Šta je važno znati kada se biraju naočare za vid iz optičarske radnje?


Zdravlje


Naočare za vid danas se nose kao bitan element poboljšanja vida pored kontaktnih sočiva, odnosno predstavljaju osnovni činilac vidnog polja preglednim i jasnim. Sve je veći broj osoba koje imaju problema sa vidom u ranijem životnom dobu, sve češće u detinjstvu i tinejdžerskim danima, a zatim i na fakultetu i kasnije srednjim godinama. 

U poređenju sa prethodnih nekoliko decenija, broj korisnika naočara za vid je izuzetno porastao, kao i tražnja za modelima u trendu iz optičarske radnje. To nije čudno, jer se mnogo vremena provodi ispred računa i drugih savremenih uređaja, pa koliko god ekrani danas imali zaštitu, stvaraju određeno zračenje.


Odlazak kod oftalmologa treba da bude deo prevencije 

Ne samo da je važno posetiti očnog lekara kada se jave simptomi oslabljenog vida, već je to značajno onda kada i nema nekih promena, kao prevencija njihovog javljanja. Bar jednom godišnje, potrebno je realizovati oftalmološki pregled i ustanoviti kakvo je stanje sa zdravljem oka, vidnim poljem, zenicama i svim drugim pokazateljima vida. 

U slučaju pojave simptoma, pregled se može obaviti i od strane očnog lekara koji dolazi u optičarske radnje u predviđenim terminima. Na taj način, pojednostavljuje se čitav proces odabira naočara za vid, jer se na jednom mestu dobija pregled oftalmologa, a zatim i prilika odabira adekvatnog i željenog modela. 


Naočare za vid moraju biti udobne, komforne i bez osećaja pritiska

Kada se biraju odgovarajuće naočare za vid, one moraju biti izuzetno udobne, stvarati osećaj rasterećenja i komfora, kao i učiniti preglednost okoline potpuno jasnom. Kako postoje klasična stakla koja su često teška, neretko se bira varijanta od plastike, što olakšava njihovo svakodnevno nošenje. 

To naravno zavisi od potreba za stavljanjem cilindra i drugih elemenata dioptrije u odgovarajući oblik stakala, što će najbolje savetovati očni lekar i zaposleni iz optičarske radnje. Okviri za naočare izrađuju se od plastike, metala, sa dodatkom gume i drugih materijala, pa se prosto moraju isprobati i sa aspekta osećaja udobnosti. 


Savete profesionalnih lica je uvek prednost poslušati

Osobe koje se bave izradom dioptrijskih naočara i drugi zaposleni optičarske radnje, uvek su na raspolaganju da pruže potreban savet kupcima. Bez obzira da li postoji dilema za kupovinom određenog oblika stakla ili rama naočara, ili se razmatra multifokalna dioptrija sa nekoliko različitih prelaza, u svakom trenutku će obezbediti korisne savete i sugestije. 

Kada se naočare kupuju na drugim mestima, kao što su radnje sa robom široke potrošnje, pijace i slično, nije moguće dobiti takve preporuke, pa se očekuje samostalno razmatranje najboljeg rešenja. Takođe, u slučaju da se ukaže potreba popravke naočara, saniranja stakala i kupovine dodatne opreme kao što su kutije, krpice i tečnosti za čišćenje, sve se može pronaći na jednom mestu – u ponudi najbolje optičarske radnje.

Optičarske radnje su najpouzdanije mesto za kupovinu naočara za vid, konsultacije sa profesionalnim osobljem, čak i realizaciju očnih pregleda koje organizuju. Kvalitet je imperativ kada se biraju naočare koje će se nositi svakoga dana, što se manifestuje kao trajnost materijala izrade, čvrstoća i otpornost, stepen zaštite od različitih uticaja i drugo. 
Srodni tekstovi:


KAKO ODABRATI PRAVI TEPIH ?

Koliko god se njegova uloga menjala kroz vreme, tepih je i dalje jedan od nezamenjivih elemenata dek...

Detaljnije

Šta predstavljaju inovativni krovni sendvič paneli?

Konstrukcija krova ima bitno mesto u izolaciji čitavih objekata i sprečavanju prodiranja padavina, v...

Detaljnije

Šta treba da znamo o pumpama za vodu?

Kako bi voda mogla da se kao tekuča voda koristi u domaćinstvu, mora da bude pod nekim vidom pritisk...

Detaljnije

Kako se zauvek rešiti fleka od bubuljica: Vodič korak po korak!

Fleke od bubuljica predstavljaju jedan od najučestalijih problema sa kojima se suočavamo kada je reč...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS