Iskustva vlasnika sa izgradnjom montažne kuće i životom u istoj


Građevina Život

Kupili ste plac i sada je vreme da počnete da pravite kuću? Dvoumite se oko izgradnje klasične i montažne kuće? Mnogi su bili u ovoj situaciji gde nisu mogli da se odluče u vezi načina izgradnje objekta. Svemu tome i ne doprinosi i okolina, jer svako ima neko ubeđenje u koje čvrsto veruje i ne ustručava se da podeli svoje mišljenje, čak i onda kada ono nije traženo. Mi smo se raspitali i došli do iskustava vlasnika monažnih kuća koja ćemo preneti u daljem tekstu. 

Montažne kuće se brzo greju


Mnogi koji se dvoume između izgradnje klasične i montažne kuće najviše brinu oko troškova grejanja objekta. Oni koji žive u montažnim objektima tvrde da im nije problem da zagreju kuću, kao i to da se toplota dugo zadržava. Ovo su istakli i oni koji se greju na gas, kao i oni koji za grejanje koriste struju ili čvrsto gorivo. Neki vlasnici montažnih objekata čak tvrde da im je za grejanje kuće od stotinak kvadrata na gas za celu sezonu bilo potrebno oko pedesetak hiljada dinara, što je, morate priznati, prilično impresivno. 

Razlog bog kog je grejanje montažne kuće, odnosno održavanje temperature u istoj prilično povoljno je to što se ovakvi objekti prave od materijala koji su dobri izolatori. Svaki panel i za spoljne i za unutrašnje zidove sastoji se od nekoliko slojeva među kojima su i materijali koji služe za izolaciju. Uzevši u obzir da je za izolaciju tradicionalno građene kuće potrebno izdvojiti ozbiljan novac kako se stanari ne bi smrzavali, jasno je da su montažni objekti značajno energetski efikasniji. 

Brzina izgradnje


Svako ko je gradio montažnu kuću istakao je da bi se ponovo odlučio na isti korak samo zbog brzine izgradnje objekta. Da biste dobili gotovu kuću po principu ključ u ruke potrebno je oko dva meseca. Da bi bilo jasnije, objasnićemo šta znači gradnja po principu „ključ u ruke“. Dakle, kada se dogovarate sa preduzimačem oko cene montažne kuće, vi ćete se dogovoriti da li će radovi stati kada se završi siva faza, ili će se uraditi i svi fini radovi, postavljanje pločica, laminata, kuhinje, razvođenje struje, uvođenje grejava, postavljanje kupatilske sanitarije... U suštini, „ključ u ruke“ znači da na kraju radova na Vama ostaje samo da unesete nameštaj i uselite se.


Nema čekanja na majstore


Ono što su skoro svi istakli kao veliku prednost je što se prilikom izgradnje montažne kuće ne čekaju majstori kao kod gradnje klasične. Kada se dogovorite sa građevinskom firmom i kada konačno počnu radovi ekipe dolaze jedna za drugom i sve faze radova se završavaju jedna za drugom. Ovo je posebno važno onima kojima je jako bitno da se što pre usele u svoju kuću jer ne žele da plaćaju stanarinu i mesecima čekaju na majstore da im završe postavljanje pločica ili laminata.

Nema vlage


Ono što je velika prednost montažnih kuća u odnosu na klasične je to što nema problema sa vlagom. Jedna članica foruma je istakla da se u svoju kuću uselila brzo nakon poplave koja je značajno oštetila ostale kuće u komšiluku. Ona je istakla da njene komšije koje imaju klasično građene kuće i dalje imaju problem sa vlagom, dok to kod nje nije slučaj.
Srodni tekstovi:


KNJIGOVODSTVENE AGENCIJE – NAJVEĆI PRIJATELJI PRIVATNIKA

Privatnici imaju veliku dilemu oko činjenice kome poveriti njihove poslovne knjige! Da biste doneli ...

Detaljnije

Mašine za rad na građevini

Kada se priča o radu na građevini mora da se dobro obrati pažnja na mašine koje se koriste pri radu....

Detaljnije

Opremite kancelarije neophodnim priborom za rad

Neophodni pribor za rad u kancelarijama podrazumeva adekvatan potrošni materijal koji nazivam...

Detaljnije

Planirate duže putovanje? Da li je bolje ići sopstvenim ili organizovanim kombi prevozom?

Kada planirate svoj odmor, sigurno da vam je vrlo važno da bezbedno dođete do željene destinacije. D...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS