Šta videti u Parizu


Putovanja

Pariz, grad svetlosti jedna od glavnih svetskih tursitičkih destinacija. Statistički gledano Pariz je u samom vrhu turističke potražnje. Gledano kroz istoriju, grad svetlosti je jedan od najtraženijih prestonica koje se mogu posetiti. Iako kažu da je Pariz jedan od skupljih gradova, kao i da turisti koji žele obići isti moraju biti s dubljim džepom, ipak sve pada u vodu kada se sazna šta se može videti u Parizu. 

Znamenitosti Pariza

Pariz definitivno ima dušu, to je grad sa kulturom, svojevrsnom tradicijom i vekovnom istorijom. Mnoge znamenitosti Pariza stvarane su kroz decenije i vekove, sa posebnom notom tog vremena. „Šta videti u Parizu?“ Prvo je od pitanja koje svaki turista zapita i razmisli pre odlaska. Šta videti u Parizu pitaju osobe raznog životnog doba. Кo god da postavi ovo pitanje, uvek se dobije isti odgovor. Brošure pod nazivom „Šta videti u Parizu“ počinju i završavaju se na istom mestu. Najznačijne znamenitosti Pariza svakako je Ajfelov toranj. Gvozdena konstrukcija koja se nalazi na najprestižnijem mestu. Pored Ajfelovog tornja kao simbola Pariza druga najposećenija lokacija je muzej Luvr. Šta videti u Parizu preinači se u pitanje šta videti u Luvru. Svakako da je to Da Vinčijeva, Monaliza. Muzej takođe, sadrži vredne zbirke antičke i egipatske umetnosti. Još jedna znamenitost je gotska crkva Noter Dam. Izrađena je u gotskom stilu i poslećena Bogorodici Mariji. Nalazi se u središtu Pariza na reci Seni. Tako da svi putevi vode u Noter Dam. Ako želeite ući Pariz, morate proći kroz Trjunfalnu kapiju. Trijunfalna kapija nalazi se trgu Šarla de Gola. Nakon dugih šetnji svakako će vam prijati da popijete na daleko poznato francusko vino u nekom od šarmantnih pariskih kafea.

Pariska kuhinja

Pored pitanja šta videti u Parizu, postavlja se i pitanje šta jesti u Parizu. Naime, da bi osetili duh jednog naroda turisti se moraju upoznati sa tradicionalnom kuhinjom. Pariska kuhinja je specifična. Grad svetlosti nudi izobilje restorana u kojima se služi isključivo francuska kuhinja i pije isključivo francusko vino. Prelepa i ukusan hrana, isprepletanost slatkih i slanih ukusa, preliva, sosoeva, koji su karakteristični za frankcusku, uz francusko vinu čine doživljaj znatno drugačijim.  Кada turisti postave pitanje vodičima „šta videti u Parizu“, obično ih isprave i dodaju pored pitanja šta videti u Parizu, pita se i koje vino probati, koji restoran posetiti i kakva je hrana u restoranima koji su ukrašeni Mišelinovom zvezdom. Poznajemo mnoge koji su se toliko zaljubili u francusku kuhinju da su i nakon završenih studija ostalu u Parizu.

Avionski saobraćaj kao jedan od najboljiv vidova prevoza putnika

Ako se želi otputovati na odmor sam ili sa porodicom, mora se obratiti pažnja na mnogo koraka. Pored činjenice šta se može videti u Parizu, obići znamenitosti, probati francusku kuhinju, jedan od bitnih aktera kvalitetnog odmora je i sam put. Avio saobraćaj učiniće vaš odmor boljim i kvlitetnijim. Skratiće vreme trajanja samog putovanja, olakšaće putovanje i učiniti puovanje nezaboravnim. Avio letovi mogu obezbediti sve preduslove da turisti budu zadovoljni. Avionski saobraćaj je obično se odvija u tačno utvrđeno vreme. Letovi ne kasne, tačni su, i nude konfor. Avio saobraćaj je pogodan ako se putuje na kraći vremenski period, recimo vikend ili čak dnevne posete nekom mestu. Pariz sa svojim aerodromom  pruža dobru povezanost sa drugim delovima sveta. 


Srodni tekstovi:


Koji parket odabrati pri uklapanju u ostatak enterijera

Kada je u pitanju uređenje enterijera, podne obloge su jedan od najvažnijih elemenata koji diktiraju...

Detaljnije

Kada poželite najlepše zavese za spavaću sobu odaberite Mega Lux zavese

Mega Lux zavese su posebno dizajnirani modeli modernih i sofisticiranih zavesa koje su prilagođene ž...

Detaljnije

Kako vam se svidelo letovanje na Kipru

Internet je prepun poziva na letovanje, od agencija, turističkih organizacija, vlasnika hotela, rest...

Detaljnije

Malč kao najbolji supstrat za biljke

Kada cveće loše napreduje, kada bilje zastajkuju u svom daljem razvoju, a drveće ne lista i n...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS