta i elegantne ručke ono je što ovaj nameštaj krasi. I to je upravo moderan nameštaj. Neutralne boje koje dozvoljavaju da se svetlost širi kroz kupatilo i čini ga većim. Ukoliko se plasišite da se nameštaj bele boje može lako isprljati ili izgrebati, dobra varijacija njemu jesu komadi u sivim nijansama, smeđi i crni tonovi, ali i jaki kontrasti. Topao kontrast i dekorativni dodaci dopuniće stil enterijera. Takvi modeli dostupni su u različnitim oblicima, pa ih lako možete prilagoditi prostoru kupatila. 

Bilo da negujete tradicionalizam ili savremenost – vaše kupatilo možete ukrasiti sa modelima antičkog stila, oštrijeg i gracioznijeg dizajna. Pronađite stil koji vam najviše odgovara. 


Povedite računa o orijentaciji nameštaja i onome što vam je potrebno

Pre nego što kupite najrazličitiji nameštaj za kupatilo, steknite predstavu o prostoru. Izmerite širinu, dužinu i napravite nacrte. Nemojte se obeshrabrivati ukoliko željeni komadi nameštaja ne mogu da se uklope u prostor koji posedujete. Razmislite da li vam je potreban umivaonik sa prostorom za odlaganje, podni ormari, komplet fioka za skladištenje kozmetičkog asortimana, jedno ili više ogledala... I u skladu sa tim, ne žurite prilikom odabira. Potrudite se da svaki pojedinačni element upotpunjuje izgled i deluje uravnoteženo. 

Ukoliko ne volite da se cevi za vodu i drugi vodoinstalaterski elementi vide, možete angažovati stručno lice koje će pogledati kupatilo i pomoći vam da odaberete modele koji će prikriti sve ono što vam deluje neugledno. A ako ne volite buku i škripanje dok se fijoke i vratanca zatvaraju, potražite kupatilski nameštaj sa mehanizmima za tiho zatvaranje. Ostaje vam samo da uživate u ugradnji novog nameštaja i stvaranju prostranosti. 
Srodni tekstovi:


Osvežavanje doma

Nekada nemamo previše novca za potpuno renoviranje stana, ali nam je jednostavno potrebna neka novin...

Detaljnije

MODERAN ŽIVOT U POTKROVLJU

Mračna potkrovlja, pomalo klaustrofobična, postala su prestižna mesta za život. Bez obzira da li su ...

Detaljnije

Iznajmljivanje vozila sa vozačem – usluga koja se razlikuje

Usluge rentiranja danas su neverovatno razvijene u različitim sferama života i biznisa, a posebno u ...

Detaljnije

Ako Vam je potreban novi način oglašavanja štampa na tekstilu je odličan izbor za Vas

Vekovima  unazad ljudi su nalazili način da se izraze kroz umetnost. Bilo da je to crtanje u pe...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS