Pročitajte savete kako da odaberete odgovarajuće fotelje za svoj dom


Život

Odabrati odgovarajuću fotelju za svoj enterijer nije nimalo lak zadatak, iz razloga što postoji toliko različitih modela da jednostavno nije lako odlučiti se. Izbor fotelja je sada toliko veliki da predstavlja pravi izazov biti strogo selektivan i svesti izbor samo na jednu, koju ćete, naposletku, i kupiti. Svaka fotelja je priča za sebe, urađena u jedinstvenom stilu i šalje jedinstveni utisak kada se nađe u prostoru. 


Ovaj komad nameštaja je veoma koristan. Osnovna funkcija mu je da vam obezbedi dodatan prostor za sedenje, ali pored toga, fotelje se biraju i iz estetskih razloga. One na poseban način doprinose estetici enterijera, predstavljajući ponekad i komad nameštaja koji najviše privlači pažnju u prostoru, zavisno od dizajna. Postoji zaista mnogo modela fotelja koje odlikuje različit dizajn, oblik, boje i namene, stoga je važno izabrati fotelju u skladu sa prostorom kojem je namenjen. Zbog toga i još nekih razloga je važno razmisliti o nekoliko parametara kada birate fotelju za svoj dom ili poslovni prostor

Parametri za odabir fotelje kojom ćete biti maksimalno zadovoljni


Prostor kojem je namenjena - kao što je gore navedeno, najpre je potrebno odrediti za koji prostor kupujete fotelju, da li je to vaš dom ili možda poslovni prostor. Po pravilu, fotelje za poslovni prostor bi trebalo jednostavnog i neutralnog izgleda, formalnijeg dizajna, bez upadljivih boja i drugih elemenata. Što se tiče fotelja za vaš dom, tu možete da pustite mašti na volju i da birate fotelju u skladu sa ličnim preferencijama kada je reč o stilovima uređenja enterijera. Imajte na umu da fotelje zaista privlače pažnju u prostoru i vodite se time prilikom odabira.


Stil fotelje - Ovaj istovremeno dekorativni i funkcionalni nameštaj je veoma inspirativan za industriju nameštaja koja nam nudi prilično veliki izbor kada je reč o izgledu fotelja. Tako, možete naći fotelje ekstravagantnog, “šik” izgleda, zatim elegantne i glamurozne komade, kao i potpuno jednostavne, klasične modele, a i fotelje u raznim bojama, od šarenih do jednobojnih. Razmislite koji stil dominira u vašem prostoru, da li ste ljubitelj minimalizma ili volite da se poigravate sa komadima nameštaja, bojama i oblicima u prostoru. Odgovarajuća fotelja će svakako doprineti estetici enterijera kada je usklađena sa dominantim stilom u prostoru. 


Materijal fotelje - Ne postoji pravilo koje govori da se ovaj kriterijum mora ispoštovati, već je to najpre vaša odluka i zavisi od vašeg ličnog dojma estetike i udobnosti. Ipak, ukoliko želite fotelju koja pruža potpunu udobnost, onda biste trebali da date prednost mekšim materijalima poput somota. Ako vam je izdržljivost ipak glavni kriterijum, pa još ste i ljubitelj nešto klasičnijih modela, u tom slučaju je koža odličan izbor.


Praktičan i dekorativan detalj koji prostoru daje posebnu čar 


Ukoliko ste odlučili da svoj dom ili neki drugi vama važan prostor oplemenite foteljom, doneli ste pravu odluku. Ovaj detalj u prostoru, pored svoje osnovne, praktične funkcije, a to je da bude dodatan prostor za sedenje, ima i dekorativnu funkciju da podigne estetiku prostora na viši nivo. Fotelje na svojevrstan način govore i o našem afinitetima kada je reč o stilovima uređenja, da li smo ljubitelji ekstravagancije, klasike, minimalizma ili drugih stilova. Imajte to na umu kada birate fotelju - jer i ona, pored ostalih elemenata u prostoru, govori o vama i o vašem stilu, te odaberite onu koja će o vama govoriti na najlepši način. 

Srodni tekstovi:


Zašto su granitne pločice dobar izbor za kuhinju?

Granitne pločice poznate su po mnogim dobrim karakteristikama i osobinama koje imaju i zbog kojih su...

Detaljnije

Releji su jedan od najvažnijih sigurnosnih uređaja u svakom sistemu, a pogledajte od čega zavisi njihova cena

Najvažnija komponenta koja garantuje bezbednost u svakom električnom sistemu, u zgradama ili uređaji...

Detaljnije

Vodič za efikasno korišćenje promotivnih materijala za početnike u poslovanju

Za skok pri pokretanuvlastitog posla potrebno je mnogo rada, a početak poslovanja donosi mnogo novih...

Detaljnije

Ako Vam je potreban novi način oglašavanja štampa na tekstilu je odličan izbor za Vas

Vekovima  unazad ljudi su nalazili način da se izraze kroz umetnost. Bilo da je to crtanje u pe...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS