TRI RAZLOGA ZBOG KOJIH SU GUMENE PATOSNICE ZA AUTO PRAVI IZBOR ZA VAS


Putovanja Život

Iako se novim vozačima možda čini manje bitnim koji ćete izbor patosnica za auto napraviti pri prvoj kupovini svog automobila, oni iskusniji vozači znaju koliko upravo patosnice za auto mogu uticati na kvalitet vožnje. U to pre svega spada uticaj na vizuelni doživljaj unutrašnjosti automobila. Etison patosnice za auto se lako mogu isprljati i saviti, što remeti taj vizuelni doživljaj ali i stvara nervozu kod vozača koji ih često u toku vožnje moraju ispravljati, što se može dovesti u vezi i sa bezbednošću. Vozači sa gumenim patosnicama za auto skoro da se sa ovakvim problemima ne suočavaju, gumene patosnice za auto teško je saviti ali i teže isprljati ili izlizati. U nastavku teksta izdvajamo vam još neke prednosti gumenih patosnica za auto u donosu na etison, odnosno tepih patosnice. 

DUGOTRAJNOST

Od svakog investiranja u naš automobil imamo očekivanje da nam što druže potraje, odnosno da nam se isplati i da nam dobro služi to što kupujemo. Tu vrstu sigurnosti svakako nude gumene patosnice za auto koje imaju duži vek trajanja u odnosu na one druge. Prilikom korišćenja nožnih komandi za kretanje automobila (kvačila, kočnice i gasa) na mestu vozača dolazi do čestog pomeranja nogu što izaziva habanje površine ili njeno lako pomeranje i gužvanje, ali ovaj problem nećete imate ukoliko se odlučite za gumene patosnice za auto. Takođe, gumene patosnice za auto ne upijaju vodu, pa je manja verovatnoća da će one prodreti do samog poda - tepiha automobila ili ih dugotrajno oštetiti. U tom smislu manje su podložne flekanju i habanju zbog samog sastava. Iako ih vozači  nazivaju ,,zimskim“ patosnicama za auto, mnogo ih koriste aktivno i tokom leta. O njihovom kvalitetu govori i to što ih možete koristiti nekoliko godina.

ODRŽAVANJE

Jedan od najčešćih razloga koji će vam vozači koji koriste gumene patosnice dati kao odgovor na pitanje zašto su izabrali baš njih, može se podvesti pod lakoću održavanja. Izvadiš, opereš vodom, osušiš i vratiš. Tako lako. U vremenu samouslužnih autoperionica koje su nam dostupne, ovo je postala još lakša radnja. Odete da operete auto na jednu od njih, a tamo imaju četiri štipaljke koje vam omogućavaju da okačite vaše gumene patosnice, koje vrlo jednostavno operete jakim mlazom vode i to je to. Ostavite ih kratko da se ocede i osuše i dok usisate vaš automobil, one su spremne da za ponovnu upotrebu. Nema brige oko fleka, mokrih površina, trljanja patosnica niti cepanja.  

ZAŠTITNA FUNKCIJA

Treća, ali ne manje važna svakako jeste zaštitna funkcija koju gumene patosnice za auto imaju za dno odnosno tepih vašeg automobila. To je sve zbog njihovog specifičnog izgleda (izbrazdane su i imaju izdignute ivice koje sprečavaju curenje vode, snega izvan njih). Uzimajući u obzir njihov sastav i njihov oblik, voda i prljavština teško dolaze do samog dna automobila, pa tako teže dolazi i do direktinih oštećenja koja mogu naneti dugotrajnu štetu vašem automobilu (misli se pre svega na lim koji se nalazi na dnu automobila koji može biti oštećen dugoročnim natapanjem i vlažnom površinom tepiha automobila).
Srodni tekstovi:


Vodič za efikasno korišćenje promotivnih materijala za početnike u poslovanju

Za skok pri pokretanuvlastitog posla potrebno je mnogo rada, a početak poslovanja donosi mnogo novih...

Detaljnije

Sa fakultetskim znanjem stranog jezika, pravac – sud

Studiranje jezika, a naročito stranih nekada je bilo vrlo popularno, naročito zbog toga što j...

Detaljnije

Kako najlakše doći do Bugarske u predstojećoj sezoni?

Poseta Bugarskoj svakom pruža prijatan odmor. I dok drugi zbog udaljenosti ređe imaju priliku da pos...

Detaljnije

Neka vaše dvorište postane priča iz časopisa!

Svako od nas je barem jednom prolazeći pored raskošno uređenog dvorišta pomislio: &quo...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS