Atraktivne lokacije za stanovanje u Beogradu


Građevina Građevina

Poslednjih nekoliko godina se ozbiljno radi na izgradnji stambenih objekata širom Srbije, a najveći broj oblakodera je upravo podignut u Beogradu. Ukoliko tragate za boljom radnom pozicijom, luksuznijim stanom ili nekom promenom u životu, u narednim redovima navešćemo atraktivne lokacije za stanovanje u Beogradu. Listu će sačinjavati otmene i elitne stambene adrese, gde su cene kvadrata nešto više u odnosu na prosečne. 

Belgrade Waterfront – sinonim za prestiž

Kako pričati o atraktivnim lokacijama za stanovanje u prestonici, a izostaviti višemilionski projekat Beograda na vodi? Ovaj projekat o urbanoj regeneraciji grada započet je pre nešto više od deset godina, a do danas je izgrađeno 14 useljivih zgrada (preko deset hiljada stanova), na stotine ugostiteljsih objekata i prodavnica, te nekoliko škola i vrtića. Beograd na vodi je za kratko vreme postao favorit imućnih lokalaca i inostranih državljana, pa su investicije u nekretnine na ovoj lokaciji izuzetno česta pojava. Nemojte se iznenaditi ukoliko u Beogradu na vodi sretnete naše popularne zvezde. Zapravo, ukoliko ovde kupite stan, velika je  mogućnost da će vam domaće poznate ličnosti biti prve komšije.

Atraktivne lokacije za stanovanje – Novi Beograd

Novi Beograd je verovatno najpogodnija lokacija za stanovanje u srpskog prestonici. Za život u ovoj opštini se pretežno opredeljuje mlađe stanovništvo, a pre svega zbog modernog i brzog stila življenja. U ovom delu Beograda postoji puno obrazovnih institucija, tržnih centara, restorana, noćnih klubova, pešačkih staza i poslovnih zona. Od oblakodera, nižih i „intimnijih” solitera, dvospratnica pa sve do kuća, postoji zaista širok izbor nepokretnosti. Ponudu stanova možete pogledati na linku prodaja stanova Novi Beograd. Vredi napomenuti da su kancelarije velikih kompanija uglavnom stacionirane u ovom kraju grada, tako da će paleta zaposlenja takođe biti još jedan od uverljivih razloga za život na Novom Beogradu.

Dedinje – beogradski Beverli Hils

Kada su u pitanju elitne destinacije za stanovanje u Beogradu, Dedinje se mnogima nameće kao prva asocijacija. Ovaj kraj grada je odvajkada poznat kao otmeniji deo Beograda, gde svoje domove najčešće obezbeđuju poznate ličnosti. Srpski džet-set navedenu lokaciju najčešće bira  zbog impozantnih i luksuznih građevina, a takođe vredi istaknuti i kvalitet noćnog života. Pored toga, ovo je jedan od najlepših i najšumovitijih krajeva prestonice sa prelepim drvoredima javora. Za beogradski Beverli Hils još su karakteristične i visoke raskošne kapije, upečatljive fasade, letnjikovci i predivne fontane. Domaći, ali i inostrani investitori su prepoznali  potencijal ove lokacije, pa se šetnjom kroz ulice Dedinja često možemo susresti sa izgradnjom novih stambenih, poslovnih i ugostiteljskih objekata. 

Vračar – stecište slavnih boema

Vračar je najmanja i najgušće naseljena prestonička opština (broji nešto više od pedeset hiljada stanovnika). Inače je poznat i kao boemski kraj Beograda, sa nekoliko kultnih kafana koje su neretko posećivali slavni pesnici, glumci i drugi velikani. Osim toga, u ovom delu grada su stacionirani i najpopularniji beogradski lokaliteti, između kojih se svakako ističe hram Svetog Save. Visoka stopa naseljenosti pruža puno mogućnosti za socijalizaciju, ali ujedno rezultira ogromnim gužvama te čestim saobraćajnim špicevima. Samim tim, u gradu je veoma teško pronaći slobodno parking mesto, tako da bi bilo poželjno da pronađete nekretninu sa privatnim parkingom ili garažom. 

Atraktivne lokacije za stanovanje – Senjak

Senjak je dobro naseljeni deo grada koji pripada opštini Savski venac. Bogat je ambasadama, diplomatskim rezidencijama, a još ga nazivaju i „krajem elitnog stanovništva”. Pored ekskluzivnih restorana, klubova, hotela te spa i šoping centara, ovde su još stacionirane i mnoge obrazovne institucije. Interesantno je napomenuti da se u naselju nalazi i Muzej afričke umetnosti. Krajeve grada poput Senjaka, ali i Dedinja, karakterišu zelena stambena područja za porodice, gde je vazduh svežiji i tempo života nešto manje užurban. S tim u vezi, navedene lokacije će verovatno biti najbolje moguće opcije za život u porodničnom okruženju.

Kupovinom stana započinjete novu etapu u svojim životima, na drugoj lokaciji, te u novom okruženju. S tim u vezi, odluku o preseljenju nikako ne bi trebalo donositi bez detaljnog razmišljanja i informisanja. Formirajte listu uslova koje bi idealna lokacija morala da ispunjava i razmišljajte o tome da li ista zadovoljava potrebe kompletne porodice. Neki ljudi pre kupovine nekretnine žele da iznajme stan kako bi se pravovremeno upoznali sa krajem i komšilukom, tako da možete iskoristiti i ovu opciju. Nemojte da žurite, već razmišaljte dugoročno! Srećna selidba!

Srodni tekstovi:


Pogledajte ideje za povoljne poklone za Dan zaljubljenih

Februar je mesec ljubavi i tada svi koji su u paru, a i oni koji to žele da budu, kreću u potragu u ...

Detaljnije

Kipar leto 2022 – najbolji mix svega što ste oduvek voleli

U Srbiji se poslednjih godina većina ljubitelja mora deli na one koji uvek biraju Grčku i na one koj...

Detaljnije

Osvežavanje doma

Nekada nemamo previše novca za potpuno renoviranje stana, ali nam je jednostavno potrebna neka novin...

Detaljnije

Bez neprijatnih iznenađenja: Precizno i temeljno odgušenje kanalizacije

Kada govorimo o vodoinstalaterskim uslugama, odgušenje kanalizacije je svakako jedna od naslo...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS