5 prednosti kompozitnih faseta koje će vas oduševiti


Zdravlje Zdravlje

kompozitne fasete

Viniri ili fasete su dva imena za istu, trenutno najpopularniju estetsku intervenciju na zubima. Reč je o promeni boje i izgleda zuba koja može da se postigne u samo jednoj poseti svom stomatologu.

Zdravi zubi jesu osnov lepog osmeha, ali ni tada ne mogu da izgledaju estetski savršeno, naročito ako nemaju skladan izgled ili istu boju. Takvi zubi se ne leče, niti je opravdano postavljati zubne navlake samo da bi transformisali njihov izgled.

Stomatolozi do skoro nisu imali druge opcije nego da pribegavaju agresivnijim metodama koje su po nekad uključivale postavljanje veštačke krunice. Do skoro je bilo tako, ali se sada sve menja sa kompozitnim fasetama i mogućnostima koje one donose.

1# Kompozitne fasete se postavljaju no-prep metodom

Jedan od retkih postupaka koji se mogu uraditi bez prethodne pripreme (no-prep) je postavljanje kompozitnih faseta na prednju stranu zuba. Ona se direktno stavlja i oblikuje na zubima, ne modelira se prethodno i ne zahteva nikakve dodatne radove na zubima da bi viniri stajali.

Ove kompozitne fasete se prave od istog materijala kao i bele plombe i zato se mogu direktno lepiti na zube i stajati bez problema.

2# Postavljanje ne boli i radi se u samo jednoj poseti

Za razliku od keramičkih faseta, ovde nema brušenja i skidanja zubne mase da bi fasete stajale. To znači i da postavljanje ne boli, nema nelagodnosti, osećaja bola, niti uništenja zdrave mase zuba.

Kompozitni viniri se postavljaju u jednoj poseti dok je kod keramičkih modela potrebno da se uzme otisak, pa pripreme zubi pa kad se izrade ljuspice i da se postave na jedan ili više zuba.

Ovo je način da se brzo i lako dobija potpuna transformacija prednjeg dela zuba.

3# Kompozitne fasete su jeftine

Za samo par desetina evra se može izraditi i postaviti što je mnogo povoljnije nego izrada keramičkih vinira koji su nekoliko puta skuplji.

Pacijentima je mnogo lakše finansirati fasete, naročito ako se postavlja nekoliko zuba ili ceo prednji niz. Drugu vrstu je mnogo teže finansirati pa se najčešće rade jedan po jedan zub što čitavu proceduru prolongira.

4# Fasete se održavaju sasvim normalno

Kada se oblikuju i postave, kompozitni viniri stoje bez problema i ne zahtevaju nikakvo posebno održavanje.

Potrebno je paziti pri žvakanju sitne, čvrste hrane koja se gricka, a zubi se normalno peru i čiste koncem. Dakle, nije potrebno puno promena pa da ljuspice traju dugo.

Ipak, važno je da stomatolog redovno pregleda zube i zdravlje faseta pa da se svaka pukotina sanira ili ljuspica zameni.

5# Mogu da traju čak i deceniju

Ako se pravilno održavaju i ne opterećuju nepravilnom hranom, kompozitne fasete traju čak deceniju pa i duže.

Za svo to vreme pacijent nema potrebe za ikakvim promenama, a kada prođe rok trajanja jednostavno se postavljaju nove ljuspice i zubi nastavljaju da budu lepi i oblikovani onako kako to želite.

Prelep osmeh je svima dostupan. Ne morate živeti sa sitnim nesavršenostima niti uništavati zdrave zube da bi došli do promene. Odaberite kompozitne fasete i na najbolji način transformišite svoj osmeh.Srodni tekstovi:


KNJIGOVODSTVENE AGENCIJE – NAJVEĆI PRIJATELJI PRIVATNIKA

Privatnici imaju veliku dilemu oko činjenice kome poveriti njihove poslovne knjige! Da biste doneli ...

Detaljnije

Benefiti trčanja na traci: zašto biste trebali da imate ovu spravu?

Svi mi znamo koliko je fizička aktivnost bitna za naše zdravlje. Međutim, zbog ubrzanog način...

Detaljnije

O kojim zdravstvenim problemima muškarci ne vole da govore?

Iako muškarci važe za „glavu porodice“, neretko se dešava da u pojedinim ž...

Detaljnije

Kako su se menjali sportovi na olimpijskim igrama kroz vekove?

Sportovi na Olimpijskim igrama su se drastično promenili od antičkog doba. Sve je počelo sa antičkim...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS