Atraktivne lokacije za stanovanje u Beogradu


Građevina Građevina

Poslednjih nekoliko godina se ozbiljno radi na izgradnji stambenih objekata širom Srbije, a najveći broj oblakodera je upravo podignut u Beogradu. Ukoliko tragate za boljom radnom pozicijom, luksuznijim stanom ili nekom promenom u životu, u narednim redovima navešćemo atraktivne lokacije za stanovanje u Beogradu. Listu će sačinjavati otmene i elitne stambene adrese, gde su cene kvadrata nešto više u odnosu na prosečne. 

Belgrade Waterfront – sinonim za prestiž

Kako pričati o atraktivnim lokacijama za stanovanje u prestonici, a izostaviti višemilionski projekat Beograda na vodi? Ovaj projekat o urbanoj regeneraciji grada započet je pre nešto više od deset godina, a do danas je izgrađeno 14 useljivih zgrada (preko deset hiljada stanova), na stotine ugostiteljsih objekata i prodavnica, te nekoliko škola i vrtića. Beograd na vodi je za kratko vreme postao favorit imućnih lokalaca i inostranih državljana, pa su investicije u nekretnine na ovoj lokaciji izuzetno česta pojava. Nemojte se iznenaditi ukoliko u Beogradu na vodi sretnete naše popularne zvezde. Zapravo, ukoliko ovde kupite stan, velika je  mogućnost da će vam domaće poznate ličnosti biti prve komšije.

Atraktivne lokacije za stanovanje – Novi Beograd

Novi Beograd je verovatno najpogodnija lokacija za stanovanje u srpskog prestonici. Za život u ovoj opštini se pretežno opredeljuje mlađe stanovništvo, a pre svega zbog modernog i brzog stila življenja. U ovom delu Beograda postoji puno obrazovnih institucija, tržnih centara, restorana, noćnih klubova, pešačkih staza i poslovnih zona. Od oblakodera, nižih i „intimnijih” solitera, dvospratnica pa sve do kuća, postoji zaista širok izbor nepokretnosti. Ponudu stanova možete pogledati na linku prodaja stanova Novi Beograd. Vredi napomenuti da su kancelarije velikih kompanija uglavnom stacionirane u ovom kraju grada, tako da će paleta zaposlenja takođe biti još jedan od uverljivih razloga za život na Novom Beogradu.

Dedinje – beogradski Beverli Hils

Kada su u pitanju elitne destinacije za stanovanje u Beogradu, Dedinje se mnogima nameće kao prva asocijacija. Ovaj kraj grada je odvajkada poznat kao otmeniji deo Beograda, gde svoje domove najčešće obezbeđuju poznate ličnosti. Srpski džet-set navedenu lokaciju najčešće bira  zbog impozantnih i luksuznih građevina, a takođe vredi istaknuti i kvalitet noćnog života. Pored toga, ovo je jedan od najlepših i najšumovitijih krajeva prestonice sa prelepim drvoredima javora. Za beogradski Beverli Hils još su karakteristične i visoke raskošne kapije, upečatljive fasade, letnjikovci i predivne fontane. Domaći, ali i inostrani investitori su prepoznali  potencijal ove lokacije, pa se šetnjom kroz ulice Dedinja često možemo susresti sa izgradnjom novih stambenih, poslovnih i ugostiteljskih objekata. 

Vračar – stecište slavnih boema

Vračar je najmanja i najgušće naseljena prestonička opština (broji nešto više od pedeset hiljada stanovnika). Inače je poznat i kao boemski kraj Beograda, sa nekoliko kultnih kafana koje su neretko posećivali slavni pesnici, glumci i drugi velikani. Osim toga, u ovom delu grada su stacionirani i najpopularniji beogradski lokaliteti, između kojih se svakako ističe hram Svetog Save. Visoka stopa naseljenosti pruža puno mogućnosti za socijalizaciju, ali ujedno rezultira ogromnim gužvama te čestim saobraćajnim špicevima. Samim tim, u gradu je veoma teško pronaći slobodno parking mesto, tako da bi bilo poželjno da pronađete nekretninu sa privatnim parkingom ili garažom. 

Atraktivne lokacije za stanovanje – Senjak

Senjak je dobro naseljeni deo grada koji pripada opštini Savski venac. Bogat je ambasadama, diplomatskim rezidencijama, a još ga nazivaju i „krajem elitnog stanovništva”. Pored ekskluzivnih restorana, klubova, hotela te spa i šoping centara, ovde su još stacionirane i mnoge obrazovne institucije. Interesantno je napomenuti da se u naselju nalazi i Muzej afričke umetnosti. Krajeve grada poput Senjaka, ali i Dedinja, karakterišu zelena stambena područja za porodice, gde je vazduh svežiji i tempo života nešto manje užurban. S tim u vezi, navedene lokacije će verovatno biti najbolje moguće opcije za život u porodničnom okruženju.

Kupovinom stana započinjete novu etapu u svojim životima, na drugoj lokaciji, te u novom okruženju. S tim u vezi, odluku o preseljenju nikako ne bi trebalo donositi bez detaljnog razmišljanja i informisanja. Formirajte listu uslova koje bi idealna lokacija morala da ispunjava i razmišljajte o tome da li ista zadovoljava potrebe kompletne porodice. Neki ljudi pre kupovine nekretnine žele da iznajme stan kako bi se pravovremeno upoznali sa krajem i komšilukom, tako da možete iskoristiti i ovu opciju. Nemojte da žurite, već razmišaljte dugoročno! Srećna selidba!

Srodni tekstovi:


Iskustva vlasnika sa izgradnjom montažne kuće i životom u istoj

Kupili ste plac i sada je vreme da počnete da pravite kuću? Dvoumite se oko izgradnje klasične i mon...

Detaljnije

Kakva je trenutno situacija na tržištu nekretnina? Koliko su moguće promene?

Dinamično i neizvesno, tržište nekretnina odavno predstavlja barometar ekonomske aktivnosti i...

Detaljnije

HTZ oprema za građevinske radnike

Gradilišta su poznata po tome što predstavljaju znatno veću opasnost od bilo kog drugo...

Detaljnije

Kako ojačati imuni sistem i sprečiti infekcije kandidom

Candida je gljivica koja se prirodno nalazi u našem telu, posebno u ustima, crevima i genital...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS