Kako odabrati odgovarajući bojler


Građevina Život


Bojler je uređaj koji se može naći u svakom domaćinstvu jel bez njeg aili nema topple vode za tuširanje I druge  poslove koji podrazumevaju toplu vodu ili nema ni toplog doma. Grejanje vode igra važnu ulogu u vašem domu. Tamo je to moguće na dva načina: centralizovano i decentralizovano. Ako želite da zamenite postojeću bojler, važno je znati od čega poći. To svavako podrazumeva poći od  toga koji vam tip bojlera treba, veličina i efikasnost koju bojler dvojom grejnom snagom pruža.

Ono što je činjenica jeste da bilo koji bojler odaberete  bojleri mogu da utiču na udobnost i troškove vašeg doma. Ako želite da instalirate novi bojler za toplu vodu ili da zamenite postojeći tip, vaš izbor imaće  veliki uticaj na dugoročne uštede. Pogledajte šta vam stručna lica iz ePonude savetuju.  Ono od čega treba poći jeste dali vam je potreban električni, klasičan bojler, protočni bojler ili drugi. Odnosno da li vam treba samo za toplu vodu u kupatilu I kuhinji ili se putem bojlera zagreva i voda i vaš prostor u kome boravite putem grejnih tela.


Električni bojler


Električni bojler je rezervoar za toplu vodu uključuju se samo kada je potrebna topla voda. Ima ih raznih zapremina i veličina i mogu se vertikalno ili horizontalno montirati. Sadrži električni grejač potopljen u vodi I obično grejanje vode ide do stepeni Celzijusa. Ručno se podešava i na taj način pruža odabir  željene  i ekonomične temperature. Vreme zagrevanja sa električnim grejačem od 15 do stepeni Celzijusa je 185 min. Garancija za bojlere ovog tipa obično je 10 godina. 

Može se koristiti za zagrevanje vode u kupatilu ili kuhinji. Ako su vaše potrebe za toplom vodom niske, mali rezervoar za skladištenje je dobra ideja. Ovi mali bojleri su dizajnirani za slavinu i često se mogu montirati ispod sudopere ili umivaonika. 

Protočni bojler


U poslednje vreme povećano je interesovanje za protočnim bojlerima. Protočni bojleri zagrevaju vodu pomoću električnih spirala ili plinskih grejača (u zavisnosti od toga da li je reč o električnom ili gasnom protočnom bojleru.). Ovi uređaji zagrevaju vodu samo dok prolazi kroz njih, dok standardni bojleri stalno greju vodu pa vam je topla voda dostupna u svakom trenutku. Za razliku od standardnih bojlera koji da bi voda u njima bila topla moraju stalno da rade i troše struju, protočni bojler radi samo onda kada voda prolazi kroz njega. Princip rada električnog protočnog bojlera je sledeći: kada pustite hladnu vodu na slavini, ona dospeva u rezervoar bojlera i dolazi do aktivacije senzora za pritisak

Voda uspostavlja kontakt sa grejačima to jest električnim spiralama i koristi od njih toplotu, i tako zagrejana voda izlazi na mesto predviđeno za to. Ukoliko temepratura dostigne dozvoljenu temperaturu u bojleru  “prekidač“ automatski isključuje dotok električne energije. Kada je u pitanju podešavanje temperature vode, postoje protočni bojleri koji imaju mogućnost finog podešavanja od 0,5 stepeni, a neki imaju prekidač sa dve temperature: 38 i 60 stepeni Celzijusa.  Oni koji imaju mali stan ili malo protočni bojleri razbih dimenzija su pravi izbor za njih jer zbog malih dimenzija zauzima manje prostora od standardnog bojlera. Ukoliko živite u iznajmljenom stanu, kupovina protočnog bojlera je dobra izbor  jer ga možete poneti sa sobom kada se budete selili u drugi stan.    
.


Srodni tekstovi:


Sve o slavinama što treba da znate

Slavine su neophodne u svakom domaćinstvu za kontrolu protoka vode u kući ili stanu. Ovde vam predst...

Detaljnije

Kakve sve usluge pružaju prevodilačke agencije?

Ljudi se svakodnevno povezuju sa osobama širom sveta, posluju i funkcionišu normalno. To je moguće z...

Detaljnije

Vodič za efikasno korišćenje promotivnih materijala za početnike u poslovanju

Za skok pri pokretanuvlastitog posla potrebno je mnogo rada, a početak poslovanja donosi mnogo novih...

Detaljnije

Kako organizovati i unaprediti poslovne sastanke u manjim komapnijama

Poslovni sastanci predstavlju izuzetno važan segment svakog poslovanja i svi oni koji žele da unapre...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS