Kakve prednosti donose zubni implanti?


Zdravlje Zdravlje

zubni implanti


Savremena oralna hirurgija donosi jedinstven sistem zamene nedostajućih zuba korišćenjem zubnih implantata. Kada pacijenti čuju koliko koštaju zubni implanti, odmah odustaju od ugradnje, ne gledajući njihove dobre osobine i da li se na kraju ipak više isplati jednom platiti višu cenu i imati trajan veštački zub.

Koje su to najznačajnije prednosti koji se očekuju postavljanjem zubnih implanta? Zašto se kaže da je ovo najsavremeniji sistem popunjavanja nedostajućih zuba?


1. Najbolja zamena za izvađen zub


Zubni implanti jedni u potpunosti imitiraju ceo zub, i koren i krunicu. U vilicu se postavlja titanijumski šraf koji srasta u nju i čini dobru osnovu za fiksiranje krunice tako da zub bude čvrst i izdržljiv.

Osim ove prednosti, imitirajući koren sprečava dalje povlačenje desni koje nastaje kada je koren izvađen.


2. Zubni implanti mogu da zamene i davno izvađen zub


Jedan od najtežih posledica gubitka zuba je povlačenje vilice što dovodi do „upadanja obraza“, gubitka tonusa mišića na toj strani, loše funkcije žvakanja…

Sve ovo zubni implanti mogu da reše. Ugradnom veštačkog korena on polako srasta sa tkivom i kostima što dovodi do potpunog oporavka vilice.

U slučaju kada su se desni toliko povukle da je nemoguće da se  zubnim implantima popuni nedostajući prostor, postoji rešenje – augmentacija.

Pre postavljanja zubnih implanta, augmentacijom se dodaje deo veštačke kosti u vilicu koja prva sraste pa se tek potom postavlja šraf. Dakle, i za pacijente koji su dugo godina bez zuba postoji rešenje. Zubni implanti će i njima vratiti sve funkcije vilice i prelep osmeh.


3. Ugradnjom zubnih implanta se ne oštećuju zdravi zubi


Zubni implanti donose revoluciju jer nema potrebe da se proteza fiksira za zdrave zube. To je veliko unapređenje jer su popularni „mostovi“ morali da se na ovaj način fiksiraju pa su se uništavali i zdravi zubi.

Sa zubnim implantima se zaista unapređuje dentalno zdravlje i nema posledica po ostale zube.


4. Odlična zamena za svaki zub


Nije važno koja je pozicija nedostajućeg zuba, ovo je odličan način zamene. Na svakoj poziciji se može postaviti korenski deo, a krunice se izradom i bojom uklapaju u niz vaših prirodnih zuba.


5. Nega veštačkih zuba


Nega zubnih implanta je potpuno ista kao i nega vaših stalnih zuba: četkica, pasta i konac za zube. Iako se ovi zubi ne mogu pokvariti neadekvatnom negom ipak se mogu stvoriti problemi sa desnima i tako ugroziti ceo veštački zub.

Srećom ovo se ređe događa jer su nakon ugradnje implantata posete stomatologu obavezne, barem na 6 meseci. On prati da li zub ima pravilnu poziciju, da li su desni zdrave, da li je higijena dovoljno dobra..? 


6. Pravilna funkcija vilice i zuba


Svaka infekcija zuba izaziva probleme kako sa organima za varenje tako i srcem. Iako mnogi nisu sigurni da nedostatak zuba ima veze sa oboljenjima srca, naučno je dokazano da krvni sudovi vilice imaju direktnu vezu sa srcem pa je svaka infekcija opasnija.

Sa zubnim implantima se sprečava nastanak novih oboljenja vilice i okolnih zuba, ali se i čuva normalna funkcija žvakanja.

Popričajte sa svojim stomatologom i sami se uverite u kvalitet zubnih implanta. Jedna od proverenih stomatoloških ordinacija koja se već duži niz godina bavi ugradnjom zubnih impanata jeste štomatološka ordinacija Pavlović iz Beograda.

Srodni tekstovi:


HTZ oprema za građevinske radnike

Gradilišta su poznata po tome što predstavljaju znatno veću opasnost od bilo kog drugo...

Detaljnije

Vesti o Novaku Đokoviću koje je pratio čitav svet

Kada je u pitanju Novak Đoković vesti su doista šarenolike, jer ljubitelji sporta, pre svega ...

Detaljnije

Dugoročna ulaganja u nekretnine: Izazovi i mogućnosti

Investiranje u nekretnine predstavlja jedan od ključnih mehanizama za generisanje bogatstva i ostvar...

Detaljnije

Kako organizovati i unaprediti poslovne sastanke u manjim komapnijama

Poslovni sastanci predstavlju izuzetno važan segment svakog poslovanja i svi oni koji žele da unapre...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS